Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Witam mam audi q7 4l 2010r z mmi 3gh 4L0035666B. Pytanie czy ten model posiada bluetooth wbudowany w jednostke? Czy jest moze inny modol gdzies schowany z bluetooth ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem audi q7 2006r. Problem polega na tym że gdy otworzę klapę bagażnika(czy to z pilota czy z drzwi kierowcy lub normalnie ręką) to klapa nie ma siły się podnieść słychać cały mechanizm jakby pracował lecz klapa się nie podnosi tylko odskakuje na odległość 20mm. Przy zamykaniu gdy wcisnę przycisk klapa zaczyna się obniżać lecz obniży się troche i znowu idzie w gore) Liczę na pomoc Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich może mi ktoś pomoże a mianowicie chodzi mi o otwieranie zamykanie samochodu keyless oraz z pilota. Po krotce baterie wymienione piloty sprawdzone. Blad jaki wyskakuje to blad jednostki zczytywania anten 02639 podmieniłem ten modul dalej to samo. Objawy są takie ze z prawej strony z pilota otwiera zamyka samochod ale z bliska z lewej wogole. Keyless dziala tylko z prawej ale czasami. Raz odpala samochod z przycisku raz nie. Ale co zauważyłem jak odpale auto i jade opuszczę lewa szybę wyskakuje ze nie wykryto kluczyka boczki ściągnięte z każdych drzwi sprawdzone wszystko ok. Gdzie może lezyc problem? Może ktoś z Was przerabiał ten temat. Przeszukałem intern…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Chciałbym prosić o pomoc w diagnozie. Od pewnego czasu mam problem z mocą w Audi Q7 3.0 tdi 2008 r. Wymieniłem już przepustnicę, sondę lambda, odstawiłem do mechsnika który na krótko przywrocil autku moc ale check świeci nadal Dzis znów "opadł " z sił Rozkręca się max do 2 tys obrotów Nie reaguje na ręczna zmianę biegów..... Jedyny blad to pomimo wymiany przepustnicy na nową dobrej firmy to P2101 Sterowanie przepustnicy nie prawidłowe działanie.... Bardzo proszę o pomoc Temat pilny ponieważ samochod mocno potrzebny w terenie górskim.... Pozdrawiam Adam
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktos moglby mi pomoc . Potrzebuje menu obslugi w jezyku polskim do mojego Q7 ( 2011r.) Nie moge zmienic czasu . Dziekuje. iwona5210
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam chce zostać posiadaczem Audi Audi q7 4l 3.0 tdi 211km 155kw Niestety nic nie mogę znaleźć na temat tego silnika Jest to z czego zauważyłem strasznie unikatowa jednostka w tym modelu Chciał bym zasięgnąć opini o jej wadach i zaletach Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z zamkiem klapy bagażnika. Przy otwieraniu strzela jak karabin. Wymieniłem na nowy. Po zamontowaniu nowego brak poprawy. Przepraszam pierwsze otwarcie było ok. Kolejne brak poprawy dalej strzela jak karabin
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam następujący problem. Fotel środkowej kanapy (podwójna część za kierowcą) ma luz na szynie i stuka. Śruby dokręcone, sprawdzone co się da i dalej stuka. Jak to zlikwidować.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z podświetleniem tablicy rejestracyjnej, mianowicie jak otworze klapę podswietlenie dziala lecz brak oswietlenia wnęk bagażnika, a jak zapale swiatla wnęki bagażnika świecą cały czas .lecz jak zamknę klape bagażnika podswietlenie tablicy nie dziala. Jaka może być przyczyna?
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, zmienione nowe klocki hamulcowe przód tył z czujnikami, błędy skasowane i dalej świeci, że klocki do wymiany, regulacja lusterek nie chodzi, a składają się i mruga kamera cofania podczas jazdy do przodu. Proszę pomóżcie, bo brak już sił. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich ,szukam instrukcji obsługi MMI po polsku do Q7 ,może znacie źródełko....Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich kolegów. Posiadam audi Q7 4L 3.0 tdi z 2006 roku i mam potężny problem. W mojej audi pojawił się problem zbyt wysokiego ciśnienia paliwa aż tak wysokie że robi dziury w matalowej rurce która wychodzi z pompy wtryskowe i idzie do listwy wtryskowej jak daje nową rurkę to znowu rozszczelnia mi pompę. Na oryginalnej mapie auto nie ma siły się rozpędzić a na mapie która posiadam od kupna jest problem z tym co wyżej opisałem. Zostały wymienione czujniki ciśnienia , reduktor ciśnienia i dalej jest tan sam problem. Może ktoś mi pomoże bo już jeździ od mechanika do mechanika i nikt nie potrafi tego zrobić tylko kasują po 3tys. Pozdrawiam sasiu
