Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Trochę niepokoi mnie dźwięk naciskania sprzęgła, co sądzicie za ile szykować się do wymiany Snapchat-995624842.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Jeżeli znudziła Wam się podstawowa paleta kolorów Audi A5, warto zapoznać się z modelem Audi A5 Matte Black. Specjalna wersja popularnego Coupe z Ingolstadt, przyodziana została w matowy kolor oraz czarne 21 calowe aluminiowe felgi. Wspominając o tym modelu, warto zajrzeć także pod maskę, ponieważ w porównaniu do standardowej wersji Audi A5, podrasowany został również silnik: Audi A5: 3.0 V6 TDI 235 KM (175 KW) (500Nm) Audi A5 Matte Black: 3.0 V6 TDI 275 KM (205 KW) (600Nm) Zdjęcia: (ź) motorauthority.com
-
- 1 odpowiedź
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
Poradzicie A5 8t coupé Felgi 19’ szerokość 8,5 et 30, zawieszenie fabryczne, gumy 255/35 jaki dać dystans aby optymalnie wyglądało i dobrze się jeździło?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich!! Od paru dni podczas jazdy przy obrotach wyższych niż 1000 słyszę jakiś dziwne wycie. Na początku myślałem że wypala się Dpf, później że to może być rozrząd, ale wycie jest tylko podczas jazdy. Czy będzie to dźwięk padającego alternatora czy może coś innego? Auto to audi a5 8ta 2012 2.0tdi, 215 tys przelatane. Podpinalem pod komputer lecz żadnych błędów nie wykazuje. Tutaj nagranie "wycia" https://youtu.be/aH1EgmABeyQ
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie. Posiadam audi a5 8ta 2.0 tdi i będę przystępował do wymiany Łożyska w kole. Chciałem sam zabrać się za wymianę ale ze względu iż dopiero zaczynam przygodę z mechanika nie mam pewności. Znalazłem łożysko albo lozysko z piastą. Moje pytanie jest czy mogę wymienić w swoim aucie odrazu lozysko z piastą? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam!
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej, mam problem ponieważ zegar licznika prędkości po odpaleniu świeci od połowy i po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów świeci się cały. W czym może leżeć problem? Pozdrawiam,
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wlasnie zakupilem audi a5 sportback wersja poliftowa z 2014 roku i zastanawiam sie czy jest to 2x sline - zewnetrzny i sportowe zawieszenie?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Posiadam od dwuch lat audi s5 3.0 TFSI, 333km. z 2015roku sprtback jak do tej pory nie mialem zadnych z nia problemow az do tej chwili a dokladnie wszystko sie zaczelo od momentu jak po dwuch tygodniach postoju, pod dachem, czyli nawet nie zmokla, otworzylem drzwi i wlaczyl sie wiatrak a dokladniej tylko jeden ten po stronie kierowcy czyli lewy. Dolalem plynu chlodzacego poniewaz bylo jego troche ponizej kreski minimum i wybralem sie na przejazdzke, podczas jazdy wiatrak przez caly czas pracowal. Po podlaczeniu urzadzenia WAG pokazal blad p0480, dzisiaj auto byo sprawdzane u elektronika miernikiem i zdiagnozowali na 99% uszkodzony wiatrak z modulem…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, gdzie znajdę moduł pdc w audi a5 2012r sportback 1.8tfsi
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z szybą tylną, podczas otwierania tylnych drzwi szyba opuszcza się do połowy. I nie można zamknąć jej z pilota. Trzeba włączyć na nowo zapłon i domknąć z głównego panelu na drzwiach kierowcy, było to robione koedysbna gwarancji w ASO lecz nikt nie chciał udzielić informacji w czym był problem. Może ktoś posiada wiedzę jak to naprawić
-
- 1 odpowiedź
- 803 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Proszę o poradę , dokąd idzie czarny cienki kabel, który jest od góry w tym czarnym czujniku , ponieważ u mnie jest urwany a nie mogę zlokalizować gdzie ma być , jakby ktoś był miły i sprawdził i siebie
-
- 0 odpowiedzi
- 577 wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem i szukam pomocy z odpaleniem. Audi w ogóle przestało kręcić, zgasł po minucie jak go odpaliłem i koniec nie kręci. Jest nowa piroklema, rozrusznik, masa jest dobra, przekaźniki jak sprawdzałem też są ok i napięcie jest. Jak próbuje go odpalić słychać że rozrusznik klika, ale nie kręci, bądź za którymś tam razem da sie usłyszeć że próbuje sie zakręcić. Gdzie dalej szukać pomóżcie.
-
- 2 odpowiedzi
- 877 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam w moim A5 od czasu do czasu pojawia się problem z rozruchem , po dłuższym postoju auto odpala po drugim trzecim razie. Komputer nie wykazuje błędów. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy miał ktoś z was problem brania oleju około 1l na 1500km w audi a5 2013r silnik 2.0tdi 177km kod silnika CGLC
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,6 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi A5 (wersja angielska) do A5 Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! na naszym profilu na
-
- 3 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem swierzy takze głupio prosić już o pomoc. Posiadam a5 2013r chce wymienić subwoofer i wzmacniacz na nie oryginalny! Kiedyś miałem a4 98r. I było proste zasilajacy do akum. mase do blachy REM i CHINCHE Z wzmacniacza do radia i po kłopocie. Ale teraz mam problem bo w tym roczniku oryginalny sub.jest w bagażniku gdzie kolo zapasowe a po lewej stronie jest oryginalny chyba wzmacniacz i konwerter czy coś takiego i pytanie i pomoc skąd mam wziąść sygnal REM i gdzie mają byc podlaczone dwa chinche?? Kabel zasilajacy to wiem ze z akum.Uziemienie do blachy a co z resztą??? Hmmm może jest jakaś inna metoda a nie jak kiedyś ze się szufladę radia wyciagalo i po problemie…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko. Mam taki problem otóż jakiś czas temu zauważyłem problem który zaczął się pojawiać wraz ze wzrostem temperatur, otóż na postoju nie zależnie czy auto jest na P, N, D lub R zaczyna delikatnie szarpać obrotami ( wzrost i spadek o około 50 obrotów ) i czuć bujanie samochodu takie minimalne, po delikatnym dodaniu gazu wszystko ustaje. Pojawia się to raz za jakiś czas, niema to stałe. Po podpięciu komputera brak jakichkolwiek bledów. Miał ktoś taki problem ? Dodam że auto to A5 3.0 tdi ( CCWA ) quattro + stronic ( skrzynia robiona 35kkm temu ).
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Od dwóch tygodni mam problem ze swoją maszyną. Z początku myślałem, że to łożyska natomiast zaczynam mieć obawy, że może to być coś gorszego. Oczywiście zaczęła buczeć, słychać że słychać to bardziej z przodu. Próbując skręcać dźwięk nie cichnie ani próbując w lewo ani w prawo. Z początku myślałem, że może być to również kwestia bąbla na oponie natomiast wszystkie wymieniłem i nadal efekt ten sam. Słyszałem różne opinie i zaczynam obawiać się najgorszego, że może to być problem ze skrzynią. Pacjent Audi A5 8T 2.0 TDI skrzynia multitronic, przejechane 210000. Może macie jakieś pomysły bądź podobne przeżycia? Do zaufanego mechanika zielone światło na wprowadzenie auta mam d…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a5 od kilku miesięcy, posiadam skrzynie pcg- chyba multitronic, po zakupie skrzynia chodziła z opóźnieniem, u mechanika dostałem info podczas wymiany oleju w skrzyni ze nie jest zaprogramowana, po odbiorze faktycznie szybciej reagowała ale podczas dynamicznego wciśnięcia pedału gazu szarpie, prosze o pomoc, dodam ze jest to 2.0 tdi 177km napęd na przód z 2013 roku
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich od niedawna posiadam A5 2.7tdi 190km z 2009r. Auto sprowadziłem z Niemiec z uszkodzoną skrzynią, kupiłem drugą regenerowaną skrzynie ale mam problem ponieważ auto po rozgrzaniu się ma problem z przerzucaniem biegów to znaczy gdy stoje w korku lub na swiatłach auto nie chce ruszyć z miejsca tak jakby nie było wrzuconego biegu po przestawieniy dzwigni na P Lub D wogule nie reguje musze pare razy wyłaczyc samochod i wlaczyc nastepnie po którymś razie zaskoczy ale przy ruszaniu robi kangura szarpie czy ktoś może pomóc w tym temacie? Dodam ze skrzynia po wymianie nie była zaadaptowana dopiero teraz inny mechanik mi to zrobił ale dalej jest szarpanie nie wiem c…
-
- 2 odpowiedzi
- 634 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć wszystkim, Szukam kogoś z woj. Małopolskiego/Śląskiego/Opolskiego/Łódzkiego/Świętokrzyskiego/Podkarpackiego/Lubelskiego/Mazowieckiego kto posiada [b]A5 w wersji 5-drzwiowej, roczniki 2013-2016 i lampy halogenowe w oryginale (przód + tył)[/b]. Chciałbym wykonać fitting test - oczywiście odpłatnie - nowego zestawu lamp zarówno z przodu jak i z tyłu. Zestaw jest oczywiście dedykowany tylko do opisanej wersji. Oferowane lampy posiadają dodatkowy bonus jakim jest dynamiczny kierunkowskaz. Zapewniam profesjonalny warsztat. To nie reklama, czy próba sprzedaży - jednorazowa akcja, sam fitting test. Po nim auto jest przywracane do stanu poprzedniego. Kwot…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, to mój 1 post na tym forum Śmigam na codzień A4B8 ale coś mi odbiło i kupiłem rozbite S5 ze Stanów. Za ok. 2 miesiące będzie u mnie. Jak źle jest według Was? Utopie majątek u mechanika? Przebieg 70k mil.
-
- 0 odpowiedzi
- 583 wyświetleń
-
-
Hi guys. I have an Audi A5 coupe 2009 and currently I'm living in Kraków. Reason for writing in English,it's obviously,I guess ... because I'm not polish . My problem is,that today I went to the car ,after a week , with some plans,and I found car completely dead.Weather is not that bad in Kraków,and car was not used only a week,but it completely didn't want start and didn't make any noise. Keys got stocked,doors/ boot are locked(except driver which can be open manually). Rest everything dead. I called itaxi ,to jump it,and after connecting the cables, completely nothing /no sounds/ no sparks..so I have completely no idea what to do. Battery was bought 4 months ago ,and ne…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam Audi A5 o pojemności 2.0 TFSI i mocy 211 KM. Kod silnika to CDNC 4786. Chcę założyć do niego LPG. Wszyscy dookoła mówią, że LPG do silnika TFSI to zły pomysł. Czy ma ktoś LPG przy takim silniku? Jeżeli tak to jak się sprawuje? Ile kosztuje założenie takiej instalacji i czy założenie LPG do tego silnika go po prostu nie zniszczy? Dodam, że bardzo dużo jeżdżę i dlatego pewnie koszt założenia gazu bardzo szybko by mi się zwrócił. Pozdrawiam klubowiczów.
-
- 0 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Chciałbym wymienić swoje fotele które są w pełnej elektryce, na kubełkowe fotele z Audi RS5. Czy ktoś już przeprowadzał taką operację? Czy wystarczy je tylko podmienić? Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo kodować? Czy znacie kogoś, kto mógłby się podjąć takiej wymiany?
-
- 1 odpowiedź
- 15,6 tys. wyświetleń
-