Darwek24 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?
Jeżu Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Wszystko pewnie dobrze podpiąłeś. Tylko w takich Drl za 60zł nie ma się co spodziewać ze przy instalacji Can ( a taką masz) moduł gaszący te ledy po dostaniu napięcia na postojówce będzie działał jak należy. Niestety to jego wina. W tym wypadku pozostanie Ci założyć dodatkowy przekaźnik i bedzię problem z głowy... Trzeba jednak samemu. Dla potomnych. Potrzebna przekaźnik zwierno-rozwierny o uniwersalnym przeznaczeniu. Najlepiej i najtaniej P561 i podłączamy87a- zasilanie led +30- po kluczyku +85- masa -86- ze świateł pozycyjnych + I światła led "totalnie" gasną po załączeniu poz/mij/drog. (na pracującym silniku też) 1
Darwek24 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 I gdzie ta kostkę trzeba wpiąć, widzę ze to wyższa szkoła jazdy, nie jestem elektrykiem Ja to rozumiem tak trzeba poprowadzić przewody z samochodu te plusy i minusy do kostki i od kostki do ledow tak i nie rozumiem tego rysunku możesz mi to lepiej narysować i opisać do którego bolca jaki przewód + czy minus tylko który itd. np. w Paincie ?
Jeżu Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Prościej już nie potrafię... Przekaźnik instalujesz w dowolnym miejscu... Gdzie wygodniej i łatwiej.. go zamocować. Opisy zacisków w przekaźniku masz podane, co podpiąć do danej stopki przekaźnika także... jak nie masz zdolności podjedź do elektryka...
Darwek24 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) OKI Zrobiłem kupiłem i były podpisane gniazda myślałem ze nie będą wszystko Oki Dzięki Za Odpowiedz !!! I jeszcze z ledow masę do masy i do kostki i z ledow, ten co idzie do pozycyjnych to wpinamy do gniazda 87 i teraz Ledy będą działać :-) Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Darwek24
Jeżu Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 86- ze świateł pozycyjnych + Jak Ci wszystko poprawnie działa... OK
Darwek24 Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Witam ponownie wyskakuje mi od czasu do czasu blad, miga mi swieca zarowa bylem pod kompa podpiac i sie okazalo ze wyskakuje blad wlacznik wylacznik swiatel to pewnie przez te ledy jak wylanczam swiatla mijania to ledy swieca i komputer sie gubi i co z tym zrobic, narazie tak jezdze, ale mnie denerwuje jak mi miga czasami sieca zarowa
Rekomendowane odpowiedzi