honcio Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam mam problem z audi a4 b7 2.0 blb swieci mi sie kontrolka oljeu zólta .Olej jest w dobrym stanie pomiedzy max a mini swiezo wymieniony czujnik wyczyszczony i przemierzony co to moze byc kontrolka zapala sie po rozgrzaniu silnika .Odłaczanie akmulatora nic nie daje
Jeżu Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Sprawdzić jeszcze okablowanie.....
turbosiwy Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam serdecznieMam serdeczną prośbę może ktoś z Was mi pomoże serwis Audi w Gdańsku niestety nie daje rady.Podczas uruchamiania auta w fazie wstępnej wykonywany jest test i na końcu jest ok lecz przy ikonce oleju na górze pojawia się żółta ikonka 1 km/h wcześniej tak nie było. Dodam, że autko mam od miesiąca audi a4 b7 2,0 tdi 170 koni. Kolega sądzi że jest to od ograniczenia prędkości np. przy przekroczeniu prędkości 70km/h słychać brzęczyk ale mam tę funkcję wyłączoną. Z góry dziękuję za pomoc. W załączniku wstawiam filmik z testu oraz fotkę. IMG_2532.MOVPozdrawiam Paweł
adamas Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zajrzyj do instrukcji i poczytaj rozdział o ograniczeniach prędkości. Są dwa Ty masz uaktywniony pierwszy z nich. 1
turbosiwy Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Witaj dziękuję za odpowiedź ale z tego co wyczytałem z instrukcji to mam tę funkcję wyłączoną ponieważ nie odzywa się brzęczyk. Czytałem, że wyłącza się podczas jazdy trzeba dłużej przytrzymać guzik na desce 'CHECK' i wtedy ten symbol pojawia się przekreślony. Tak zrobiłem ale niestety dalej podczas testu się wyświetla tylko dlaczego nad olejem??
Rekomendowane odpowiedzi