Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz nowym użytkownikiem Audi Q7 z 2007 roku chciałbym zapytać czy jest możliwośc a jeśli tak to jak to zrobić żeby zakodować światła "dzienne" na światłach drogowych z mocą np 30%. Mam dostęp dzięki koledze do VCDS i OBD11. Czy jest tu ktoś kto jest mi w stanie napisać jak to zrobić. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem audi q7 2006r. Problem polega na tym że gdy otworzę klapę bagażnika(czy to z pilota czy z drzwi kierowcy lub normalnie ręką) to klapa nie ma siły się podnieść słychać cały mechanizm jakby pracował lecz klapa się nie podnosi tylko odskakuje na odległość 20mm. Przy zamykaniu gdy wcisnę przycisk klapa zaczyna się obniżać lecz obniży się troche i znowu idzie w gore) Liczę na pomoc Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Zapraszam do obejrzenia filmu Audi Q7 V12 TDI vs BMW M5. Audi Q7: 500 KM V12 TDI BMW M5: 507 KM V10 benzyna Warto dodać, że Audi Q7 jest trochę cięższa
-
- 1 odpowiedź
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam od jakiegoś czasu problem ze swoja niunią a mianowicie q7 z 2007 coś gdzieś rozładowuje aku moze zacznę od początku całej tej historii Zacznę od tego że zrobiłem serwis olejowy w pośpiechu założyłem niedokładnie uszczelkę filta oleju i po przejechaniu 50km zauważyłem wyciek poprawiłem oczywiście to ale wiadomo silnik zalany olejem dzien puzniej puścił mi czujnik temperatury paliwa i oczywiście na silnik poszła znaczna ilość diesla. Postanowiłem lekko przemyć silnik środkiem w8 i spłukać wodą ( oczywiście rozsądnie nie lejac po kompie skupiłem się bardziej na kolektorach) wystawiłem na słońce żeby obesło i po paru godz zaczął się problem bo …
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi Q7 3.0 TDI 2007 r anglik Wczoraj zaowazylem wyciek oleju pod pokrywa silnika w zalaczniku dodaje zdjecie z wycieku, nie jestem pewien ale po przeszukaniu internetu wydaje mi sie ze jest to wyciek przy kolektorze ssacym, jak ododaje gazu i wytwarz sie cisnienie to pojawiaja sie babelki ale z kad w kolktorze olej. Czy moze sie myle wiec prosze was o pomoc z gory dziekuje bo nie znam sie na tych silnikach. dodalem dwa zdjecia ze stralkami gdzie pojawil sie wyciek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
-
witam, możliwe że temat przewijał się po forum ale nie mogłem znaleźć, skoro tak to przepraszam, mam problem z audi Q7 2007r gdy rano wejdę do samochodu to działa dźwięk w radiu ale po nagrzaniu przestaje grać, co może być przyczyną?
-
- 0 odpowiedzi
- 512 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam mam maly problem moje audi odpala po minucie gasnie puzniej nie ma reakcji znowu zapali zgasnie postoi znowu zapali o tak w kolo pomóżcie pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś spotkał się z usterką czujnika lub czegoś innego przy pasach bezpieczeństwa pasażera, cały czas sygnalizuje mi nie zapięcie pasów bezpieczeństwa. Audi Q7 2007 3.6 benzyna jeśli ma ktoś radę jak to zrobić proszę o wskazówki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, szukałem ale nie znalazłem. Chce sobie założyć radio z Androidem. Zastanawia mnie tylko czy stracę jakąś funkcjonalność. I może polecacie coś fajnego z dodatkowym wyposażeniem w postaci kamer 360?
-
- 0 odpowiedzi
- 642 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Ostatnio zaświeciła mi się i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych i po pewnym czasie zgasła. Myślałem, że to była chwilowa anomalia, ale dzisiaj kontrolka znowu zaczęła świecić i mrugać. Dodatkowo oprócz tego zapaliła mi się kontrolka check engine i teraz mam 2 świecące kontrolki. Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Zauważyłem, że muszę dolać olej do układu wspomagania. Jaki olej wybrać?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
POWITAĆ. Obecnie poruszam się A6 C6 3.0 TDI 233KM ASB. Powiększyła mi się rodzina i poszukuję większego auta 7 osobowego. Mam na uwadze Q7 3.0 TDI 240 KM. Roczniki 2007-2009. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś wady miały te motory? Z silnika 3.0 ASB 233 w mojej c6 jestem bardzo zadowolony. Czy w Q7 4L 3.0 TDI 240KM to jest ten sam motor co w C6 po lifcie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
poszukuje polozenia bezpiecznika dmuchawy ogrzewania, ktos moze wie gdzie znajduje sie ten bezpiecznik?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Mam problem w moim aucie bo zgasł wyświetlacz miedzy zegarami. Wcześniej też padła blokada kierownicy . Niesprawność polegała na tym że zepsuł się jeden z czterech mikrostyków na płytce drukowanej stacyjki. Blokada działa już ale fix nadal czarny. Może ktoś wie od czego zacząć szukać i czy od razu szukać nowego wyświetlacza fix ? Pozdrawiam Andrzej.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z Audi Q7 3.0 tdi 2008r. Mianowicie slabo kręci przy rozgrzanym silniku, wymieniony akumulator, rozrusznik po regeneracji. Jakieś sugestie?
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z elektronika mojego audi q7. Jak go kupilem w krakowie w styczniu wszysko bylo ok. Pudziej przy sniegu odrobicie dluzej hamowalem nisz trzeba, i plastik od przeczywgielnych poszedl. Pozatym nic sie nie dzialo. Jak pojdechalem na z krakowa po 2 tygdodniach do na mazury dalsza czesc urlopu nic sie nie dzialo. Lecz trzeci dzien juz sie zaczely problemy, ze nie mialem elektroniki w dziwach. W drodze do holandi w szeczescinie juz nie moglem otwozyc dwi od strony kierowncy ale wsiadlem z drugiej i pojechalem a po paru dniach dzwi sie odblowaly. W zaczyl mi pokazycwac ze szarowka w lampie swiatla j…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z błędem skrzyni biegów dodatkowo swieci sie ABS Kontrola trakcji kontrolka od pneumatyki i bład start stopu czujnik abs wymienie i raczej powinno byc dobrze ale co moze byc z skrzynia?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Jak w temacie. Gdzie znajduje się moduł haka holowniczego odpinanego w Audi Q7 z 2007 roku. Z góry wieklie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pisze z zapytaniem i prośbą o schemat układu klimatyzacji potrzebuję zlokalizować czujnik aczkolwiek nie wiem w którym miejscu mógłby zostać umiejszczony byłbym wdzięczny za każda odpowiedź pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, proszę o podpowiedzi jeśli ktoś miał taki przypadek. Audi Q7 2007. Na początku nie mogłem regulować siły nawiewu. Później zablokowała mi się dmuchawa na max chodziła nawet jak wydałem kluczyk. Wymieniłem rezystor dmuchawy i wszystkie 4 czujniki w desce. Wymieniłem też czujnik temp. Zew. Za każdym razem jak uruchamiamy silnik pokazuje mi temp -45st. I w miarę jazdy rośnie do aktualnej na zewnątrz. Wyskakuje mi blad U0164 Modul sterowania klimatyzacji (J301) brak połączenia I panel klimatronik nie dziala. Nie działają żadne nawiewy. Może jakiś przekaźnik? Bezpieczniki sprawdziłem ale może jest gdzieś jeszcze jakiś bezpiecznik o którym n…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam , z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam może tutaj ktoś pomoże,, z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Audi q7 2013 Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich i potrzebuje pomocy: Opis problemu: Chciałem zmienić na ledy podświetlenie w moim Q7. Jedna żarówka zwykła działała a drugiej nie miałem w ogóle. Kupiłem żarówkę led jak na zdjęciu niby z CAN BUS i założyłem do oprawek. Zamontowałem i nic - NIE ZAŚWIECIŁY. Testowałem na zapalonym aucie, przełącznik świateł był na światłach mijania - NIE na Auto. Jedną wyciągnąłem a drugą kilka razy wyciągałem żeby sprawdzić czy dobrze styki dotykają do miejsca styku i tylko raz udało się, że led mrugnął i koniec. Przestało świecić wogóle, błąd na wyświetlaczu żarówka tablicy rejestracyjnej zaświeciła. Pomyślałem, że zostawię zwykłe żarówki standard…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wymieniał już ktoś urwaną linkę hamulca ręcznego, linka urwana jest przy piaście koła, linka wchodzi w tunel i nie mogę znaleźć informacji gdzie idzie dalej, czy trzeba rozbierać podłokietnik i wszystko co jest na tunelu?? będę wdzięczny za podpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-