Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Witam.Jestem nowy na tej stronie i nie wiem czy mozna kupowac od innych uzytkownikow czesci.Poszukuje kierunkowskazu (swiatla do jazdy dziennej) do audi q7 2010 rok. nr czesci to 4L0941062C I 4L0941061C.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem audi q7 2006r. Problem polega na tym że gdy otworzę klapę bagażnika(czy to z pilota czy z drzwi kierowcy lub normalnie ręką) to klapa nie ma siły się podnieść słychać cały mechanizm jakby pracował lecz klapa się nie podnosi tylko odskakuje na odległość 20mm. Przy zamykaniu gdy wcisnę przycisk klapa zaczyna się obniżać lecz obniży się troche i znowu idzie w gore) Liczę na pomoc Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, proszę o podpowiedzi jeśli ktoś miał taki przypadek. Audi Q7 2007. Na początku nie mogłem regulować siły nawiewu. Później zablokowała mi się dmuchawa na max chodziła nawet jak wydałem kluczyk. Wymieniłem rezystor dmuchawy i wszystkie 4 czujniki w desce. Wymieniłem też czujnik temp. Zew. Za każdym razem jak uruchamiamy silnik pokazuje mi temp -45st. I w miarę jazdy rośnie do aktualnej na zewnątrz. Wyskakuje mi blad U0164 Modul sterowania klimatyzacji (J301) brak połączenia I panel klimatronik nie dziala. Nie działają żadne nawiewy. Może jakiś przekaźnik? Bezpieczniki sprawdziłem ale może jest gdzieś jeszcze jakiś bezpiecznik o którym n…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam prośbę gdzie znajduje się wąż do odrproeadzenia wody z klimatyzacji? Jak włączyłem klimatyzację gdzieś po godzinie jazdy jak skręciłem ostro poleciała mi woda na nogi proszę o pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz nowym użytkownikiem Audi Q7 z 2007 roku chciałbym zapytać czy jest możliwośc a jeśli tak to jak to zrobić żeby zakodować światła "dzienne" na światłach drogowych z mocą np 30%. Mam dostęp dzięki koledze do VCDS i OBD11. Czy jest tu ktoś kto jest mi w stanie napisać jak to zrobić. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Ostatnio zaświeciła mi się i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych i po pewnym czasie zgasła. Myślałem, że to była chwilowa anomalia, ale dzisiaj kontrolka znowu zaczęła świecić i mrugać. Dodatkowo oprócz tego zapaliła mi się kontrolka check engine i teraz mam 2 świecące kontrolki. Czy ktoś wie, co może być tego przyczyną?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś spotkał się z usterką czujnika lub czegoś innego przy pasach bezpieczeństwa pasażera, cały czas sygnalizuje mi nie zapięcie pasów bezpieczeństwa. Audi Q7 2007 3.6 benzyna jeśli ma ktoś radę jak to zrobić proszę o wskazówki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Wiatm. Ostatnio zakupiłem na ali kabel z oprogramowaniem vag do kasowania serwisu itd. Po podłączeniu udało mi się oczywiście wykasować powiadomienie o serwisie. Zmieniłem dodatkowo mile w kilometry itd. Nie stety podczas całego procesu włączyłem coś przez co na zegarach wyskoczyła mi kontrolka zawieszenia pneumatycznego. Zawieszenia pneumatycznego nie posiadam u siebie wiec nie ma mowy o takim błędzie. Czy ma ktoś wiedzę w jaki sposób wyłączyć tą kontrolkę?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam rozglądam się za kupnem Q7 3.0tdi lub 4.2 liczę na waszą pomoc na co mam zwrócić uwagę przy kupnie jakie są bolączki silników zawieszenia elektryki itp planuje wydać do 55tys .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie mam problem z MMI. Brak jakiejkolwiek reakcji ekranu. po wcisnięciu przyciskiem "on" słychać HDD jak się załącza po chwili milknie i nic. Panel centralny jest martwy. DVD ma brak podświetlenia ale płytę można włożyć lub wyjąć, zmieniarka podświetlona i można również płyty wkładać lub wyciągać. Płytke panela centralnego wyciągałem w celu sprawdzenia. Wygląda jak nowa żadnych śladów zalania czy uszkodzeń. Wzmacniacz Bose również wyciągałem i sprawdzałem nie ma mowy o jakimkolwiek zalaniu. Pętla światłowodu jest ok VCDS pokazuje, że nie ma przerwy w na magistrali optycznej. Dodatkowo zamykałem pętle przy każdym module niestety nic to nie dało. B…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktos moglby mi pomoc . Potrzebuje menu obslugi w jezyku polskim do mojego Q7 ( 2011r.) Nie moge zmienic czasu . Dziekuje. iwona5210
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Czy ktoś z kolegów wymieniał w Q7 MIB2 standard - DELPHI na MIB2 high. Czy zagra taka wymiana w aucie? MIB3 nie zagrało - dedykowanne do ekranu dotykowego. MIB2 Delphi standard to najbardziej uboga wersja a chciałbym ruszyć CarPlay-a. Jkieś spostrzeżenia, rady ?
-
- 0 odpowiedzi
- 779 wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie. Gdzie znajduje się moduł haka holowniczego odpinanego w Audi Q7 z 2007 roku. Z góry wieklie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie,gdzie jest moduł skrzyni biegów w Q7 3l 2011roku? Dzięki za podpowiedź.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
witam, możliwe że temat przewijał się po forum ale nie mogłem znaleźć, skoro tak to przepraszam, mam problem z audi Q7 2007r gdy rano wejdę do samochodu to działa dźwięk w radiu ale po nagrzaniu przestaje grać, co może być przyczyną?
-
- 0 odpowiedzi
- 512 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Mam problem z niedogrzewaniem silnika w q7. Wzasadzie oprócz lata nie można osiągnąć temperatury 90 stopni, w tym okresie temperatura nie wchodzi powyżej 60 stopni. Nadmienię termostat wymieniony na nowy i żadnej różnicy nie widzę.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Moje Audi Q7 opadło na drodze . Zawieszenie samoczynnie obniżyło się do poziomu zero . Sterownik silnika zapamiętał następujące błędy :01769 - Przedni prawy czujnik regulacji wysokości - nieprawidłowość - stały ; 01583 - Wykryto wycieki w układzie - Brak objawu - Stały ; 02250 Zawór dezaktywacji funkcji , cykl roboczy . Po skasowaniu błędy pojawiają się na nowo oprócz "02250". Kompresor zawieszenia po włączeniu silnika przez chwilę pracuje i się wyłącza , co uniemożliwia znalezienie nieszczelności ( brak ciśnienia w układzie ) . Czy ktoś zna sposoby znalezienia nieszczelności w układzie zawieszenia ( bez ciśnienia ) ? z góry dziękuję za pomoc…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , jestem od niedawna posiadaczem Audi Q7 4L 3.0 tdi 240KM , mam pytanie jaki olej do skrzyni biegów i ile litrów potrzebuję na wymianę ? Dzięki z góry za odpowiedzi , pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Zauważyłem, że muszę dolać olej do układu wspomagania. Jaki olej wybrać?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Czy jest możliwość w Audi Q7 4 L z 2014 roku zrobienie otwierania i zamykania ( chodzi mi o to aby klapa otwierała się do samej góry i zamykała samoczynnie bez użycia rąk ) klapy bagażnika z pilota. Czy ktoś to sam robił ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Spalił mi się napęd od Navi MMI 2G HIGH (na płytce widać uszkodzone elementy) i chcę ją wymienić. Zastanawiam się tylko czy używka ruszy, czy jest zabezpieczona przez ochronę komponentu? Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Druga sprawa to klimatyzacja dla drugiego rzędu siedzeń. Obydwie strony dmuchają ciepłym niezależnie od ustawionej temperatury. Na komputerze wychodzą błędy od klap regulacji temperatury tylny prawy i tylny lewy. Wie ktoś gdzie te klapy i silniczki są? Chętnie tam do nich zajrzę ale nie wiem w którym miejscu ich szukać. Dzięki za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Szukam pomocy / wskazówki...od niedawna użytkuję q7 3.0 tdi..pewnego dnia przy odpaleniu silnika i dość niskiej temperaturze wystrzelił wąż powrotu znajdujący się pomiędzy maglownicą oraz chłodniczką...pomyslałem okay...stare auto , stary przewód,spory mróz....miał prawo... Próbowałem jakoś to połączyc złączką do węży hydraulicznych, zdobyłem wąż w firmie która serwisuje przewody hydrauliczne...niestety strzelał dalej po tym jak zgasilem silnik i odpalałem ponownie...z racji takiej iz mieszkam w państwie w którym na czesci czeka sie tydzien lub dwa zamówilem nowy w PL...wymienilem go, zalalem oryginalnym płynem...jest działa bajera ! Pojezdzilem 3 dni dumny z siebie…
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj zaobserwowałem ze po zamknięciu auta pilotem, co ok 50 sekund samochód mruga światłami awaryjnymi tak jakby chciał się domknąć (słychać dźwięk tak jakby centralnego zamka). W tym czasie reakcja pilota jest opóźniona, czasami trzeba kilka razy klikać przycisk otwierania żeby była jakaś reakcja. Może to przypadek ale jak zabrałem drugi pilot i otworzyłem samochód nagle wszystko wróciło do normy. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem? Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Kupiłem niedawno q7 generalnie jest ok ale mam problem z MMI, mianowicie poprzedni właściciel wpychał do green menu łapki (miedzy innymi przestawił ekran startowy na q7 hybrid) i pozamykał mnóstwo ustawień. Zostało mi oświetlenie, klimatyzacja i przeglądy serwisowe i to też w okrojonym zakresie (część jest na szaro - nieaktywna). W moim poprzednim a4b8 miałem duuużo więcej funkcji . I tu jest moja wielka prośba. Czy ktoś może wejść w green menu u siebie i porobić mi zdjęcia wszystkich elementów z zakładki CAR? Wiem, że poszczególnie q7 różnią się wyposażeniem i pewnych rzeczy nie da się aktywować, ale przynajmniej miałbym podkładkę jak to powinno…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów z forum mam pytanie o wyciszenie Q7 4l silnik 3.0 tdi 240 km lift. test otomoto na YT tego modelu . prowadzacy przeprowadził test głośności przy prędkości 90 i 140 km/h wynik 55db/90km/h i 65db/140km/h Jak to wygląda u was u mnie pomiar telefonem o ile to miarodajne jest dużo wyzsza. Silnik przy jeździe 50km/h 65db powyżej 100km/h 75db. Silnik na postoju 55db. Czy u was sa niższe wartości. Dodam ze sprzęgło najprawdopodobniej mam juz do wymiany. Bo obroty na stałej prędkości falują.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-