Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Limusin,

Witam, zamierzam kupić alusy do Audi A3 limusin 2015r. Czy alusy 19'' będą pasować rozmiarowo? Podaje link o które mi chodzi są to alufelgi 19 oraz 18 https://www.olx.pl/oferta/19-felgi-5x112-avus-af16-et25-audi-a5-a6-a7-vw-seat-CID5-IDAGJ5z.html Oraz https://www.olx.pl/oferta/nowe-felgi-5x112-r18-audi-vw-seat-skoda-CID5-IDxVV6M.html

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez xwiecior,

Siemka! Jakie macie spalanie w A3 1.2 TFSI?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez toms3,

Witam wszystki forumowiczów! Od nie dawalna mam audi s3 z 2014r. Mam problem z tempomatem, ktory w ogóle nie reaguję na ruch wajchą. Chciałem zobaczyć czy może coś jest rozłączone albo bezpiecznik padł, ale wszyskie bezpieczniki są ok! Ale moją uwage przyciągną luźny kabel który wychodzi jakby z pod bezpieczników Nie mam pojęcia do czego on jest, moze ktoś tutaj wie do czego ten kabel. Czy ktoś wie do czego jest ten kabel? Może jakieś pomysły czemu tempomat nie działa? Z góry dziękuję za pomoc!

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Maciek2000,

Witam. Posiadam audi a3 8v i zastanawiam się czy jest możliwość zainstalowania kamerki cofania oraz czy moj wyświetlacz, który jest standardowy będzie pokazywał obraz. Jak to wykonać i jaki jest koszt? Rok 2015/16 2.0 tdi

• 3 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez User B4D,

Witam, przymierzam się do kupna A3 8V 2.0 TDI 184KM (2013-2016) i mam 2 pytania: - czy problem z zabierakiem (imbusem) pompy olejowej został wyeliminowany ? - realne jest tam 250KM (nie mówię tylko o mapce) i czy skrzynia to wytrzyma ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez dareklego,

Witam mam problem z klimatronikiem nie działa mi nawiew centralny na twarz błąd B1091 54 (009) silnik nastawczy klapy rozdziału powietrza który to silnik i po której stronie się znajduje

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez _Magda_,

Witam, zakupiłam samochód z komisu sprzedawca twierdzi że posiadają tylko 1 kluczyk. Jak wygląda sprawa z wyrobieniem drugiego kluczyka? Chcę wykupić AC i obawiam się że będą potrzebne 2szt do ubezpieczenia. Mam zamawiać w ASO czy szukać ogłoszeń na www. Chcę uniknąć sytuacji że ktoś z drugim kluczykiem (którego rzekomo nie było) odjedzie mi autem. Doradźcie proszę.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez smok,

Witam czy wie ktoś jak zaprogramować orginalny klucz audi a3 15r pilot przestał działać auto odpala tylko przy dottknięciu z kolumną kierownicy auto posiada keyless go po naciśnieciu przycisku start lub dotknięciu klamki kluczyk miga kontrolką ciągle jest napis kluczyk poza samochodem .Proszę o pomoc byłem w serwisie i nic nie dali rady .

• 0 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  9. Cześć, zakupiłem niedawno Audi S3 8V 2017r. Sedan sprowadzane z USA. Oddałem już na konwersję świateł z czerwonych na pomarańczowe (europejskie), natomiast teraz trzeba zakodować lampę tak, żeby światło stopu i kierunkowskazy były oddzielne. Dodatkowo potrzebuję zakodować lampy przednie z racji na to, że dołożyłem nowe moduły do nich, bo początkowo nie działały. Posiadam pełną wersję VCDS- czy jest tutaj jakiś magik, który mógłby mnie wspomóc w tym kodowaniu? Dzięki.

10. Rozpoczęte przez Ozi94,

Cześć, mam problem z Audi A3 8v 2014, 1.6 tdi. Podczas odpalania, auto zapaliło a po chwili zgasło. Wyświetliła sie kontrolka spirali i pokazał sie bład awaria systemu start-stop. Od tego czasu nie działa również keyless. Aby odpalić auto musze przylożyć kluczyk w wyznaczone miejsce przy kolumnie kierowniczej. Bateria w kluczyku wymieniona (posiadam jeden kluczyk) akumulator naładowany. Jest możliwe, że kluczyk się rozkodował? Czy ktoś miał podobny problem? Dziękuję z góry za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez matipapla,

Witam, Pacjent to A3 8v 1.4 TFSI 125km. Od kilku tygodni zauważyłem, że tylko przy wyższych prędkościach (autostradowych) wyskakuje błąd "Uwaga! Brak wspomagania siły hamowania" (jak na załączonym obrazku) . Po czym samochód jakby częściowo tracił moc, a także przestaje działać klima. Po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie świeci się ABS i "ręczny", jednakże po przejechaniu 5 metrów błąd i ikony znikają i jest wszystko ok. Czy ktoś miał podobny problem? Mechanicy nie wiedzą z czego wynika kłopot. Dziękuję za pomoc.

• 4 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Mateusz1993,

Witam. Mam pytanie, czy ktoś z was kupił sprowadzone auto, dokładnie audi a3 8V? Wiadomo, że te z USA są zwykle uszkodzone dlatego chciałbym się dowiedzieć czy mimo tego warto taki model (naprawiony) kupić. Na coś zwracać szczególnie uwagę czy lepiej sobie darować takie auta?

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez ryku,

witam poszukuje listwy ozdobnej progu tej przyklejanej na próg widocznej po otwarciu drzwi (lewy przód) do wersji e-tron

• 0 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Fasolka,

Cześć, Wyskakuje mi błąd wyłączania się poduszek powietrznych w momencie gdy ktokolwiek siada na fotel pasażera. Czasami nawet poduszki pasażera wyłączają się bez pasażera na siedzeniu. Aktualnie wiem, że muszę wymienić ponoć matę, czujnik zajęcia fotela pasażera. Auto kupione jest w Stanach, nie mam ręcznego wyłącznika poduszek powietrznych pasażera. Siedzenia są elektryczne, grzane, skórzane. Czy ktoś orientuje się, jak wymienić ten czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez jarovega,

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu moje auto nie podaje dźwięku na głośniki. Odpalam samochód wszystko gra, gaszę na CPN tankuję uruchamiam auto Mimi się wysuwa wszystko jest niby OK ale dźwięku nie ma. Wracam do domu po dwóch dniach odpalam dźwięku nie ma po kilku chwilach zaczyna grać później przez tydzień nie gra a za chwilę gra. MIMI wysuwa się wyświetlacz działa prawidłowo tylko ten dźwięk. Proszę o pomoc i prośba o info jak wyjąć panel z wyświetlaczem żeby sprawdzić kable.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kaffej,

Witam, w poniedziałek nagle przestał wysuwać mi się ekran w samochodzie Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r. Uruchomiłem ponownie samochód ale nic to nie dało. Ekran się nie wysuwa, brak muzyki i czegokolwiek. Był tylko napis na tym ekraniku gdzie jest pokazana prędkość "Trwa inicjowanie...". Potem pojawił się napis "Niedostępne". Zauważyłem też, że po uruchomieniu samochodu nie świecą się przyciski od MMI (pokrętło głośności, menu, wstecz, pokrętło sterowania itd.), natomiast po jakimś czasie się zaświecają, ale ekran dalej się nie wysuwa, a radio nie gra. Teraz po uruchomieniu auta od razu jest znaczek muzyki i napis "Nied…

• 0 odpowiedzi
    • 300 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez LucKy79,

Cześć, demontowałem dzisiaj osłonę słupka przód od strony pasażera. Niestety spadła mi śrubka torx mocująca go. Ktoś podpowie, czy łatwo to wygrzebać i skąd, czy niech idzie w zapomnienie i kupić nową? Jak nówka, to ktoś mi powie jaki tam rozmiar wchodzi?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez piotr1214,

Witam, Czy istnieje możliwość montażu fabrycznej kamery cofania a A3 8V z 2014 roku? Wiecie gdzie można to zrobić dobrze i tanio?

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez desom,

Cześć Zaraz po zakupie gościu wjechał we mnie i w serwisie powymieniali mi drzwi. Niestety zapomnieli nakleić naklejkę z ciśnieniem opon i teraz nikt nie potrafi dobrać odpowiedniego. Jeździ ktoś może S3 8V 2.0 310KM (późny 2017) i mógłby zrobić zdjęcie takiej naklejki?

• 0 odpowiedzi
    • 911 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kristofero21,

Witam czy zna ktos magika od mmi probowalem aktualizowac i cos poszlo nie tak wlacza sie tylko logo mmi i calyczas restartuje. Moje mmi to:8V0 035 874 B 0420 040 Panasonic Dieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Krzysztof WRZ,

W zeszłym tygodniu tak z niczego nie działa otwieranie centralnego zamka z pilota , baterie w pilocie nowe , czerwona dioda miga , czy występuje bezpiecznik tylko do centralki , w ustawieniach auto normalnie widzi dwa kluczyki. Proszę o pomysły od czego zacząć.

• 1 odpowiedź
    • 1,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez nefis,

Witam. Od roku jestem posiadaczem 8V 1.8 TFSI z S-TRONIC. Auto przyjechało do mnie zza wielkiej wody po przygodzie. Od pół roku doskwiera mi jeden problem, mianowicie: Przy temperaturach minusowych oraz plusowych ale max do 7 stopni, auto pracuje bez żadnych zastrzeżeń. Równo, nie faluje. Natomiast gdy zrobiło się ciepło, 15/20 stopni, silnik po odpaleniu faluje. Obserwuje na liczniku spalanie na postoju: jest 0,7l/h potem spada do 0,5 w tym momencie jest szarpniecie i wraca do 0,7... i powtarza się to co chwilę. Wskazówka od obrotów w momencie szarpnięcia stoi w miejscu. Auto ma moc, nie kopci, nie dusi się, nic nie stuka pod maską. Po podpięciu komputera…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez czater,

Witam Czy Ktoś jest w stanie sprawdzić mi numer zderzaka oraz radaru ACC do A3 8V które płynie mi z USA, numer vin: WAUAUGFF5LA015165. Pozdrawiam Piotrek

• 0 odpowiedzi
    • 843 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Krzysztof WRZ,

Witam , mam problem podczas tankowania , odbija co chwilę pistolet , nie pomaga przekręcanie pistoletu czy włożenie mniej lub więcej do wlewu. Do tego przy zasięgu około 120 km potrafi szarpnąć czy tracić prędkość. Żadnych błędów , check się nie świeci. Po zatankowaniu oczywiście z wyżej wspomnianymi problemami jest ok. Macie jakieś pomysły a może ktoś też się boryka z takimi problemami.

25. Chciałbym zrobić odcięcie pompy paliwowej. Czy wiecie jak zrobić takie odcięcie w Audi A3 8V? Dodam, że mam 1.4 TFSI 140 KM.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.