Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.  

Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg      77 tkm

1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 

2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh.

3. Szarpie,  przy ruszaniu, jakby stuknęło

Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. 

Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023. 

Edytowane przez Stiopa1
Opublikowano

Cześć, dołączę się. Mam q5 fyb benzyna 2019 i przebieg 38k. Podczas delikatnego przyspieszania mam delikatne bujnięcia budy na boki. Przy wyższej prędkości podczas przyspieszania jest to wibracja. Wymieniłem poduchy silnika, wymieniłem przeguby wewnętrzne (tylko NTY robi zamiennik) , zamieniałem opony tył na przód, ustawiałem 2 razy geometrię i dalej bez poprawy. Wahacze i zawieszenie jest jak nowe. Zauważyłem że na postoju gdy wrzucony jest drive beż dodawaniu gazu mam lekka wibracje która przenosi się na karoserię.  Jakieś wskazówki?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie