Audi A3 8V (2012-2020)
Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich forumowiczów. Niestety nie znalazłem podobnego tematu. Jestem właścicielem Audi A3 8V z 2014 roku. Silnik 1.6 Diesel 110km. Przebieg: 202 tyś km. Mój problem jest następujący: Ostatnio w drodze do pracy wyskoczył mi błąd ubytku ciśnienia w oponach, zaraz po tym błędzie zauważyłem ,że dziwnie wzrosło mi spalanie. Przy ruszaniu wartości wskazują 30/40L gdzie normalnie było to 10-15. Mówie ok, pojechałem do wulkanizatora ustawił wszystko jak trzeba a spalanie dalej dziwnie wysokie. Codziennie robię tą samą trasę do pracy (60km). Codziennie spalanie wskazywało podobne wartośći, było to ok średnio 5.4 - 5.6 litra a po całym tym błędzie obecnie spalanie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry , Potrzebuje kupić nowy akumulator do Audi a3 8v , 2013 r. 150/km 2.0 Diesel Quattro , system start/stop . Czy mógłby ktoś podpowiedzieć na co zwracać uwagę bo różnie to cenowo wyglada a chciałem kupić online . Pozdrawiam ,
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zamierzam kupić alusy do Audi A3 limusin 2015r. Czy alusy 19'' będą pasować rozmiarowo? Podaje link o które mi chodzi są to alufelgi 19 oraz 18 https://www.olx.pl/oferta/19-felgi-5x112-avus-af16-et25-audi-a5-a6-a7-vw-seat-CID5-IDAGJ5z.html Oraz https://www.olx.pl/oferta/nowe-felgi-5x112-r18-audi-vw-seat-skoda-CID5-IDxVV6M.html
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Jak w tytule. Gdzie znajduje się filtr paliwa w Audi A3 8V 1.4 tfsi z 2017.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłam samochód z komisu sprzedawca twierdzi że posiadają tylko 1 kluczyk. Jak wygląda sprawa z wyrobieniem drugiego kluczyka? Chcę wykupić AC i obawiam się że będą potrzebne 2szt do ubezpieczenia. Mam zamawiać w ASO czy szukać ogłoszeń na www. Chcę uniknąć sytuacji że ktoś z drugim kluczykiem (którego rzekomo nie było) odjedzie mi autem. Doradźcie proszę.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Spotkałem kiedyś instrukcję otwarcia seryjnego wydechu Cat-back sekcji zamykanej (klapki) W instrukcji opisane było jak rozciąć wydech oraz jak go wybebeszyć robiąc przelot który otwierany był po przełączeniu w sport. Czy posiada ktoś może informację na ten temat lub posiada taka instrukcję? Jeżeli próba otwarcia wydechu się nie uda lub dźwięk będzie nie fajny zastosuje jakiś dedykowany układ wydechowy aczkolwiek z tego co się orientowałem podobno robi się fajnie lub napewno fajniej niż seryjnie. Jest ktoś w stanie pomoc?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym zrobić odcięcie pompy paliwowej. Czy wiecie jak zrobić takie odcięcie w Audi A3 8V? Dodam, że mam 1.4 TFSI 140 KM.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak włączyć Doświetlanie zakrętów w a3 8v 2016r
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy mam problem z sterownikiem świateł ,nie idzie usunąć błendu.Może ktoś wie jak z tym sie uporać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć! Proszę o pomoc, mam problem z bixenonem skrętnym w A3 8V, otóż lewa lampa świeci niżej niż prawa. Brak jakichkolwiek błędów jeżeli chodzi o czujniki, silniczki poziomują przy odpalaniu normalnie, przy skręcaniu kierownicą światła również skręcają. Czy wystarczy po prostu ręcznie u diagnosty wyregulować lampy? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Mam pytanie do użytkowników, może osób które same dłubią przy swoim samochodzie. Po zakupie samochodu pojawił się problem z fotelem pasażera. Mianowicie nie cały a tylko samo siedzisko (poducha na której sadzamy nasze cztery litery) miało tendencję do przesuwania się w lewo lub prawo w zależności w którą stronę skręcał samochód. Podjechałem do serwisu, pogrzebali i się zmniejszyło ale nadal występuje. Serwis mówi że tak ma być ale w fotelu kierowcy tego nie ma. Moje pytanie brzmi, może ktoś z Was wie jak jest mocowany ten element? Może czegoś tam brakuje? Może coś nie zaskoczyło i wystarczy to wpiąć? A może macie inne pomysły? Fotele sportowe z manualną regulac…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Siemka! Jakie macie spalanie w A3 1.2 TFSI?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Nie wiem czy w dobrym wątku to piszę, jeżeli w złym to bardzo przepraszam. Panowie, ( oraz mam nadzieję Panie! :)) chcę wymienić swoją audiczkę, na troszku młodszy model Jednak marzy mi się automat, i teraz moje pytanie czy warto kupić A3 w s-tronicu ? Troszku przegrzebałam internet, i powiem szczerze że opinie są podzielone, może z was ktoś używa tej skrzyni ? Obiektem moich zainteresowań jest AUDI A3 2,0 TDI 150 KM 2017 przejechane ma 11 tysięcy. Byłam już na jeździe próbnej, i poezjaaaaaa. Jednak trochu się obawiam tego automatu
