mirefire Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Witam... Potrzebuję wykonać serwis klimatyzacji, a nie posiadam naklejki odnośnie jaki gaz znajduje się w układzie i jaka jest jego ilość? Wyczytałem też (proszę o potwierdzenie jeżeli ktoś ma taką wiedzę) że w układach klimatyzacyjnych pojazdów hybrydowych musi znajdować sie inny olej niż w układach z silnikami spalinowymi. Czy to prawda? I jaki to ma być olej w Q5 hybryda.
mitet Opublikowano wczoraj o 21:09 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 21:09 (edytowane) https://vwts.ru/audi_q5_fy.html#ohlazhdenie Instrukcja serwisowa po angielsku. Z treści wynika że są różnice. Powodzenia. Edytowane wczoraj o 21:18 przez mitet uzupełnienie
audi007 Opublikowano wczoraj o 21:58 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 21:58 Model FY miał już niestety drogi, nieekologiczny i żrący czynnik 1234yf, zwany SYF. W autach przed liftingiem wchodziło go 525 gramów, olej do układu klimatyzacji PAG SAE J639 J2842 J2845.
mitet Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu audi007 tylko kolega mirefire pyta o TFSI e. W instrukcji do której podałem namiar są konkretne dane odnośnie ilości czynnika i oleju i nie takie jakie podałeś na tabliczce.
mirefire Opublikowano 1 godzinę temu Autor Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Witam... własnie sie uporałem z tematem... oazało się ze problem powstał z uszkodzonego czujnika cisnienia i temperatury nr 2 kliatyzacji> przepuszczał gaz przez co zaśniedziała wtyczka i przewody do niej zamontowane. zamówiono i wymieniono czujnik napełniono klimatyzację nowym czynnikiem (sprawdziłem w ASO dla mojego modelu wchodzi 0, 610 kg R-1234yf) i dodano olej POE dla hybryd (w ASO nie umieli powiedzieć jaki olej powinien być) Po zabiegu klima dalej nie rusza, VCDS nie pozwala skasować blędów >brak komunikacji... Udałem sie do elektromechanika który sprawdził napięcie na pinach > było ok. wszysko wskazywało że problemem jest nowy czujnik z ASO , już miałem sie pakować gdy stwierdził że może sprubuje skasować błędy ODISEM, trzeba było jeszcze wykonać nastawy podstawowe czujnika ( zeby sterownik go zobaczył) i cudownie wszystko wstało.... pozdrawiam może komuś sie przydadzą takie informacje...
Rekomendowane odpowiedzi