Stiopa1 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Stiopa1
filipdz Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2023 Cześć, dołączę się. Mam q5 fyb benzyna 2019 i przebieg 38k. Podczas delikatnego przyspieszania mam delikatne bujnięcia budy na boki. Przy wyższej prędkości podczas przyspieszania jest to wibracja. Wymieniłem poduchy silnika, wymieniłem przeguby wewnętrzne (tylko NTY robi zamiennik) , zamieniałem opony tył na przód, ustawiałem 2 razy geometrię i dalej bez poprawy. Wahacze i zawieszenie jest jak nowe. Zauważyłem że na postoju gdy wrzucony jest drive beż dodawaniu gazu mam lekka wibracje która przenosi się na karoserię. Jakieś wskazówki?
Rekomendowane odpowiedzi