Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do  momentu kupna. 

Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza.

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil.

Podam Vin będzie najlepiej.

WAUZZZFYXH2043868.

Opublikowano (edytowane)

To dziwne. Aso przewiduje wymianę oleju w mechatronice co 60 tys. To jak można serwisować w Aso i nie mieć np wymienionego płynu hamulcowego? Nie powinni wbijać pieczątki i zaznaczać w systemie. Biedny właściciel odmówił wymiany zgodnie z harmonogramem. O skrzyni są tematy poniżej. Możesz sprawdzić numer oleju w Aso możesz sprawdzić na stronie Ravenola jest kilkanaście możliwości zdobycia oryginalnego numeru oleju. Mam taki sam model jak Ty. Poniżej pisałem o skrzyni poszukaj. 

Edytowane przez Marek3003
Opublikowano

No też mnie to zdziwiło właśnie ale w historii nie mogę się dopatrzeć albo jestem ślepy.

Dlatego chciałbym wymienić od razu komplet oliwę z filtrami wiem że jakieś są a że dopiero się tego modelu uczę i skrzyni bo to pierwszy automat stąd takie banalne pytania.

Opublikowano

Marek masz na myśli temat ASO w DSG nie wymienia filtrów itp 

Sorki uczę się dopiero i szczerze to nawet ten kod na wlepie SJF nic mi nie mówi poza tym że to mullti. A jak szukam po kodzie to nie w ząb zero informacji 

Opublikowano

Kurcze dzięki wielkie. Ej Pany bo tak na przyszłość bo ten kod SJF u mnie to kompletnie nie mówi mi nic to jest normalne DSG multi nie bo ja ciemna masa

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie