DarekSzelesr Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Witam W moim Q5 mam nie zamocowany akumulator ,jest tylko włożony w odpowiednie miejsce i podskakuje sobie w rytm dziur na ulicy ,chciałbym go jakoś unieruchomić i nie wiem czego mi tam brakuje ,wpisuje w google uchwyt akumulatora ,mocowanie ,podstawa ale nic nie ma są fotki z A4 ale do Q5 ma ktoś może fotkę czego tam brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Tak to wygląda u mnie: Jak widać, akumulator jest zamocowany i unieruchomiony za pomocą odpowiednio wygiętej blaszki oraz parcianego paska. Numer VAG tej części to 8R0867749A 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekSzelesr Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Dzięki za szybką odpowiedź Znalazłem jeden jedyny taki pasek na allegro za 100zł ,ale ważne ,że wiem o co chodzi:) zmyliło mnie to ,że w moim był zaślepiony ten otwór na śrubę mocującą , Nie wiem z jakiego powodu ,czy ktoś sobie po prostu łożył tam plastikową zaślepkę ,blaszka dociska akumulator ,a ten pasek to chyba tylko takie wspomaganie . Z drugiej strony pasek chyba wchodzi między akumulator a tą szynę mocującą? ,zobaczę jutro czy sama blaszka mocująca dociśnie akumulator .A swoją drogą to z jakiego powodu ludzie gubią lub z lenistwa jak coś rozkręcają to już nie zmontują tego tak jak powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Na twoim miejscu zajechałbym/zadzwonił do ASO i zapytał o dostępność i cenę. Może się okazać, że ta część wcale nie jest taka droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekSzelesr Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 tak zrobię ,ważne ,że wiem o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi