Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!

Nowe autko q5, swiezy zakup, ale już mi się wiele rzeczy nie podoba..

Po pierwsze, stojąc w miejscu przestawiam z D na S to rzuca całym autem, dlaczego??, miałem Tiga z 2021 to nie było takiego zachowania, czy w audi to norma?

Po drugie, wciskając gaz słyszę głuche stuknięcie gdzieś z tyłu pojazdu, czy to quatro?, i znowu - czy to norma??

W ogóle ten nowy model nie jest chyba udany, np. by utrzymać auto na hamulcu, to trzeba wcisnąć szybko dwa razy aż zaświeci się HOLD na wyświetlaczu..

To tak na początek, jak ktoś może mi odpowiedzieć na powyższe kwestie to proszę i z góry dziękuję

Opublikowano

chyba muissz poczekac az sie wypowie inny właściciel nowej q5 zeby zweryfikowac czy tez tak ma....nie przejmuj sie w mojej tez siedzi kilka irytujacych rzeczy taka motoryzacja XXI wiek

Opublikowano (edytowane)

cześć. 

1. jutro przetestuję i dam znać

2. faktycznie po przejechaniu pierwszych kilometrów też zwróciłem na to uwagę. Na początku myślałem, że ktoś we mnie uderzył.. czasem zauważyłem, że dzieje się to w momencie mocniejszego przyspieszenia --> jak auto przerzuca się z hybrydy na silnik. Jak płynnie dodajesz gazu to się to nie dzieje.

3.  Ten rodzaj ręcznego niestety został ściągnięty z Mercedesa, w którym ten rodzaj holda jest od bardzo dawna.. nigdy tego nie lubiłem, bo zawsze jest ryzyko, że za lekko dociśniesz i wjedziesz w kogoś.. 

przerzuciłem się z audi q3 na Q5 wiec początek jest dosyć ciężki.. na razie jestem na etapie konfiguracji cyfrowego kluczyka

osiadam od 2 dni, więc również się go uczę :)

Edytowane przez pdg_2
błędy
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, dodam ze swej strony, że "rzucenie autem" ma się tylko przy przerzucaniu dżwigienką, z pozycji ekranu tego nie ma ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć chłopaki ,ja swoim zrobiłem niecałe 10k km , poprzednią generacją ponad 300k i cóż,uważam że poprzednia generacja była lepiej wykonana .

Co do moich spostrzeżeń :

1. Plastik na podszybiu tam gdzie jest LED i plastik na dole boczków to tandeta . Nie dość tego coś mi hałasuje przy pewnych obrotach i prędkości właśnie w podszybiu .

Szyba drzwi kierowcy kiedy jest lekko uchylona skrzypi .

2 razy już miałem usterkę układu el. Kierowniczego objawiło się to tym że kierownica mi drżała cały czas jak przy zmianie pasa bez kierunków ,do momentu aż nie zjechałem i wyłączyłem auto i ponownie włączyłem .u mnie auto hold działa po mocnym dociśnięciu .napęd elektryczny dziwnie szarpie jeśli można tak to nazwać .olej jakieś 0.5 l na 5000 tys spalanie .

Pali więcej niż poprzednia generacja diesla ,niewiele ok 1l ale jednak  .

Na przednim  fotelu pasażera zmarszczka się pojawiła pomimo że 80 procent jeżdżę sam .

Na plus to chyba tylko że jest ciszej przy wyższych prędkościach .

Jak na auto za ponad 300 tys to jestem zawiedziony niestety , poprzednią miałem z 18 roku i wydaje mi się ze skóry też były lepsze .

To tyle ,ciekaw jestem spostrzeżeń innych użytkowników .

Pozdrawiam 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Olas napisał(a):

Cześć chłopaki ,ja swoim zrobiłem niecałe 10k km , poprzednią generacją ponad 300k i cóż,uważam że poprzednia generacja była lepiej wykonana .

Co do moich spostrzeżeń :

1. Plastik na podszybiu tam gdzie jest LED i plastik na dole boczków to tandeta . Nie dość tego coś mi hałasuje przy pewnych obrotach i prędkości właśnie w podszybiu .

Szyba drzwi kierowcy kiedy jest lekko uchylona skrzypi .

2 razy już miałem usterkę układu el. Kierowniczego objawiło się to tym że kierownica mi drżała cały czas jak przy zmianie pasa bez kierunków ,do momentu aż nie zjechałem i wyłączyłem auto i ponownie włączyłem .u mnie auto hold działa po mocnym dociśnięciu .napęd elektryczny dziwnie szarpie jeśli można tak to nazwać .olej jakieś 0.5 l na 5000 tys spalanie .

Pali więcej niż poprzednia generacja diesla ,niewiele ok 1l ale jednak  .

Na przednim  fotelu pasażera zmarszczka się pojawiła pomimo że 80 procent jeżdżę sam .

Na plus to chyba tylko że jest ciszej przy wyższych prędkościach .

Jak na auto za ponad 300 tys to jestem zawiedziony niestety , poprzednią miałem z 18 roku i wydaje mi się ze skóry też były lepsze .

To tyle ,ciekaw jestem spostrzeżeń innych użytkowników .

Pozdrawiam 

A potem się europejscy producenci dziwią czemu ludzie kupują chinczyki. To jest dramat, żeby w samochodzie "premium" za takie pieniądze występowały usterki jakie opisujesz. Powiem Ci, że wg mnie skóra w a4 b7 (feinappa) jest zdecydowanie lepszej jakości niż w Q5 z 2021, plastik na drzwiach to samo. Niby w broszurkach podają, że z generacji na generację jest coraz lepiej z jakością ale w rzeczywistości jest zupełnie odwrotnie. Powiem Ci szczerze, że nowej Q5 bym nie kupił, z zewnątrz jeszcze się broni - oczywiście w silne, bo golas to dramat - to w środku jest po prostu dramat.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie