sully Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc
shade Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Witam wszystkich chciałem się zapytać czy ktos może zetknął się z podobnym problemem, mianowicie podczas jazdy na równej nawierzchni dochodza dziwne pukające dźwieki z przedniej prawej strony. jeżeli chodzi o części zawieszenia to raczej nie powinna to byc przyczyna, auto jest po przeglądzie. dodam tylko, że pukanie można najczęściej odczuć puszczając nogę z gazu i przy niewielkich prędkościach 50-60 km/h. zdażyło mi sie zaliczyć kilka dziurek na drodze, bo nie sposób niektórych ominąć być może to mogło mieć wpływ na pukanie. Jesli ktoś kiedys zetknął sie z podobnym problemem bedę wdzięczny za pomoc Witaj sully. w sumie skoro masz zawieszenie sprawne warto by było sprawdzić przeguby, wjechac do zaprzyjaźnionego zakładu, podnieść auto i wtedy zobaczyć dokładnie czy nie ma nigdzie luzu. ja miałem podobny problem ale przy "reno" megane cupe.. rozsypały mi się szpilki w łożyskach na prawym przegubie! Tylko że ja ten hałas słyszałem praktycznie non stop a u ciebie to występuje przy prędkościach 50-60-km/h Edytowane 16 Stycznia 2011 przez shade
radek.g Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 u mnie było to łożysko koła
Tady Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam,Ja mam podobny przypadek. Słychał czasem stuknięcie z prawej stronu, a zawieszenie mam sprawne.Czy istnieje możliwość że jest to mocowanie amortyzatorów, a jeśli tak to jak to sprawdzić?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi