DanteBaki Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 Witajcie. Koledzy, koleżanki mam pytanie. Jechałem na trasie, spokojnie, tempomat 130/h i nagle silnik zgasł, skrzynia wskoczyła na bieg neutralny i niestety auto zostało unieruchomione. Próbowałem odpalić, rozrusznik kreci ale silnik nie odpala. Otworzyłem maskę i zauważyłem taki jakby puch, włókna i kawałki pękniętego i rozciągniętego paska wieloząbkowego. Moje pytanie jest takie, do czego jest ten pasek, i czy jest opcja że rozrząd przeskoczył. Boję się o koszta, bo słyszałem że ciężko będzie się zamknąć w 12000. Silnik 3.0 V6.... Pozdrawiam
miroaudi Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2021 W dniu 13.12.2021 o 17:49, DanteBaki napisał: Witajcie. Koledzy, koleżanki mam pytanie. Jechałem na trasie, spokojnie, tempomat 130/h i nagle silnik zgasł, skrzynia wskoczyła na bieg neutralny i niestety auto zostało unieruchomione. Próbowałem odpalić, rozrusznik kreci ale silnik nie odpala. Otworzyłem maskę i zauważyłem taki jakby puch, włókna i kawałki pękniętego i rozciągniętego paska wieloząbkowego. Moje pytanie jest takie, do czego jest ten pasek, i czy jest opcja że rozrząd przeskoczył. Boję się o koszta, bo słyszałem że ciężko będzie się zamknąć w 12000. Silnik 3.0 V6.... Pozdrawiam jaki silnik
miroaudi Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2021 Teraz, miroaudi napisał: jaki silnik sorki jak 30 to pasek od pompy nie jest żle
miroaudi Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2021 1 minutę temu, miroaudi napisał: sorki jak 30 to pasek od pompy nie jest żle 1 minutę temu, miroaudi napisał: sorki jak 30 to pasek od pompy nie jest żle rorzad masz na łancuchach z tyłu
DanteBaki Opublikowano 19 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2021 Dzięki, faktycznie to pasek do pompy, wymieniony już bez zdejmowania całego przodu. No ale obroty falują przy puszczeniu gazu, oraz zaczyna troszkę kopcić na biało. Wtryskiwacze?
Rekomendowane odpowiedzi