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Gdzie znajduje się czujnik temperatury płynu chłodzącego w silniku 2.0 tdi 150km?? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Kupilem a3 8v z Francji niestety ktos zabral z niej karte sd z mapami..potrzebuje pomocy jaka karte kupic by navi dzialalo
-
- 3 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko odnośnie zmiany zderzak tylniego w Audi A4 8V z 2015roku.Ostatnio uszkodziłem właśnie ten zderzaka który jest przed lift i zastanawiam się aby wymienić go na po lift i czy jest taka możliwość bez wymiany ślizgów? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z Audi A3 8v 2,0 TDI 150 km, a mianowicie przy wypalaniu dpf czasami wyrzuci płyn zbiorniczkiem wyrównawczym. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Pacjent to A3 8v 1.4 TFSI 125km. Od kilku tygodni zauważyłem, że tylko przy wyższych prędkościach (autostradowych) wyskakuje błąd "Uwaga! Brak wspomagania siły hamowania" (jak na załączonym obrazku) . Po czym samochód jakby częściowo tracił moc, a także przestaje działać klima. Po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie świeci się ABS i "ręczny", jednakże po przejechaniu 5 metrów błąd i ikony znikają i jest wszystko ok. Czy ktoś miał podobny problem? Mechanicy nie wiedzą z czego wynika kłopot. Dziękuję za pomoc.
-
- 4 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Szybkie pytanie ? Czy to oznaki oleju w układzie chłodzenia ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, tydzień temu przypłynęło z USA moje A3, w aukcji nie odpalało, także kupowałem w pełni świadom. Ku mojemu zaskoczeniu pod osłoną silnika wyjęte były świece. Przed odpaleniem sprawdzone wnętrze silnika kamerą, sporo starej czarnej wody i rozwodnione paliwo. Po tym co dało się oczyścić i włożeniu świec silnik zagadał pochodziło pół godziny i zgasło. Chodził podobno nierówno, klekotał. Zawiozłem dziś rano do warsztatu dyche świeżego paliwa i mają dalej próbować, w wężykach pewnie naciągnięte jeszcze stare paliwo z wodą. W komputerze wyrzuca błąd, brak połączenia wałka z wałkiem rozrządu. Straszą mnie, żeby szykować się na nowy silnik, choć wciąż jestem dobrej myśli i …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu moje auto nie podaje dźwięku na głośniki. Odpalam samochód wszystko gra, gaszę na CPN tankuję uruchamiam auto Mimi się wysuwa wszystko jest niby OK ale dźwięku nie ma. Wracam do domu po dwóch dniach odpalam dźwięku nie ma po kilku chwilach zaczyna grać później przez tydzień nie gra a za chwilę gra. MIMI wysuwa się wyświetlacz działa prawidłowo tylko ten dźwięk. Proszę o pomoc i prośba o info jak wyjąć panel z wyświetlaczem żeby sprawdzić kable.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Panowie, czy robicie aktualizacje modułów (różnych: silnika, skrzyni biegów, silnika hybrydowego itd.) w ASO? Mam 4 letnie auto i nie wiem czy jest sens się w to bawić? W poprzednim (Jeep) moduły wymagały aktualizacji i coś tam poprawiały. Teraz trochę boje się, że aktualizacja modułu "zmuli" auto, bo wiadomo, normy emisji spalin, dieselgate itd... Mam A3 e-tron z 2017. Tak sobie myślę, że taka aktualizacja może zwiększyć wydajność baterii. Co myślicie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Rano wstałam i zauważyłam ,ze w audi pala sie swiatla mijania i oświetlenie kabiny.Pokrętła świateł na pozycji zero,żadnej reakcji.Uruchomilam silnik a po wyciągnięciu kluczyka on nadal działał.Nie wiem jak mi sie udało po chwili wszystko wyłączyć .Wiecie co mogło sie wydarzyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kilka dni temu padł mi silnik 2.0 150 koni, naprawa zbyt kosztowna więc chce kupić nowy/inny silnik, moje pytanie czy jest możliwość sprawdzenia czy mój silnik DCYA da się wymienić na silnik z innym symbolem?? Z tego co wiem do mojego modelu wkładano silnik o innych kodach, mam dostęp do nowego silnika o symbolu DEJA, podejdzie ?? dziękuje za pomoc, jak już było to proszę moderatora o przeniesienie postu do prawidłowego wątku
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem dumnym posiadaczem audi a3 8v 2.0 tdi sedan z 2017 roku po chipie z 150 na 180 koni chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w Niemczech bo mieszkam i chce wiedzieć jak wygląda sytuacja z downpipe czy auta normalnie po przeróbkach układu wydechowego przechodzą przeglądy czy są jakieś problemy bo chciałbym coś jeszcze przy aucie porobić żeby chociaż jakoś fajnie brzmiało za każdą odpowiedź dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-