boldos Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Witam wszystkich.Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z MultitronicJezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy.Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii.Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.??I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany?? Edytowane 21 Czerwca 2011 przez boldos
Jeżu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Jeżdżę na codzień Touranem z Dsg, zasada użytkowania skrzyni podobna. Tak jak napisałeś z D obojętnie kiedy na sport i obojętnie kiedy na sekwencję. Nie ma to znaczenia. Pamiętaj o ważnej zasadzie nie wyrzucaj na N jak stoisz np.na światłach lub w korku. Skrzynia ma wtedy "mniejsze smarowanie" i wpływa to na żywotość skrzyni...Pamiętaj zawsze na D. Taka moja mała uwaga....Miłego użytkowania. Co automat to automat... Teraz jak prezes Pozdrawiam 1
boldos Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 Dzieki wielkie własnie o taką odp. mi chodziło od kogos kto używa takiej skrzyni, myśle że juz wiem wystarczająco żeby sobie fajnie posmigać i bez stresu
Rekomendowane odpowiedzi