kaden63 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Problem polega na tym iż cały czas świeci się kontrolka - econ - po kilku krotnej próbie wyłączenia - bez efektu !czy konieczne jest podpięcie pod komputer ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teush Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Mam dokładnie to samo w mojej A3-ce 8P. Szukałem informacji w necie na ten temat i nie jestem pewnien, ale może to być albo brak współczynnika w klimatyzacji albo jest takie sprzęgiełko w mechanizmie od klimatyzacji ktore ma tendencje do psucia sie (tu masz artykul ma ten temat) http://autokult.pl/2011/09/10/audi-a3-8p-awarie-i-problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@teush Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 kaden63@ Jeśli poradziłeś sobie już z tym problemem, albo masz już jakieś info na ten temat to daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) ELoPo pierwsze nie brak współczynnika, tylko czynnika chłodzącego w klimatyzacji i nie załącza się sprężarka, żeby jej nie rozwaliło. Sprawdzisz to w każdym zakładzie, który zajmuje się obsługą układów klimatyzacji.Po drugie, sprzęgło w klimie masz elektromagnetyczne czy gumowe, zrywne? Może masz uszkodzone sprzęgiełko i wał sprężarki w ogóle się nie kręci?Pzdr Edytowane 25 Marca 2012 przez adamas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaden63 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Bardzo dziękuję za podpowiedż będę drążył w tym kierunku, dodam tylko że ( mam takie wrażenie ) po włączeniu dodatkowo opcji - auto - gdzie świecą wtedy dwie kontrolki i - econ - i - auto - klima działa, wnioskuję po tym że ją poprostu czuć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaden63 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Trochę to trwało ale nie było mnie w kraju, ale do rzeczy, miałem problem jak pisałem wcześniej z kontrolką ECON, nie można jej było wyłączyć, problemem okazał się czujnik wysokiego ciśnienia klimatyzacji, który nie pozwalał załączyć sprężarki co w tym momencie jest normalną rzeczą żeby nie doszło do rozerwania układu, poza tym okazało się że miałem w układzie za dużą wartość czynnika chłodzącego, po ponownym odessaniu czynnika i jego napełnieniu do odpowiedniej wartości, wymianie czujnika, klima działa jak złoto. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi