yopuss Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam!!! Ostatnio po wymianie maglownicy zdecydowałem się zrobić zbieżność. Oczywiście geometria została poprawiona i mechanik powiedział, że wszystko OK. Mam wydruk z pomiaru geometrii i nie podoba mi się, że pare rubryk jest na czerwono. Może ktoś pomóc mi zinterpretować wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paxel Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Cześć.Z tego co widzę mechanik nawet nie ruszył tylnej osi. Pewnie nawet nie wiedział, że można (i należy) ją też ustawić. Radzę zatem - zmień mechanika. Ja miałem ten sam problem i zjadało mi opony z tyłu i kerownica byla lekko skręcona w prawo podczas jazdy (ledwo zauważalnie ale jednak strasznie mnie denerwowało). Mechanik zaczął wymyślać jakie to niemożliwe do zrobienia i że pewnie oś skrzywiona itp itd. Pojechałem do innego i nie było żadnego problemu z ustawieniem. Nie ważne, czy jest to FWD czy AWD. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oshizo Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam,Dzisiaj byłem na zrobieniu geometrii 3D, problem tkwił w lekko skręconej kierownicy przy jeździe na wprost.Pan mechanik i jego szef stwierdzili, że nie ustawia się tyłu w tym Audi.Poza tym nie podoba mi się lewy przód, jest poza tolerancją. Pan mechanik twierdził, że wszystko jest ok i wyniki sumaryczne są OK więc jest OK. Pytanie czy faktycznie tak jest, czy nie dało się nic więcej z tego wyciągnąć? czy se nie chciało?Pan mechanik powiedział, że tył w Audi ustawia się tylko w autach z napędem na 4 koła. Czy to prawda? Ja mam na przód.Jak wyglądają te wyniki?Teoretycznie problem minął i kierownica jest prosto ale czerwone cyferki lekko wkurzają.Proszę o ocenę i komentarze osób które się na tym znają Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oshizo Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Oto fotka do posta powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oshizo Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Ręce mi opadły...Kierownicę jako tako wyrównali, pojechałem 2 raz bo spokoju nie dawała mi zbieżność z tyłu... Okazało się, że oczywiście oś tylna jest regulowana...Zrobili tył zostawiając przód... wyjeżdżam, a kierownica do bani... pojechałem 3 raz poprawili przód bez tyłu i bez wydruku... kierownica tak samo źle tylko w drugą stronę...Już więcej do partaczów nie pojadę!Kto wie gdzieś w Warszawie jest jakiś solidny gość od ustawiania geometrii i ogarnie 2 osie na raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yopuss Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Dziękuje za odpowiedzi, zadzwonie do ASO i im zlece ustawienie zbieżności bo na warsztacie którym robiłem twierdzili, że tylną oś ustawia się tylko w wersji AWD.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusik Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 WItam,CHciałbym się podpiąć do tematu. Zrobiłęm dzisiaj zbieżność kół i Pan mechanik powiedział że się nie dla tylnej prawej śruby przy kole odkręcić bo jest zapieczona i nie da się ustawić odopowiedniego kąta nachylenia koła. Są pewnie przez to 2 na czerwono statystyki. Zależy mi na tym żeby było dobrze, ponieważ zakupiłem nowe opony na zimę:/ Proszę o pomoc czy jest ok faktycznie czy mi mechanik mydli oczy:) https://dl.dropboxusercontent.com/u/10254396/2013-11-15%2009.34.09.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedi39 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 WItam,CHciałbym się podpiąć do tematu. Zrobiłęm dzisiaj zbieżność kół i Pan mechanik powiedział że się nie dla tylnej prawej śruby przy kole odkręcić bo jest zapieczona i nie da się ustawić odopowiedniego kąta nachylenia koła. Są pewnie przez to 2 na czerwono statystyki. Zależy mi na tym żeby było dobrze, ponieważ zakupiłem nowe opony na zimę:/ Proszę o pomoc czy jest ok faktycznie czy mi mechanik mydli oczy:) https://dl.dropboxusercontent.com/u/10254396/2013-11-15%2009.34.09.jpgJest faktycznie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciusik Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi