matmaj Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Witam, Czy ktoś wymieniał olej w skrzyni biegów s-tronic? Mam przejechane 80 tyś i chce to zrobić. Mechanicy mówią aby wymieniać tylko i wyłącznie metodą grawitacyjną, ponieważ przy wymianie dynamicznym jest dużo większe ryzyko uszkodzenia skrzyni. Czy ktoś miał doświadczenie w tym temacie? Rok 2015, 1.4 TFSI 125KM.
steve69 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Zacytuję kolegę Dev z innego forum audi: "A po ...uj w s-tronicu wymiana dynamiczna ? Olej w tej skrzyni służy tylko do smarowania sprzęgieł i mechatroniki. W DSG i Multi robi się to tradycyjna metodą, jedynie w TIPie robi się dynamicznie (jak ktoś chce) bo olej jest elementem który przenosi napęd na koła." 1
matmaj Opublikowano 30 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 Też tak uważam, dlatego skłaniam się zdecydowanie ku wymianie metodą grawitacyjną. Pytanie zatem kto wymieniał, przy jakim przebiegu, jaki koszt i ewentualnie gdzie (teren Wrocław+30km) ? PS. Jak chciałem wymienić w salonie to odpisali mi, że w tej skrzyni olej się nie wymienia, bo się sam regeneruje :O
Italianomariano Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2023 Cześć. Podbijam temat. Czy ktoś z Was wymieniał olej w skrzyni biegów s-tronic i ma do polecenia warsztat w Warszawie i okolicach, który mógłby się tego podjąć. U Krotoskiego i u Cichego podtrzymują, że olej jest niewymienialny
dejay88 Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października Cześć, Polecam OLIWA Anna Gawrzoł Adres: Stary Lubin 21B Miasto: Lubin Wymieniałem u nich olej w skrzyni i w dyfrze jak miałem A8 D3 mam zamiar do nich jechać teraz z A3
Rekomendowane odpowiedzi