vajcha Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Czy może ktoś polecić jakieś dobre tarcze klocki do s4. Nie jeżdze jakoś super sportowo ale czasami trzeba schamować z większej prędkości i szkoda aby po czymś takim się zwichrowały. Będę wdzięczny za sugestie. Pozdawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maurycy Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Cześć,Ja ostatnio u siebie wymieniałem. Doradzono mi zamiast ATE, tarcze Brembo a klocki Ferodo. Przejechalem juz z 6 tys. km i jestem zadowolny. Jak trzeba, to hamuja elegancko, nic nie piszczy ani nie skrzypi.Poniewaz ja mam 1.9 TDI 131KM, a u Ciebie jest S4, to zastanowilbym sie, czy nie lepiej jednak zalozyc wzmocnionych. Hamulce, to kwestia bezpieczeństwa, na tym bym naprawde nieoszczędzał.Wieczorem napisze Ci dokladne model tarcz i klockow, a juz sobie poszukasz troche wzmocnionych odpowiednikow.Koszt 2 x tarcz i 2 par klockow razem kosztowal ok. 700zl.pozdrawiam!m@uryc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maurycy Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) No właśnie o to chodzi. W A6 miałem zamontowane Zimmermany i chyba w tą strone uderze tylko coś pod ten model nie moge znaleść odpowiedników. Kiedyś miałem ATE zamontowane ( właśnie w poprzednim modelu ) i jakloś źle je kojarze bardzo szybko się zwichrowały a potem telepanie i kolejny wydatek bo sklep oczywiscie stwierdził że nie jest wina jego produktu :> Tarcze BREMBO - 09.5745.24 - 288/25mm Klocki hamulcowe FDB 1323 (podcinane z jednej strony) pozdrawiam! m@uryc Edytowane 9 Maja 2012 przez maurycy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi