Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez tomaszek-k,

poszukuje polozenia bezpiecznika dmuchawy ogrzewania, ktos moze wie gdzie znajduje sie ten bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Marek88,

POWITAĆ. Obecnie poruszam się A6 C6 3.0 TDI 233KM ASB. Powiększyła mi się rodzina i poszukuję większego auta 7 osobowego. Mam na uwadze Q7 3.0 TDI 240 KM. Roczniki 2007-2009. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś wady miały te motory? Z silnika 3.0 ASB 233 w mojej c6 jestem bardzo zadowolony. Czy w Q7 4L 3.0 TDI 240KM to jest ten sam motor co w C6 po lifcie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Jacob,

Witam jestem posiadaczem audi q7 2006r. Problem polega na tym że gdy otworzę klapę bagażnika(czy to z pilota czy z drzwi kierowcy lub normalnie ręką) to klapa nie ma siły się podnieść słychać cały mechanizm jakby pracował lecz klapa się nie podnosi tylko odskakuje na odległość 20mm. Przy zamykaniu gdy wcisnę przycisk klapa zaczyna się obniżać lecz obniży się troche i znowu idzie w gore) Liczę na pomoc Z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  4. Q7 4L 2006r. 3.0tdi przeskakuje łańcuch w rozdzielaczu przy skreconych kołach, czuć też efekt przepychania kół,czy wystarczy wymiana rozdzielacza czy problem jest gdzieś indziej, coś się blokuje i wymusza te przeskakiwanie łańcucha

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Arter1984,

Witam. Mam pytanie czy komus zdazylo sie by linie od kamery wstecznej zniknely? Kamerka do wczoraj je posiadala jest fabryczna w wersji high. Dodatkowo w momencie gdy wciskam tryb kamery to nie ma reakcji natomiast przrstawienie jej na graficzny z kamery i ustawienia mozna zalaczyc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Tobiasz77,

Witam , jestem od niedawna posiadaczem Audi Q7 4L 3.0 tdi 240KM , mam pytanie jaki olej do skrzyni biegów i ile litrów potrzebuję na wymianę ? Dzięki z góry za odpowiedzi , pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez axidix,

Witam Serdecznie Poszukuję Audi Q7 4,2 TDI po 2010 r Czy jest ktoś na forum kto może Vin sprawdzić ? Byłem dziś obejrzeć samochód , wszystko niby w porządku , błędy jakieś były ale wykasowałem i wróciły po przejechaniu się 4 błędy : 01772 01583 00234 00908 Po za tym chciałem się zapytać gdzie dokładnie jest zamontowany radar distronic w Q7 bo za chiny go znaleźć nie mogę

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Witam Audi Q7 4L 2010 240km 3.0 TDI Od tygodnia MMI wiesza się kilka razy dziennie wtedy nic nie można zrobić ale auto odpala tylko funkcje MMI nie działają - także zwieszenie pneumatyczne, radio, navi itd. Dodatkowo po wyciągnięciu kluczyka nawet po zamknięciu auta cały czas słychać szum z okolic kratki wentylacyjnej i czytnika DVD z konsoli centralnej. Po kilku godzinach wyłącza się. Co może być przyczyną, jakiś dysk twardy? Dodam że poprzednik wyciągnął zmieniarkę spod schowka w podłokietniku.

• 2 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kaziktp,

Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w odblokowaniu regulacji tylnej klimatyzacji, obecnie można ją ustawiać wyłącznie z przednich foteli poprzez mmi3g. Czy można to odblokować tak aby pasażer siedzący na tylnej kanapie sam sobie ustawił żądaną temperaturę i siłę nawiewu? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Wczoraj nie uruchomiłam samochodu rano samochód działał bez problemu po kilku godzinach niestety nie . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 3.0 S linę quatro 2006 ,uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , a Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów ,na codzień mieszkam w Anglii i niestety trudno o dobrego mechanika kilku było i niestety nie potrafią podać przyczyny ,odsyłając do serwisu Audi ,czego nie chce ze względu na koszty ,bardzo pros…

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez katomsmart,

Witam . Moje Audi Q7 opadło na drodze . Zawieszenie samoczynnie obniżyło się do poziomu zero . Sterownik silnika zapamiętał następujące błędy :01769 - Przedni prawy czujnik regulacji wysokości - nieprawidłowość - stały ; 01583 - Wykryto wycieki w układzie - Brak objawu - Stały ; 02250 Zawór dezaktywacji funkcji , cykl roboczy . Po skasowaniu błędy pojawiają się na nowo oprócz "02250". Kompresor zawieszenia po włączeniu silnika przez chwilę pracuje i się wyłącza , co uniemożliwia znalezienie nieszczelności ( brak ciśnienia w układzie ) . Czy ktoś zna sposoby znalezienia nieszczelności w układzie zawieszenia ( bez ciśnienia ) ? z góry dziękuję za pomoc…

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez m.olszewski,

Od niedawna jestem posiadaczem Q7 z silnikiem 3 litrowym. Nie mogę uzyskać odpowiedniej temperatury pracy, czyli ok. 80 stopni. Temperaturę uzyskuje dopiero po przejechaniu ok 100 km. Cz przyczyna tkwi w "webascie" czy termostacie jak to sprawdzić, bez podłączenia do komputera?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Iwona5210,

Witam, czy ktos moglby mi pomoc . Potrzebuje menu obslugi w jezyku polskim do mojego Q7 ( 2011r.) Nie moge zmienic czasu . Dziekuje. iwona5210

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Kamilmiz,

Witam mam problem ze swoim audi 3.0 tdi 233km miedzy 1500 a 2200 obrotów głośno klekocze chodzi jak stare 2.5 v6,ale nie zawsze, Czesiem jest tak ze chodzi cicho tak jak ma być, jeden z mechaników stwierdził ze to wtryski kupiłem nowe i dalej to samo może ktoś miał już podobny problem bo mi już sie kończy cierpliwość do tego auta. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Panie i Panewki,problem jest taki: Q Q7 4.2 2009 rok zalałem sterowniki (nie pytajcie jak). Po wrzuceniu nowych (tzn używanych) ale z ponownie wgranym programie takim samym jak był na starych zalanych samochód ruszył i wszystko byłoby ok gdyby nie to że po chwili pracy wyrzuca błąd nastawników turbin i przepala olej.... prawdopodobnie z turbin bo nie wstają zarazy jedne... Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Elektryka i wiązki przejrzane - wszystko jest OK. Turbiny były w pełni regenerowane 3 miesiące temu i są na gwarancji ale nie uśmiecha mi się ponownie zrzucać cały motor ze skrzynią żeby wyrwać turbiny... Poratujecie jakimś dobrym pomysłem? pozdraw…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez nora666,

Witam, moę ktoś mi podpowie gdzie znajduje się przewód masowy łączący silnik z nadwoziem. Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez GRZAŁKA,

Witam. Czy komuś wyświetla się błędny komunikat o niskim stanie oleju lub płynu chłodzącego? Czy miał może takie problemy? Zarówno olej jak i płyn chłodzenia są na prawidłowym poziomie a komunikat powraca. Dzięki za pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam, Panowie, OBD wyświetla następujący błąd: P2198 - Sonda Lambda, stały sygnał mieszanki bogatej - Bank 2, sonda 1. Wiem, która jest to sonda ale czy ktoś ma może numer tej części? I czy ryzykować używkę czy tylko nową brać?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam Panie i Panowie, Być może temat się już przewijał ale chcę zapytać o opinię. Q7, 4.2 diesel, 327 km - podejrzenie o uszczelkę pod głowicą. Co się dzieje: przepalam płyn chłodniczy w dużych ilościach tj około 4 litr na 700 - 800 km, dymię na biało w szczególności jak auto jest zimne. Na ciepłym tak często to nie występuje. Co nas zastanawia: przewody gumowe NIE ROBIĄ SIĘ TWARDE , w zbiorniczku NIE ROBI się ciśnienie. Jedynie przepalam płyn. Robiłem test uszczelki kupiony na allegro czyli płyn w przezroczystej rurce mocowanej w korku wlewu płynu - NIE ZMIENIA KOLORU - robiłem kilka razy na silniku zimnym i ciepłym. Za każdym razem płyn zostaje …

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez xjanatex,

Witam w audi zagłówek został włożony odwrotnie i nie mogę go wyjac. Z góry dziękuję za pomoc audi q7 2006

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam Mam ogromną prośbę do forumowiczów. Zapewne są tu mistrzowie, którzy są w stanie rozładować nr Vin auta by poznać fabryczne szczegóły auta jaki i jego historię. Audi q7 2007 WAUZZZ4L18D024847 czy ktoś spróbuje rozkodowac taki raport? Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez MarGas,

Witam wszystkich ,szukam instrukcji obsługi MMI po polsku do Q7 ,może znacie źródełko....Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  23. Hej, Niestety zauważyłem, że podczas korzystania z kamery cofania nie wyświetla się obraz w MMI i wydaje przerywany dźwięk. Na ekran przebija się ostatni oglądany kanał TV, choć mam ustawione radio. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dodam, że kamera jest czysta więc zabrudzenie jako powód mojego problemu odpada.

• 1 odpowiedź
    • 11,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez sebo22,

Witam, światła awaryjne mrugają i nie można ich wyłączyć, pomóżcie co to może być ?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi Q7: Benzyna: silnik: 3.6 FSI 280 KM (206 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 TDI 326 KM (240 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: V12 6.0 TDI 500 KM (368 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro

• 2 odpowiedzi
    • 18,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.