Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! Czy mógłby ktoś udostępnić kompletny schemat instalacji elektrycznej haka holowniczego do AUDI A4 AVANT B7 2005r. Kupiłem oryginalny hak z wiązką i sterownikiem. Niestety nie ma w instalacji elektrycznej kostek (wtyczki 6 pin-owej i 4 pin-owej), te które wchodzą do sterownika. Chciałbym dokupić brakujące wtyczki i poprawnie podłączyć instalację. Jeżeli ktoś na tym forum posiada także materiały dotyczące d/m haka holowniczego będę wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Podaj nr tego sterownika spróbujemy znaleźć nrakujące wtyczki z pin.ami.

Opublikowano

Dzięki Jeżu za chęci ;) Znalazłem schemat haka holowniczego do A4 B7 AVANT 2005>. Ale, żeby nie rozbierać całego autka może pomożesz mi zlokalizować kostki (złącza) te z przodu pojazdu w okolicy kierownicy, które są podane na schemacie do podłączenia + w skrzynce przekaźników (tej pod maską czy pod kierownicą z lewej strony???), w którym miejscu dobrać się do MCE .... schemat jest w załączniku może komuś się jeszcze przyda ;) Jeżeli ktoś posiada taki sam schemat w języku bardziej przystępnym dla mnie (niemiecki, polski) proszę o załączenie.

P.S.

Jeżu a może masz możliwość wyciągnięcia z ELSA schematu podgrzewania lusterek do ww pojazdu? Mam ELSA V3.9 ale nie mogę uruchomić opcji szukania schematów elektrycznych. Po wejściu w tą funkcję mam kom: nie dostępna

instalacja haka.pdf

Opublikowano (edytowane)

Bym był zapomniał w załączniku dla osób chętnych doposażyć swoje A4 B7 w hak holowniczy kodowanie modułu centralnej elektryki ;P

P.S.

Korzystam z VAS V19 PL i muszę przyznać, iż jest on bardzo pomocny w kwestii kodowania, adaptacji prowadzi krok po kroku.... ten załącznik jest właśnie z "pomocy" VAS 19PL

1.Opis funkcji.pdf

Edytowane przez kris2000ch
Opublikowano

Kriss zmień języka na En lub inny i będzie dostęp.... :excl:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

thx Jeżu. Jak będę miał trochę wolnego czasu spróbuję zmienić język na niemiecki ponieważ jest mi bardziej "przyjazny" zrozumiały. Jestem ciekaw czy wtedy schematy będą opisane w niemieckim języku?

P.S.

Jeszcze raz serdeczne dzięki Jezu za pomoc i podpowiedzi :piwo: :piwo: :piwo:

P.S. 2

Jeszcze jedo pytanie i prośba o pomoc ale to już nie w tym dziale (a na FIS-ie), żeby nie OT-ować ;)

Edytowane przez kris2000ch
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja bardziej EN, ale w elsie zmień sobie język na GER jak oczywiście taki zaznaczyłeś przy instalacji....i Będzie...

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Walczę właśnie ze spalonym modułem haka w swoim aucie. Obecny moduł jest nieoryginalny ale chciałbym go przy okazji zamienić na taki jak powinien być. Problem polega na tym, że gubie się w schematach wklejonych przez "kris2000ch". Czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć co powinno być podłączone do poszczególnych pinów ?

np :

kostka 4 pinowa :

pin 1 - masa

pin 2 - +

pin 3 - ...

...

itd.

Bardzo by mi to ułatwiło zadanie.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Proszę o podpowiedź jaki mam kupić hak do mojego Audi A4 B7 sedan. Wiele jest haków na allegro, ale nie wiem jaki ma mieć symbol. Jeśli ktoś może pomóc będe wdzięczny. Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie