Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam audi A4 1.9 tdi 130 km z 2002r. W zimie przy -15 pali na dotyk, a gdy temperatura jest na plusie to muszę trochę pokręcić zanim odpali. Słabo pali też jak jeszcze jest ciepły silnik zgaszę autko i znów zapalam. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna :unsure:

Edytowane przez Megan90
Opublikowano

Witam. Dzięki za podpowiedz :) Sprawdzę świece i zobaczymy.

Opublikowano

Witam. Świece sprawdzone i wszystkie sprawne, więc nadal nie wiem jaka może być przyczyna :unsure:

Opublikowano

hmm.. to jeśli nie świece to najlepszym wyjściem będzie podłączenie auta pod vaga i zdiagnozować usterkę ;) przyczyn może być wiele :huh: wiec nie będziemy tutaj wróżyć z fusów :_nah:

Opublikowano

hmm.. to jeśli nie świece to najlepszym wyjściem będzie podłączenie auta pod vaga i zdiagnozować usterkę ;) przyczyn może być wiele :huh: wiec nie będziemy tutaj wróżyć z fusów :_nah:

Opublikowano (edytowane)

kolezanko ja mialem podobna sytuacje na cieplym i sie okazalo ze mam przestawiony rozrzad i kat wtrysku. ty chyba masz juz pompowtryski czy jeszcze pompe wtryskowa??

Edytowane przez macias
Opublikowano

kolezanko ja mialem podobna sytuacje na cieplym i sie okazalo ze mam przestawiony rozrzad i kat wtrysku. ty chyba masz juz pompowtryski czy jeszcze pompe wtryskowa??

Mój już na pompowtryskach. Szczerze mówiąc od kupna czyli od sierpnia rozrządu jeszcze nie wymieniłam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hmm zdarzyło się mi juz coś takiego, w poprzednim a4 b5 avant w silniku 1.9 tdi AFN (110km) trwało to kilka dobrych miesięcy, auto paliło na dotyk jak było zimne, natomiast gdy silnik się zagrzal, ponowne uruchomienie wymagało przytrzymania rozrusznika czasem nawet 5 sekund. najciekawsze że moj mechanik upierał sie przy świecach żarowych, jednak po sprawdzeniu okazało sie że to nie to, wymieniłem filtr paliwa, filtr powietrza, i dalej to samo.... a teraz najciekawsze : zbliżala sie zima i zdecydowalem wymienic akumulator na nowy, - wstawiłem bosch silver - PROBLEM Z GŁOWY .silnik z powrotem zawsze palił na dotyk/.... nie wiem jak to wytłumaczyć ale chyba stary akumulator miał problemy pełnym doładowaniem z alternatora.....

• Upvote 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie