Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

słabo pali na ciepłym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam audi A4 1.9 tdi 130 km z 2002r. W zimie przy -15 pali na dotyk, a gdy temperatura jest na plusie to muszę trochę pokręcić zanim odpali. Słabo pali też jak jeszcze jest ciepły silnik zgaszę autko i znów zapalam. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna :unsure:

Edytowane przez Megan90

Opublikowano

Witaj :rolleyes: może na początek warto by było sprawdzić świece żarowe, masz tu linka jak to sprawdzić http://www.ngk-dpower.com/pl/technik/technik-tipps/gluehkerzen-testen/ ja miałem podobnie... po zimie 3 świece padły (w ogóle nie chciał odpalać) ;)

Opublikowano
  • Autor

Witam. Dzięki za podpowiedz :) Sprawdzę świece i zobaczymy.

Opublikowano
  • Autor

Witam. Świece sprawdzone i wszystkie sprawne, więc nadal nie wiem jaka może być przyczyna :unsure:

Opublikowano

hmm.. to jeśli nie świece to najlepszym wyjściem będzie podłączenie auta pod vaga i zdiagnozować usterkę ;) przyczyn może być wiele :huh: wiec nie będziemy tutaj wróżyć z fusów :_nah:

Opublikowano
  • Autor

hmm.. to jeśli nie świece to najlepszym wyjściem będzie podłączenie auta pod vaga i zdiagnozować usterkę ;) przyczyn może być wiele :huh: wiec nie będziemy tutaj wróżyć z fusów :_nah:

Opublikowano

kolezanko ja mialem podobna sytuacje na cieplym i sie okazalo ze mam przestawiony rozrzad i kat wtrysku. ty chyba masz juz pompowtryski czy jeszcze pompe wtryskowa??

Edytowane przez macias

Opublikowano
  • Autor

kolezanko ja mialem podobna sytuacje na cieplym i sie okazalo ze mam przestawiony rozrzad i kat wtrysku. ty chyba masz juz pompowtryski czy jeszcze pompe wtryskowa??

Mój już na pompowtryskach. Szczerze mówiąc od kupna czyli od sierpnia rozrządu jeszcze nie wymieniłam.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hmm zdarzyło się mi juz coś takiego, w poprzednim a4 b5 avant w silniku 1.9 tdi AFN (110km) trwało to kilka dobrych miesięcy, auto paliło na dotyk jak było zimne, natomiast gdy silnik się zagrzal, ponowne uruchomienie wymagało przytrzymania rozrusznika czasem nawet 5 sekund. najciekawsze że moj mechanik upierał sie przy świecach żarowych, jednak po sprawdzeniu okazało sie że to nie to, wymieniłem filtr paliwa, filtr powietrza, i dalej to samo.... a teraz najciekawsze : zbliżala sie zima i zdecydowalem wymienic akumulator na nowy, - wstawiłem bosch silver - PROBLEM Z GŁOWY .silnik z powrotem zawsze palił na dotyk/.... nie wiem jak to wytłumaczyć ale chyba stary akumulator miał problemy pełnym doładowaniem z alternatora.....

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.