fisiu2409 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Witam. W samochodzie występuje problem z przyśpieszeniem na drugim biegu. Na wszystkich innych biegach chodzi prawidłowo, a na drugim biegu przy gazie w podłodze samochód nie przyśpiesza. Ewentualnie jak przeciągnę go wyżej na pierwszym biegu(około 4500 obrotów) wtedy nie ma tej blokady. Na innych forach wyczytałem że może być to wina złej skrzyni. Z tego co sprawdziłem kod silnika w tym modelu to:BGU a kod przekładni to:FVH a na skrzyni która znajduje się w samochodzie wygrawerowany jest symbol ABH. Czy może być to wina nieprawidłowo dobranej skrzyni? Dodam jeszcze że kupiłem samochód już z tą skrzynią. Czy u kogoś występował podobny problem? Dajcie znać co sądzicie, pozdrawiam! Edytowane 17 Lipca 2020 przez fisiu2409 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek 75 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Witam, mam ten sam problem w moim Audi A3. Po każdym odpaleniu silnika na drugim biegu przez kilka sekund silnik jest jakby na połowie mocy i po chwili to sie odblokowuje i jest dobrze na każdym innym biegu wyższym czy niższym. Fisiu 2409 czy udało ci się zwlaczyć ten problem? Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi