Audi A3 8V (2012-2020)
Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
witam poszukuje listwy ozdobnej progu tej przyklejanej na próg widocznej po otwarciu drzwi (lewy przód) do wersji e-tron
-
- 0 odpowiedzi
- 912 wyświetleń
-
-
Cześć Zaraz po zakupie gościu wjechał we mnie i w serwisie powymieniali mi drzwi. Niestety zapomnieli nakleić naklejkę z ciśnieniem opon i teraz nikt nie potrafi dobrać odpowiedniego. Jeździ ktoś może S3 8V 2.0 310KM (późny 2017) i mógłby zrobić zdjęcie takiej naklejki?
-
- 0 odpowiedzi
- 911 wyświetleń
-
-
- s3
- 8v
- usa eu lampy led
- usa
-
Oznaczone tagami:
Cześć, zakupiłem niedawno Audi S3 8V 2017r. Sedan sprowadzane z USA. Oddałem już na konwersję świateł z czerwonych na pomarańczowe (europejskie), natomiast teraz trzeba zakodować lampę tak, żeby światło stopu i kierunkowskazy były oddzielne. Dodatkowo potrzebuję zakodować lampy przednie z racji na to, że dołożyłem nowe moduły do nich, bo początkowo nie działały. Posiadam pełną wersję VCDS- czy jest tutaj jakiś magik, który mógłby mnie wspomóc w tym kodowaniu? Dzięki.
-
- 0 odpowiedzi
- 908 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
Co może być przyczyną że podświetlenie przycisków w kierownicy multifunkcyjnej nie gaśnie. Świeć się nie zależnie od pory dnia czy to jest dzień, czy noc. Po prostu świeci się 24 na dobę.Może miał ktoś taki przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 901 wyświetleń
-
-
Witam, problem z tymi wymienionymi w temacie miejscami oświetleń przestały mi działać nagle, pierwsze co sprawdziłem to bezpieczniki, wszystkie są w porządku, padły podejrzenia na panel główny podsufitki z płytą w środku, wymieniłem na używany i nadal nie działa. Chciałbym poprosić kogoś z was czy ktoś miałby może schemat instalacji tego panelu na podsufitce. Dziękuje i miłego wieczoru
-
- 0 odpowiedzi
- 868 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z audi. Kupiłem w listopadzie a3 8v 1.8tfsi 2013r (przebieg 192600) w automacie z skrzynią dq200 (suche sprzęgło). Po kupnie wymieniłem olej w silniku oraz w skrzyni,mechatronice(do skrzyni wlałem 2,1l i do mechatroniki wlałem 1l) . Od pewnego czasu mam problem z skrzynią biegów. Raz,dwa na 500 km jest błąd skrzyni (nastawnik biegu trzeciego) mianowicie podczas jazdy tracę biegi 1,3,5,7. Gdy zgaszę auto i odpalę błąd znika po czym pojawia się za pareset kilometrów. Czy ma to związek z mechatroniką, elektryką? Skrzynia tak ogólnie pracuję bardzo dobrze nie szarpie zmienia biegi dynamicznie. Bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi, będę bardzo wdzięczny za …
-
- 0 odpowiedzi
- 846 wyświetleń
-
-
Witam Czy Ktoś jest w stanie sprawdzić mi numer zderzaka oraz radaru ACC do A3 8V które płynie mi z USA, numer vin: WAUAUGFF5LA015165. Pozdrawiam Piotrek
-
- 0 odpowiedzi
- 843 wyświetleń
-
-
Witam, w moim Audi A3 8v 1.6 TDi z 2014 roku nie działa nawiew na przednią szybę. Pokazuje błędy widoczne na zdjęciach. Czy jest to problem z silnikiem czy może coś innego? Jeśli tak to gdzie znajduje się ten silnik i czy mógłby ktoś podać numer potrzebnych części ? Przed rozpoczęciem rozbierania chciałbym zamówić części. Dziękuję z góry.
-
- 0 odpowiedzi
- 841 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Zastanawiam się jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą w tym aucie, może to tylko egr mi pada, ale z ciekawości szykując się na gorsze... Jaki jest koszt takiej wymiany? Czy trzeba do tego wyjmować silnik? Czy ktoś z Was przez to przechodził?
-
- 0 odpowiedzi
- 836 wyświetleń
-
-
Witam , co może wydawać taki dźwięk przy odpalaniu 2.0 tfsi tylko na zimnym silniku. IMG_6176.mov
-
- 0 odpowiedzi
- 810 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, od dłuższego czasu męczę sie z błędem podanym w opisie zacznę przygodę od początku. Auto zmodyfikowane audi s3 8v DNU pełny stage 2 (mapa silnika, zmodyfikowany dolot, dp 3 cale bez kata, srodkowy przelotowy, koncowy audi rs3) przy 100tys km korba wyszła bokiem. Kupiony fabrycznie nowy silnik DNU wraz z pełnym osprzętem w celu dostania gwarancji na silnik konieczna była seryjna mapa silnika, tak też zrobiłem została wgrana wraz z decat. Przez pierwsze 5 tys km jeżdżone max do 3,5tys obrotów więc problemu nie było. 5tys km minęło zacząłem ostrzej jeździć na 60/70% gazu na autostradzie podczas redukcji z 7 na 5 auto ciągnie ładnie i przy 5-6tys …
-
- 0 odpowiedzi
- 794 wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem w A3 8V przy wciśniętym hamulcu na postoju w trybie D oraz R. Miał ktoś może podobne problemy z Stronic i byłby w stanie powiedzieć co to może być? Będę wdzięczny za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 789 wyświetleń
-
-
Cześć, Przymierzam się do odświerzenia przodu w A3 8V chciałbym grill wymienić na plaster miodu. Czy jest tutaj ktoś kto wymieniał taki grill? Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to czy pasują te zamienniki? Następne oczywiście zależy od modelu ale czy da się tablicę rejestracji dać na sam dół, czy jest opcja jej przesuwania. Noi na koniec znaczki. Ten duży Audi widziałem że pasują na filmikach ale jak pozostałe s-line czy quattro? Patrząc na mój obecny grill i zapięcie od quatrro wątpię że to spasuje do plastra miodu. Będę wdzięczny jeśli ktoś coś podpowie. Zdjęcia dla podglądu. Pozdrawiam,
-
- 0 odpowiedzi
- 787 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dzień dobry, chciałbym zgłosić problem z piszczeniem dochodzącym z przednich hamulców w moim Audi A3 8V Limousine 1.4 z 2014 roku. Otóż musiałem wymienić przednie klocki hamulcowe oraz tarcze ze względu na zużycie aktualnych - po prostu zwyczajna wymiana. Mechanik wymienił klocki i śmigałem sobie autkiem jak zwykle. Jednak po przejechaniu około 1000 km zauważyłem, że pojawił się jakiś dziwny pisk dochodzący z przednich kół - przeważnie było to z lewej strony, ale po prawej też. Dźwięk ten przypominał tarcie metalu o metal - w załączniku przesyłam plik MP3 z tym dźwiękiem, który udało mi się nagrać podczas jazdy. Co ważne - dźwięk ten nie występował stale. …
-
- 0 odpowiedzi
- 691 wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim, Posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014 roku, silnik 1.4 TFSI, oprogramowanie MSTD_EU_AU_P3151 i zastanawiam się nad wymianą mojej obecnej kierownicy wielofunkcyjnej 4-ramiennej na wersję 3-ramienną. Zależy mi na wykonaniu tego w dobrych pieniądzach, więc planuję użyć możliwie najtańszej 3-ramiennej kierownicy z innej A3 8V. Po numerach części to chyba powinno być kierownica 8V0419091BB i poduszka 8V0880201A (8X0880201A chyba też), choć docelowo planuję kupić już po prostu komplet Mam kilka pytań: Czy taka zamiana jest plug & play? Czy potrzebne są dodatkowe przeróbki np. wiązka, moduł, kodowanie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie uż…
-
- 0 odpowiedzi
- 638 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
-
Audi A3 8V 2.0 tdi 150KM 10.2016r Wiadomo, że kiedy przerywamy proces wypalania filtra DPF wyłączając silnik, to po chwili wiatrak w komorze silnika zaczyna pracować aby schłodzić komorę silnika aby rozgrzany DPF nie narobił szkody. Mam taką sytuację, że wiatrak chodzi a temp. 90 st, obroty jałowe to 820 obr/min , nawet po wyłączeniu silnika. Kiedyś wiatrak chodził ponad dwie godziny rozładowując do zera akumulator. Czasem obroty są 1200 po jednogodzinnym postoju, mimo że temp. jest ok 70 st. i trwają ok 10 minut w czasie jazdy. Czy ktoś mając podobne objawy czy to podczas jazdy, czy to podczas postoju doszedł do powodu takiego zachowania ? Czy t…
-
- 0 odpowiedzi
- 526 wyświetleń
-
-
-
Witam , mam problem podczas tankowania , odbija co chwilę pistolet , nie pomaga przekręcanie pistoletu czy włożenie mniej lub więcej do wlewu. Do tego przy zasięgu około 120 km potrafi szarpnąć czy tracić prędkość. Żadnych błędów , check się nie świeci. Po zatankowaniu oczywiście z wyżej wspomnianymi problemami jest ok. Macie jakieś pomysły a może ktoś też się boryka z takimi problemami.
-
- 0 odpowiedzi
- 308 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, w poniedziałek nagle przestał wysuwać mi się ekran w samochodzie Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r. Uruchomiłem ponownie samochód ale nic to nie dało. Ekran się nie wysuwa, brak muzyki i czegokolwiek. Był tylko napis na tym ekraniku gdzie jest pokazana prędkość "Trwa inicjowanie...". Potem pojawił się napis "Niedostępne". Zauważyłem też, że po uruchomieniu samochodu nie świecą się przyciski od MMI (pokrętło głośności, menu, wstecz, pokrętło sterowania itd.), natomiast po jakimś czasie się zaświecają, ale ekran dalej się nie wysuwa, a radio nie gra. Teraz po uruchomieniu auta od razu jest znaczek muzyki i napis "Nied…
-
- 0 odpowiedzi
- 300 wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim! Przymierzam się do wymiany rozrządu w mojej A3 (2018 rok, 1.5 TFSI 150 KM, sedan) i chciałbym podpytać o koszty, bo mechanik rzucił mi taki kosztorys: • Części: od 800 zł do 1600 zł (zależnie od tego, jaki komplet podejdzie pod mój silnik). • Robocizna: od 1000 zł do 1600 zł za samą wymianę. Co sądzicie o tych cenach? Nie ukrywam, że rozstrzał jest spory i zastanawiam się, czy to rynkowe stawki za ten silnik, czy szukać kogoś innego? Ktoś z Was robił ostatnio rozrząd w 1.5 TFSI i może się podzielić, ile płacił za całość? Z góry dzięki za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 175 wyświetleń
- 1 obserwujący
-