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, światła awaryjne mrugają i nie można ich wyłączyć, pomóżcie co to może być ?? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , jestem od niedawna posiadaczem Audi Q7 4L 3.0 tdi 240KM , mam pytanie jaki olej do skrzyni biegów i ile litrów potrzebuję na wymianę ? Dzięki z góry za odpowiedzi , pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam maly problem moje audi odpala po minucie gasnie puzniej nie ma reakcji znowu zapali zgasnie postoi znowu zapali o tak w kolo pomóżcie pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie czy komus zdazylo sie by linie od kamery wstecznej zniknely? Kamerka do wczoraj je posiadala jest fabryczna w wersji high. Dodatkowo w momencie gdy wciskam tryb kamery to nie ma reakcji natomiast przrstawienie jej na graficzny z kamery i ustawienia mozna zalaczyc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Sprowadzilem auto ze stanow i okazalo sie ze zalozone sa inne swiatla przednie.Mam q7 3.0 disel z 2010 roku.Orginalnie powinny byc ksenono ledowe nieskretne.Chcialem sie dowiedziec czy moge zalozyc lampy skretne? Bo tych nie skretnych nigdzie nie moge znalesc( oprocz aso oczywiscie ale tam kosztuja 4700 za szt)Z gory serdeczne dzieki.Pozdrawiam Wader
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Panie i Panewki,problem jest taki: Q Q7 4.2 2009 rok zalałem sterowniki (nie pytajcie jak). Po wrzuceniu nowych (tzn używanych) ale z ponownie wgranym programie takim samym jak był na starych zalanych samochód ruszył i wszystko byłoby ok gdyby nie to że po chwili pracy wyrzuca błąd nastawników turbin i przepala olej.... prawdopodobnie z turbin bo nie wstają zarazy jedne... Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Elektryka i wiązki przejrzane - wszystko jest OK. Turbiny były w pełni regenerowane 3 miesiące temu i są na gwarancji ale nie uśmiecha mi się ponownie zrzucać cały motor ze skrzynią żeby wyrwać turbiny... Poratujecie jakimś dobrym pomysłem? pozdraw…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam programować ktoś hak holowniczy do przyczepy ze światłami ledowymi. mam problem gdyż podłącza przyczepe w której mam zalozone swiatla ledowe wyskakuje mi komunikat o spalonych żarówkach w przyczepie
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie Poszukuję Audi Q7 4,2 TDI po 2010 r Czy jest ktoś na forum kto może Vin sprawdzić ? Byłem dziś obejrzeć samochód , wszystko niby w porządku , błędy jakieś były ale wykasowałem i wróciły po przejechaniu się 4 błędy : 01772 01583 00234 00908 Po za tym chciałem się zapytać gdzie dokładnie jest zamontowany radar distronic w Q7 bo za chiny go znaleźć nie mogę
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Interesuje mnie jak często i na co zwrócić szczególną uwagę , jakie oleje i w ogóle. Nikt tu nie pisze jak miał jakiś problem to jak go rozwiązał.A było by to na pewno bardzo pomocne, nie tylko dla mnie. Tylko musi się mam chcieć opisać jakiś problem i rozwiązanie a nie tylko szukać porady. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Mam problem w moim aucie bo zgasł wyświetlacz miedzy zegarami. Wcześniej też padła blokada kierownicy . Niesprawność polegała na tym że zepsuł się jeden z czterech mikrostyków na płytce drukowanej stacyjki. Blokada działa już ale fix nadal czarny. Może ktoś wie od czego zacząć szukać i czy od razu szukać nowego wyświetlacza fix ? Pozdrawiam Andrzej.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Kupiłem niedawno q7 generalnie jest ok ale mam problem z MMI, mianowicie poprzedni właściciel wpychał do green menu łapki (miedzy innymi przestawił ekran startowy na q7 hybrid) i pozamykał mnóstwo ustawień. Zostało mi oświetlenie, klimatyzacja i przeglądy serwisowe i to też w okrojonym zakresie (część jest na szaro - nieaktywna). W moim poprzednim a4b8 miałem duuużo więcej funkcji . I tu jest moja wielka prośba. Czy ktoś może wejść w green menu u siebie i porobić mi zdjęcia wszystkich elementów z zakładki CAR? Wiem, że poszczególnie q7 różnią się wyposażeniem i pewnych rzeczy nie da się aktywować, ale przynajmniej miałbym podkładkę jak to powinno…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam Audi Q7. Skrzynia Automat Wczoraj poszłam odpalić samochód stal nie odpalany przez 2-3 dni i nie chciał odpalić. Światła się świeciły lecz nie odpalił. Nie podłączyłam kabli. Dziś chcieliśmy zmienić baterie. Gdy włożyliśmy kluczyk do stacyjki nic się nie pokazało. Brak elektryki. kluczyk nie chce wyjść ze stacyjki. Gdy pierwszy raz podłączyliśmy kable nic się nie pokazało klucz nadal w stacyjce nie chce wyjść, a gdy drugi raz podłączył mechanik kable spaliło kable na drugim aucie. Auto stoi na pojeździe i na P. Auto nadal nie odpala ani nie można go ruszyć. Jaka moze być przyczyna tego? mechanik nie jest pewien a auta nie możemy ruszyć. Chcieliśmy wymienić …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie. Gdzie znajduje się moduł haka holowniczego odpinanego w Audi Q7 z 2007 roku. Z góry wieklie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-