Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
99 tematów w tym forum
-
jest kilka opcji jazdy na automacie po mieście po autostradzie itd może ktoś napisze jak najlepiej i wykorzystać te opcje w życiu codziennym,ja używam automat na co dzień,a przecież te inne funkcje są i pewnie mają jakieś inne zastosowania ,z góry dzięki za info
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem! Potrzebna mała dolewka płynu do mojego auta A6C7 (2.0TDI/190km 2014). Według instrukcji powinien być G12++ lub G13, ale one są koloru fioletowego, a ja w chwili obecnej mam kolor różowy/czerwony? Czy jest możliwe że produkowali np G13 w kolorze różowym? Dolałbym G13 ale w instrukcji piszą że NIE można mieszać? Proszę o poradę w w/w zakresie.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, postanowiłem opisać swój problem na forum, ponieważ problem jest dość nietypowy i póki co nie znalazłem rozwiązania. W zeszłym tygodniu (poniedziałek) o 8 rano (po około 16h postoju odpaliłem auto) z początku wszystko było okej, ale po przełączeniu na D bądź R z komory silnika zaczęły wydobywać się dźwięki tak jakby metalicznego tarcia (nagrałem film, jest w załączniku). Dodatkowo co jakieś 5-10s. silnik cały szarpie, tak że buja całym nadwoziem. Powtórzyłem procedure 2-3 razy i za każdym razem po przełączeniu na D i R sytuacja się powtarzała. Auto było w tym czasie u dwóch mechaników, ale niestety wtedy problem ustąpił. Testowali auto przez 4 dni, a obja…
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z turbo .juz 3 razy wymieniana w aso i znowu awaria .Zapika sie geometria.Bledy za kazdym razem P029900 i P0AF00.Moze ktos juz miał doczynienia z takim przypadkiem.Dziekuje za wszelkie wskazówki.Ręce opadają .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzien dobry szukam aktualizacji map do wersji rmc
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim. Mam problem z silnikiem w swoim Audi A6 C7. Jest to wersja 313KM biturbo z 8 biegową skrzynią, rok 2012. W momencie mocniejszego dodawania gazu, przy około 4 tyś. obrotów samochód zaczyna cały drżeć. Spada moc, dynamika i czasami ma ciężko wskoczyć na wyższy bieg. Wrażenia są takie jak bym jechał z niedokręconym kołem. W trybie "dynamic" przy nagłym zwiększeniu obrotów coś się blokuje, spada kompletnie moc i zaczyna migać kontrolka świec żarowych. Dodam, że poprzedni właściciel wyciął DPH'y , a po wpięciu do komputera błędy się nie pokazują i Poniżej są linki do filmików, które nagrałem z całą sytuacją. Jeżeli ktoś z Was spotkał się z podobn…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam upatrzona, wymarzona A szusteczkę C7 z silnikiem 3.0 bi turbo i przebiegiem 230k. Znajomi odradzaja mi mówiac ze po 200k przebiegu wszystko leci już na grandę. Może ktos się wypowie na ten temat. Czy warto sie w to pchać. Jakie są wady tego silnika i czy ogólnie polecacie. Wiem że rozrząd przy tym przebiegu bedzie zaraz do roboty. Jak sie sprawuje pnełmat przy tym przebiegu. Z góry dzieki za odpowiedz.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z kontrolka na zegarach ZUZYTE OKLADZINY - wymienilem oba sensory niepomoglo -klocki jak nowe 5 m-c temu wymienione - na zwarcie w wtyczce laczacej sensor obie strony niepomoglo -vcds 17.1 z kablem niedaje rady niewiem moze niemam orginalnej wersji tak czy tak niemoge tego zmienic tym vag-iem Moze klos juz mial taki problem zgory dziekuje za jakikolwiek wskazowki i pomoc z tym problemem
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam Audi A6 C7 30 TFSI Mam problem z prądem pompy jonowej na dwóch sondach z prawej strony dodam że sądy wymieniane na nowe jak i oryginał używane nic to nie daje sprawdzone wszystkie bezpieczniki przekaźniki cały czas ten sam błąd zauważyłem że przy spokojnej jeździe Samochód jeździ dobrze A gdy tylko trochę go pomęczę to po około dziesięciu minutach zaczyna nierówno chodzić podnosić obroty Czy może ktoś pomóc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie Jestem nowym posiadaczem Audi A6 rocznik 2013 chciałabym się dowiedzieć czy w tych rocznikach jest już Tv tuner ewentualmie jak go włączyć
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie jakie wady mogą mnie spotkać przy zakupie audi A6 3.0 bi TDI 2013rok. Proszę doradzie na co szczególnie zwrócić uwagę. Dziękuję wszystkim z góry za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Kupiłem piankę do czyszczenia klimatyzacji. Wykonałem wtrysk w każdy nawiew wykonałem procedurę i po odpaleniu auta przestało działać radio oraz wyświetlacz radia. Nie działają żadne systemy sterujące. Może pytanie gdzie szukać co wytrzeć gdzie zajęć. Trwa to już 3 dni i jedynie zaczęło wysuwać i chować ekran
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie odnośnie nawigacji. Kilka dni temu nawigacja zgubiła lokalizację i teraz wyświetla mi położenie auta na drugim końcu polski i nie mam możliwości wyświetlenia dostapenych satelit. Posiadam auto od 2 miesięcy i w stacji nie było żadnej płyty oraz kart pamięci. Co może być przyczyną że nagle nawigacja się zgubiła?? Do tej pory działa bez zarzutu
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witajcie. Panowie którzy siedzą w temacie. Poszukuje i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć blokad do silnika CRTE. Jest wiele blokad niestety do danego silnika raczej żadne nie pasuje. Stad pytanie ma ktoś może dostęp do takich blokad? Pytanie czy od innych 3- litrowych silników będą pasowały blokady do tego silnika. Mowa tu o A6 4G 218KM kod silnika: CRTE 2015rok. Dzięki :-)
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś może podpowie jak odsłuchać muzykę z pendrajw lub telefonu, od niedawna mam a6 i nie mogę tego opanować.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich! potrzebuję pomocy,a mianowicie mam problem ze systemem start stop.od dwóch dni zauważyłem ze system nie działa a na konsoli wyświetla się ikonka (przekreślone) A a po przejechaniu 10 km i wyłączeniu zapłonu chodzi wentylator,wcześniej tego nie było.posiadam audi a6 c7 2016 automat,2,0 disel 190km.Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi a. a6 z 2016 roku po polsku lub niemiecku. czy ktoś mógłby mi ją zeskanować? najważniejsze to obsługa pojazdu przez ekran mmi. Mam instrukcję w j. włoskim.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam , ktoś z was jest w stanie powiedzieć do czego jest kostka w wiaązce przy czujnikiu temperatury zewnętrznej 3 piny.??? Na belce przedniej ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , poszukuję schematu elektrycznego połączenia ledów w lampach fullled A6C7 oraz w matrixach od RS7. Pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od kilku dni mam problem z manualną skrzynią biegów. Wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze z wyjątkiem biegu piątego. Jego pozycja jest jak gdyby przesunięta lekko w lewo i przy wrzucaniu tego biegu trzeba drążek lekko przesunąć w lewo aby ten bieg wskoczył. Fakt, że bieg wchodzi gładko bez większego problemu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Przepraszam z nie fachowe określenia, ale nie jestem w sprawach samochodowych biegły.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Czy moglbym poprosic o ocenę logów dynamicznych i wskazanie czy warto zrobić jeszcze inne logi? Auto jak w temacie CVUB, A6 C7 3.0 TDI V6 2018 326 KM. Niedawno byly wymieniane 3 wtryski na gwarancji (objaw to drżenie i telepanie autem przy dodawaniu gazu, głównie na "obciążonym" silniku (np.na 7 biegu lekkie wciśnięcie gazu przy obr.ok.1400). Auto było też zamulone i pojawiała się "twarda", glosna praca silnika zwłaszcza na nierozgrzanym silniku na 1-ce przy przyspieszaniu. Ale także na rozgrzanym silniku przy jezdzie w korkach ta glosna praca występowała oraz gdy na chwilę zgasiłem i uruchomiłem auto ten objaw tez od razu sie pojawiał nawet na rozgrzanym silni…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, czy jest ktoś kto może sprawdzić mi autko po numerze VIN? WAUZZZ4G5DN002504 Audi A6 C7 allroad
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-