tyberiusz Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Witam.szukam pomocy w sprawie mojej a4 b6 1.9tdi auto ma problem z odpalaniem mianowicie problem nasila sie przy rozgrzanym silniku jak zgasze i odrazu odpale pali normalniu ale jak zostawie go na chwile i chce odpalic musze chwile pokrecic ok 5sek po czym zalapuje ale tak jaby nie na wszystkich cylindrach . Podejrzewam pompe vacum czy ona moze byc tego przyczyna ?
adamas Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 ELo Gdybyś miłą walniętą tandem pompę, miałbyś problem z odpaleniem auta po dłuższym postoju. A teraz szykuj 1000PLN na nowy PD bo na 99% on jest sprawcą kłopotów.Wiem co piszę bo sam przerabiałem to w zeszłym roku. Użyj szukajki to znajdziesz mój post. Miałem takie auto jak Twoje 1.9TDI AVF zawirusowane na 165KM Pzdr
tyberiusz Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Dzieki adamas za pomoc ale wlasnie problem jest w tym ze dalem auto na sprawdzenie PD i podobno z nimi jest wszystko ok . Zaraz poszukam twojego postu dla lektory . Pozdrawiam . Moj silnik to awx Edytowane 31 Maja 2014 przez tyberiusz
adamas Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Jakie masz bip-y i korekty na poszczególnych wtryskach?
tyberiusz Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Niestety nie wiem jakie byly wartosci bo auto dalem do elektryka ktory stwierdzil ze z PD jest ok mowil ze na poczatku po odpaleniu wariuja ale zaraz wszystko jest ok. W poniedzialek bede mial swoj kabel to sam sprawdze i wrzuce . Dziekuje za checi pomocy. A czy wymiana uszczelnuaczy cos moze pomoc czy to tylko "kosmetyka "? Edytowane 31 Maja 2014 przez tyberiusz
adamas Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 A myślałem, że znasz. Zanim zaczniesz coś wymieniać, pochwal się kondycją swojego silnika w postaci logów.
tyberiusz Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam. Problem wyglada na rozwiazany powodem byly uszczelniacze pompowtryskow . Po wymianie auto pali za kazdym razem nie zaleznie czy cieple czy zimne
Rekomendowane odpowiedzi