stanley6662 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 mam pytanie. co zrobić żeby zwiększyć "ściągalność" sygnału do radia? bo w mojej okolicy jakoś kiepsko odbiera jakąkolwiek stacje. Radio mam to audi concert 2 (chyba 2 w każdym razie to jest to z odtwarzaczem cd). i czy dadzą coś reklamowane wzmacniacze sygnału? bo np znajomy ma radio Pioneer'a i jemu w miarę dobrze odbiera ( ma audi a4 b5) no a u mnie właśnie kicha. Co moglibyście na ten temat powiedzieć? I jeszcze jedno pytanie jak się wyciąga to radio ? bo od tyłu to raczej nie ma dostępu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maadrian Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Dzień Dobry.Do wyciągnięcia radja potrzebne są dwa klucze (płaskie blaszane o odpowiednim kształcie) dostępne na znanym portalu aukcyjnym. W podsufitce tuż nad szybatylną, znajduje się antena radiowa.Widoczne są tam styki które polecam oczyścić najmniejszym papierkiem ściernym oraz użyć jakiegośkontakt spray'u. Ewentualnie w bagażniku po prawej stronie(sedan) jest wzmacniacz sygnału radiowego am/fm TUNER. Jest umieszczony pod wzmacniaczem(mniejsza kostka blaszana).Polecam delikatnie wyjąć kabel ze wzmacniacza tunera i oczyścić wtyk oraz użyc kontakt spray'u. U mnie pomogło idziała bez zarzutu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi