Ewelka Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 witam , mam problem z ogrzewaniem samochodu , przy temperaturze 90st mam ledwo złamane powietrze a powinnam mieć gorąc a tu lipa , , miał ktoś coś podobnego ?
Alko-maty Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 Sprawdź trzy rzeczy; czujnik temperatury czy przypadkiem nie jest uszkodzony, a przede wszystkim termostat bo być może nie trzyma ciepła i jest do wymiany. Kolejna sprawa to poziom płynu chłodniczego, warto skontrolować poziom czy nie jest go zbyt mało.
tiger111-1975 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam, u mnie są takie objawy, że raz leci gorące powietrze a za chwilę letnie i tak co jakiś czas. Nie występuje to zawsze. Czujnik temperatury wymieniony, płynu jest do oporu. Pomoże ktoś? Jaka może być tego przyczyna?
Alko-maty Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2017 A płyn chłodniczy sprawdzany? Co z termostatem? Jeżeli na przemian leci zimne i gorąco powietrze to obstawiałbym w pierwszej kolejności iż do wymiany będzie właśnie termostat. Daj znać na forum jeżeli już go sprawdzisz i wymienisz czy wszystko jest w porządku.
Rekomendowane odpowiedzi