Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzie to jest napisane, że mam filtr cząstek stałych?

Silnik mam BRE

Edytowane przez adamas
Na przyszłość nie pisz wielkimi literami
Opublikowano

ELo

Napisane jest w kodach wyposażenia

0GG = Emissions concept EU 4
7GG = Emissions concept EU4 DPF

Pzdr

Opublikowano (edytowane)

NAKLEJKA NIE CZYTELNA KSIĄŻKI SERWISOWEJ NIE MOGĘ ZNALESC, A GDZIEŚ JESZCZE TO PISZE ? Mój VIN  WAUZZZ8E76A253494

Edytowane przez adamas
Po raz kolejny Cię proszę nie pisz wielkimi literami
Opublikowano

ELo

Widzę, że nie przejmujesz się uwagami kierowanymi do Ciebie. Nie pisz wielkimi literami!  Wielkie litery to oznaka krzyku, problem opisany wielkimi literami na pewno nie zostanie szybciej rozwiązany. Szanuj siebie i przede wszystkim innych, pisz zgodnie z zasadami ortografii i gramatyki polskiej.

Pzdr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dodałem dwa pliki, w tym pliku

DSCN0215.jpg

Type 8E    EU4 pisze, że nie ma Filtra Cząstek Stałych ?

post-14469-0-29748400-1382263389_thumb.j

post-14469-0-68026500-1382263421_thumb.j

Opublikowano

ELo

Na tej nadgryzionej wlepce z kodami powinieneś mieć 0GG = bez DPF-u, 7GG = DPF. Na tabliczce znamionowej auta nie ma informacji o DPF-ie.

Pzdr

• Upvote 1
Opublikowano

Na tej nadgryzionej tabliczce ma 7GN (przystosowany do Dpf-a) ale jego obecności nie zauważyłem (po vin)...

• Upvote 1
Opublikowano

I po wydechu jak wkładam palec, to jest brudny, a podobno jak mam DPF to ma być czysty i nie widzę żadnej kontrolki od DPF to chyba nie mam 

Opublikowano

Na tej nadgryzionej tabliczce ma 7GN (przystosowany do Dpf-a) ale jego obecności nie zauważyłem (po vin)...

ELo

Jeżu Ty masz sokoli wzrok :smiley_shock:

pzdr

• 4 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Witam

A co się dzieje bo obroty mi rosną w czasie jazdy i zaczyna dymić. Mechanik mówił mi , że to może być filtr DPF wypalanie, ale mnie też zmartwił , że będę musiała go wymienić na nowy tu znalazłam takie filtry https://www.filtry-dpf-fap.pl/ , czy lepiej regenerować?

Edytowane przez magda621
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie