Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie Q5 FY 2024 40 TFSI 204km mhev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym użytkownikiem auta jak w tytule i chciałem podpytać o kwestię spalania.

Po pierwsze auto na postoju: gdy nie wyłączyłem systemu start/stop silnik gaśnie i spalanie wynosi 0, a gdy s/s wyłączam i silnik nie gaśnie spalanie wywala 

do maksymalnej pozycji - wiadomo, że nie będzie 0, ale czemu max? Ktoś mi wyjaśni?

Po drugie nie mam jeszcze przejechane nawet 1000km - czy po dotarciu silnika spalanie auta spada?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie tez tak pokazuje,wbrew pozorom az tak paliwo żerne one nie sa.np. wczoraj na trasie zmiesiłem sie w 9 litrach na 100km. przy predkosci 120/130 km/h

Edytowane przez SKALD79

Opublikowano

U mnie komputer pokazuje spalanie 8 l/100km, cykl jazdy mieszany, prędkości autostradowe 150/160 km/h. przebieg 7 300km. Silnik 2.0 TDI, 204KM

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

W mieście na krótkich odcinkach tak pokazuje , ale pali mniej .  Średnio spala mi około 9,5 litra w mieści ten model (q5 2.0 tfsi ), lekkiej nogi nie mam :)   . Trzeba się przyzwyczaić do q5 i wykorzystywać jej sile toczeni  , można zejść naprawdę do rewelacyjnych wyników jak na taki samochód w benzynie .

Rocznikiem 2019 zrobiłem około 90 tys średnie spalanie 9,1    ,  a rocznikiem 2022 ponad 120 tys średnie spalanie  9,3. Teraz jeżdżę 2023 i pali "chyba " mniej .

Ale oczywiście czasami spalanie było po 12 litrów lub więcej  . Moim zdaniem wszystko poniżej 10 litrów jest ok , przy tej masie auta , oczywiście pisze tu o benzynie .

Pozdrawiam .

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.