Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem szczesliwym posiadaczem Poliftowej wersji Audi Q5 50 TFSIe 2021r. Po zakupie wypadalo by wymienic filtry i oleje no i wlasnie zwracam sie do was z prosba. Jakie filtry i jakie oleje polecacie? jak je wyszukiwac?

Jest to moje drugie auto. Pierwsze to BMW F31 i do BMW jest fajna strona gdzie sie wpisuje VIN i mozna zlokalizowac kazda czesc i pozniej wyszukac po tym numerze jej zamienik w najtanszej cenie np na allegro. Niestety do Audi nie moge znalezc takiego katalogu z czesciami. czy jest takie cos w ogole? Dla BMW nazywa sie to bmwstore.pl Jest taki odpowiednik dla Audi?

Filtry jakiej marki beda najbardziej zblizone do tych serwisowych Audi? Oraz jaki olej jest zalecany dla tej jednostki silnikowej?

Opublikowano (edytowane)

Chyba takiej by zamówić części online jak Bmwstore to chyba nie ma. Grupa Vw to w ogóle jest dziwna. Niby wszyscy mają tą Etke ale ja nie wiem czy dziale. Są Vcds-y za 100,- 300,- 400,- ale na stronie Adako jedyny co niby działa na trzy nr vin za 1600,- Chol… wie o co chodzi. A co do oleju to nie możesz sobie wejść na strony renomowanych producentów olejów w zakładce dobierz olej znajdziesz sobie, porównasz sobie normy Vw czy 502 czy 507 itd

https://www.kolegaberlin.pl/pol_m_Katalog-doboru-oleju-349.html

a filtry znajdź sobie katalog Knechta lub Hengsta i będziesz miał oryginał 

Edytowane przez Marek3003
Opublikowano (edytowane)

Etka działa online za darmo i wszystko można znaleźć, a vcds należy kupić za 400 zł na Allegro i też 21 rocznik obsługuje

Edytowane przez pan42
Opublikowano

Bardzo proszę wklej link do działającej Etki oraz do zakupu działającego Vcds. Mam jeszcze Phaetona i muszę wypoziomować samochód po wymianie zawieszenia. Aso mnie zbywa a ten vcds co kupiłem nie działa. Podobnie było z Inpami do Bmw. Niby działały ale jak chciało się coś zrobić to wielka lipa. Pamiętam że w E60 miałem problem z aktywnym stabilizatorem i …. szkoda gadać, 

Opublikowano
Godzinę temu, Marek3003 napisał(a):

Bardzo proszę wklej link do działającej Etki oraz do zakupu działającego Vcds. Mam jeszcze Phaetona i muszę wypoziomować samochód po wymianie zawieszenia. Aso mnie zbywa a ten vcds co kupiłem nie działa. Podobnie było z Inpami do Bmw. Niby działały ale jak chciało się coś zrobić to wielka lipa. Pamiętam że w E60 miałem problem z aktywnym stabilizatorem i …. szkoda gadać, 

ja bym się zastanowił nad Obd11 zamiast kupować klona Vsds`a

Opublikowano

Opublikowano

Ale Obd11 nie wypoziomuje Phetona. To jest tylko zwykły bajer do przeglądania błędów. Masz Obd11 ? Jakie ma funkcje do kalibracji czujników itd?

Opublikowano
33 minuty temu, Marek3003 napisał(a):

Ale Obd11 nie wypoziomuje Phetona. To jest tylko zwykły bajer do przeglądania błędów. Masz Obd11 ? Jakie ma funkcje do kalibracji czujników itd?

Póki co zakodowałem wszystko co chciałem, (wersja pro) jedynie będę musiał podjechać do magika co mi odisem zrobi parametryzacje kamery, żeby odpalić czytanie znaków.

opis możliwości: https://obdeleven.com/features?Audi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie