Skocz do zawartości

Dostęp Upoważniony Zezwolenie Startu 05

Daroo015

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Po kilkunastu nieudanych próbach wpisania kodu w VCDS dostępie upoważnionym tj. zezwolenie startu 05 się poddałem i proszę o pomoc.

Chodzi mi mianowicie o wyłączenie funkcji Start Stop bo jest to dość uciążliwe, te ciągłe przyciskanie wyłącznika po zapaleniu auta. Na EKG Serwis facet pokazywał że da się to zrobić i podał kod ale ten ani inne które znalazłem na necie do mnie nie wchodzą. Pacjent to Audi Q3 2015 2.0 TDI CUVD. Może ktoś zna prawidłowy kod dostępu i może mi pomóc ? Za co z góry bardzo dziękuje.

20241029_103229.jpg

Jakiś czas temu w swoim aucie ustawiłem tak, że przycisk START/STOP pamięta ostatnie położenie. Czyli jeśli dezaktywuję przyciskiem START/STOP, to po wyłączeniu auta i ponownym uruchomieniu ta funkcja nadal jest nieaktywna. Robiłem to w sterowniku 09 (Centralny Układ Elektroniczny).

Jaką wartość masz wpisaną w 09 -> Adaptacje -> Kanał 34 ?

Witam ponownie. Niestety kiedy wchodzę w 09 - Adaptacje - Kanał 34 mam nieaktywne.

U mnie funkcja Start/Stop jest w Zezwolenie Startu 05 . No i jak próbuje to zmienić na inną opcje - Zawsze - to wymagany Dostęp Uprawniony.

W sumie to nie wiem czy opcja - Zawsze - na stałe włączy - Start/Stop - czy - Zawsze - tz. tak zostanie zapamiętana jak to jest w Twoim przypadku.

Ale warto spróbować tylko skąd wziąć ten kod ? 

Kanał 34.jpg

Kanał 05.jpg

Zezwolenie startu opcje.jpg

Wymagany dostep.jpg

Opcje Start.jpg

Edytowane przez Daroo015

Alternatywnie możesz spróbować zmienić minimalną temperaturę zewnętrzną dla aktywacji start/stop w '19-CAN Gateway' z '-50' na '50'.

Zrobiłem to jakieś 10 lat temu w Passacie Alltracku B7 i zadziałało świetnie.

Szczegóły np. tutaj https://www.vwwatercooled.com.au/forums/f197/disable-stop-start-vcds-tweak-94276.html, (1) Temperature Method

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie