michał YaGODA Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem. Czasami uruchamia mi się kontrolka ESP, temperatura silnika spada z 90 do 50 stopni i uruchamia mi się wentylator od chłodnicy, który się wyłącza po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Dodam, że przy ponownym odpaleniu samochodu problem znika. Takie sytuacje zdarzają mi się nieregularnie - potrafię jeździć kilka dni i nic się nie dzieje, a czasami mam taką sytuacje 3 razy w ciągu dnia. Czy problem leży w jakimś czujniku, zwarciu przewodów czy w jakimś sterowniku? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał YaGODA Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dodam, że od wczoraj miałem 2 razy problemy z odpaleniem samochodu - żeby go odpalić musiałem odpiąć klemy od akumulatora. Byłem dziś u elektromechanika i prawdopodobnie jest coś z instalacją elektryczną - gdzieś mogła dostać się woda lub jakiś kabel mógł zostać przecięty. W czwartek zostawiam u niego samochód - oczywiście napiszę co było dokładną przyczyną problemu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał YaGODA Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Byłem już u elektromechanika i okazało się, że trzeba było wymienić czujnik temperatury chłodnicy. Przejrzał on również całą instalację elektryczną i powiedział, że robiło się gdzieś zwarcie, dlatego komp wariował - już jest wszystko OK Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi