sully Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc Witaj sully. w sumie skoro masz zawieszenie sprawne warto by było sprawdzić przeguby, wjechac do zaprzyjaźnionego zakładu, podnieść auto i wtedy zobaczyć dokładnie czy nie ma nigdzie luzu. ja miałem podobny problem ale przy "reno" megane cupe.. rozsypały mi się szpilki w łożyskach na prawym przegubie! Tylko że ja ten hałas słyszałem praktycznie non stop a u ciebie to występuje przy prędkościach 50-60-km/h Edytowane 16 Stycznia 2011 przez shade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k11h Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Również stawiam na przegub.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek.g Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 u mnie było to łożysko koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tady Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam,Ja mam podobny przypadek. Słychał czasem stuknięcie z prawej stronu, a zawieszenie mam sprawne.Czy istnieje możliwość że jest to mocowanie amortyzatorów, a jeśli tak to jak to sprawdzić?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi