cezarg1410 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 (edytowane) Cześć. Rzecz tyczy się Audi Q5 z 2010 roku. Auto ma światła ksenonowe z dziennymi LED. Kilka dni temu lewy LED przestał świecić a na desce wywaliło komunikat o usterce tego światła. Z tego co czytam: najprawdopodobniej winny będzie moduł LED w tej lampie. I tutaj kilka pytan: 1. Czy w przedlifcie występowało kilka wersji tych modułów czy muszę kupić jakiś konkretny jaki jest w aucie? 2. Jesli muszę kupić konkretny: czy da się sprawdzić jaki tam jest w jakikolwiek inny sposób niż wyjmując lampę? 3. Czy naprawdę żeby wyjąć lampę muszę zdjąć zderzak? Jak trudne to jest ? Mam spore doświadczenie w naprawach w aucie. 4. W którym miejscu lampy jest ten moduł? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 12 Marca 2022 przez cezarg1410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 1. występowało kilka modułów: 2. być może nie trzeba wyciągać całej lampy: 3. patrz wyżej 4. patrz wyżej 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekSzelesr Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Zderzaka nie trzeba zdejmować ,a nawet zdjęcie nic nie daje .Jak byś chciał szczegóły jak wymontować lampę to pisz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarg1410 Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Ups... musiałem wyłączyć powiadomienia o odpowiedziach, bo nie byłem świadom, że ktoś mi tu coś odpisał @steve69 dzięki bardzo za fajną serwisówkę. Przybliżyło mi to gdzie ten moduł się znajduje. @DarekSzelesr będę bardzo wdzięczny. Mam napisać PW? Ogólnie auto jest teścia, a nie moje - widujemy się w weekendy więc miałem nadzieję, że kupię nowy moduł, pojadę tam, wymienię i z głowy. Ale z tego co piszecie robota będzie na dwa razy: najwważniejsze to ustalić co tam fabrycznie siedzi. No ale trudno - do zrobienia. Dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarg1410 Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Jeszcze dodatek... zacząłem wertować allegro i nawet w opisach aukcji ostrzegają, że 8R0 907 472 A nie jest zamienny z 8R0 907 472 B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi