Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w  jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wszystko pewnie dobrze podpiąłeś. Tylko w takich Drl za 60zł nie ma się co spodziewać ze przy instalacji Can ( a taką masz) moduł gaszący te ledy po dostaniu napięcia na postojówce będzie działał jak należy. Niestety to jego wina. W tym wypadku pozostanie Ci założyć dodatkowy przekaźnik i bedzię problem z głowy...

 

Trzeba jednak samemu. Dla potomnych. Potrzebna przekaźnik zwierno-rozwierny o uniwersalnym przeznaczeniu. Najlepiej i najtaniej P561

re0654przekazniktypu561.jpg   p561.jpg

i podłączamy
87a- zasilanie led +
30- po kluczyku +
85- masa -
86- ze świateł pozycyjnych +
 I światła led "totalnie" gasną po załączeniu poz/mij/drog. (na pracującym silniku też)

  • Upvote 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

I gdzie ta kostkę trzeba wpiąć, widzę ze to wyższa szkoła jazdy, nie jestem elektrykiem Ja to rozumiem tak trzeba poprowadzić przewody z samochodu te plusy i minusy do kostki i od kostki do ledow tak i nie rozumiem tego rysunku możesz mi to lepiej narysować i opisać do którego bolca jaki przewód + czy minus tylko który itd.  np. w Paincie ?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Prościej już nie potrafię... Przekaźnik instalujesz w dowolnym miejscu... Gdzie wygodniej i łatwiej.. go zamocować. Opisy zacisków w przekaźniku masz podane, co podpiąć do danej stopki przekaźnika także... jak nie masz zdolności podjedź do elektryka...

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

OKI  Zrobiłem kupiłem i były podpisane gniazda myślałem ze nie będą wszystko Oki Dzięki Za Odpowiedz !!!

 

I jeszcze z ledow masę do masy i do kostki i z ledow, ten co idzie do pozycyjnych to wpinamy do gniazda 87 i teraz Ledy będą działać :-)

Edytowane przez Darwek24
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc temu...

Witam ponownie wyskakuje mi od czasu do czasu blad, miga mi swieca zarowa bylem pod kompa podpiac i sie okazalo ze wyskakuje blad wlacznik wylacznik swiatel to pewnie przez te ledy jak wylanczam swiatla mijania to ledy swieca i komputer sie gubi i co z tym zrobic, narazie tak jezdze, ale mnie denerwuje jak mi miga czasami sieca zarowa :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.