Daroo015 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Witam wszystkich. Po kilkunastu nieudanych próbach wpisania kodu w VCDS dostępie upoważnionym tj. zezwolenie startu 05 się poddałem i proszę o pomoc. Chodzi mi mianowicie o wyłączenie funkcji Start Stop bo jest to dość uciążliwe, te ciągłe przyciskanie wyłącznika po zapaleniu auta. Na EKG Serwis facet pokazywał że da się to zrobić i podał kod ale ten ani inne które znalazłem na necie do mnie nie wchodzą. Pacjent to Audi Q3 2015 2.0 TDI CUVD. Może ktoś zna prawidłowy kod dostępu i może mi pomóc ? Za co z góry bardzo dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 30 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października Jakiś czas temu w swoim aucie ustawiłem tak, że przycisk START/STOP pamięta ostatnie położenie. Czyli jeśli dezaktywuję przyciskiem START/STOP, to po wyłączeniu auta i ponownym uruchomieniu ta funkcja nadal jest nieaktywna. Robiłem to w sterowniku 09 (Centralny Układ Elektroniczny). Jaką wartość masz wpisaną w 09 -> Adaptacje -> Kanał 34 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daroo015 Opublikowano 31 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października (edytowane) Witam ponownie. Niestety kiedy wchodzę w 09 - Adaptacje - Kanał 34 mam nieaktywne. U mnie funkcja Start/Stop jest w Zezwolenie Startu 05 . No i jak próbuje to zmienić na inną opcje - Zawsze - to wymagany Dostęp Uprawniony. W sumie to nie wiem czy opcja - Zawsze - na stałe włączy - Start/Stop - czy - Zawsze - tz. tak zostanie zapamiętana jak to jest w Twoim przypadku. Ale warto spróbować tylko skąd wziąć ten kod ? Edytowane 31 Października przez Daroo015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 31 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października (edytowane) Spróbuj 20103 lub 20113 Edytowane 31 Października przez steve69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisim Opublikowano 31 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października Alternatywnie możesz spróbować zmienić minimalną temperaturę zewnętrzną dla aktywacji start/stop w '19-CAN Gateway' z '-50' na '50'. Zrobiłem to jakieś 10 lat temu w Passacie Alltracku B7 i zadziałało świetnie. Szczegóły np. tutaj https://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/disable-stop-start-vcds-tweak-94276.html, (1) Temperature Method Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daroo015 Opublikowano 1 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Co do kodu dostępu uprawnionego - 20103 lub 20113 to nie wchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daroo015 Opublikowano 1 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Keisim dziękuje za podpowiedz. Spróbuje jutro jak będzie trochę wolnego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi