Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez lenorvp,

Witam.. charczy mi głośnik w drzwiach , czy można go jakoś naprawić ? Po zdemontowaniu oniemiałem. Jak można robić takie plastikowe głośniki, mogę wrzucić fotki, zero metalu, tandeta która nazywa się bang olufsen

• 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  2. Witam serdecznie, jestem posiadaczem audi A5 coupe 8t 3.2 benzyna w Quatro. Do niedawna wszystko było ok. Ostatnio miałem drobny wyciek na chłodnicy co po zastosowaniu preparatu w płynie do uszczelniania-problem zniknął . Po okresie około 2 miesięcy w aucie przestało dmuchać ciepłym powietrzem mimo ustawień na ciepło na maxa. Proszę o jakieś porady, wskazówki czy odrazu to będzie problem z nagrzewnica?

3. Rozpoczęte przez johan67@,

Potrzebuję aktualizacji nawigacji GPS do audi A5 2.0 disel z 2010 r z lektorem po polsku. Menu mam po polsku ale lektora w języku angielskim.. Moja aktualna wersję map z bazą danych ( nawigacji gps MMI : hnav_eu_k0257_5_d1 wersja bazy danych 8r0060884r ece 5.11.7 ). Może ktoś posiada aktualniejszą bazę danych z lektorem po polsku. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez kamilA5,

Mam problem z szybami. Podczas mrozów szyby przymarzają do uszczelek w drzwiach i nie mogę ich domknąć. Szyby nie dolegają do uszczelek przez co słychać dokuczliwy hałas, który strasznie mnie irytuje. Czy ktoś wie w jaki sposób mogę rozwiązać ten problem?

• 2 odpowiedzi
    • 11,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Rafx11,

Lewe swiatlo cofania nia nie dziala . po kazdorazowym wlaczeniu wstecznego wywala blad na zegarach. halogenki nowe i dalej nic. co robic ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez esh27,

Od dwóch tygodni mam problem ze swoją maszyną. Z początku myślałem, że to łożyska natomiast zaczynam mieć obawy, że może to być coś gorszego. Oczywiście zaczęła buczeć, słychać że słychać to bardziej z przodu. Próbując skręcać dźwięk nie cichnie ani próbując w lewo ani w prawo. Z początku myślałem, że może być to również kwestia bąbla na oponie natomiast wszystkie wymieniłem i nadal efekt ten sam. Słyszałem różne opinie i zaczynam obawiać się najgorszego, że może to być problem ze skrzynią. Pacjent Audi A5 8T 2.0 TDI skrzynia multitronic, przejechane 210000. Może macie jakieś pomysły bądź podobne przeżycia? Do zaufanego mechanika zielone światło na wprowadzenie auta mam d…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Gaben,

Witam, kupiłem a5. Nie grało w nim audio. Sprzedawca powiedział, że wymieni wzmacniacz na sprawną używkę. Zrobił to, a teraz gra tylko lewa strona. Światłowód sprawdzony - sprawny Głośniki sprawdzone - sprawne Kable głośników sprawdzone - sprawne Po odczycie błędów widnieje "ochrona komponentów, zwarcie do +". Dowiedziałem się, że trzeba "zaprogramować" wzmaka lub zdjąć ochronę komponentów. Czy ktoś tu ogarnia takie tematy wysyłkowo? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 788 wyświetleń
  8. Witam wszystkich. Posiadam Audi A5 2.0 180km Sportback. Mam dziwną kontrolkę. Jak stoję około minuty na postoju albo jak jadę z 3-10km/h (nie zawsze) to mi się załącza ogranicznik 4000 obrotów ( do not exceed 4000 rpm audi) . EPC błędu nie wyrzuca na deskę rozdzielczą. Normalnie mogę przekroczyć 4 tysiące obrotów jak jadę - kontrolka nie znika. Muszę wyłączyć silnik i włączyć z powrotem, aby znikła. Kontrolka pokazuje się jak stoję około minutę na postoju, w korku albo jak auto jedzie z 3-10km/h (nie zawsze) . W aucie zostało robione: Wszystkie filtry + wymiana oleju Odma olejowa Uszczelnianie pokrywy wałków Wymiana uszczelek od pokrywy rozrządu …

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Tomasz,

Hej, W jaki sposób sprawdzić poziom płynu w skrzyni biegów w Audi S5 ? Pozdrawiam, Tomek

• 0 odpowiedzi
    • 12,5 tys. wyświetleń
  10. Witam. Jestem swierzy takze głupio prosić już o pomoc. Posiadam a5 2013r chce wymienić subwoofer i wzmacniacz na nie oryginalny! Kiedyś miałem a4 98r. I było proste zasilajacy do akum. mase do blachy REM i CHINCHE Z wzmacniacza do radia i po kłopocie. Ale teraz mam problem bo w tym roczniku oryginalny sub.jest w bagażniku gdzie kolo zapasowe a po lewej stronie jest oryginalny chyba wzmacniacz i konwerter czy coś takiego i pytanie i pomoc skąd mam wziąść sygnal REM i gdzie mają byc podlaczone dwa chinche?? Kabel zasilajacy to wiem ze z akum.Uziemienie do blachy a co z resztą??? Hmmm może jest jakaś inna metoda a nie jak kiedyś ze się szufladę radia wyciagalo i po problemie…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  11. Czy ma ktoś pojęcie gdzie kupić pośredni wałek kolumny kierownicy?

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  12. Cześć wszystkim, Szukam kogoś z woj. Małopolskiego/Śląskiego/Opolskiego/Łódzkiego/Świętokrzyskiego/Podkarpackiego/Lubelskiego/Mazowieckiego kto posiada [b]A5 w wersji 5-drzwiowej, roczniki 2013-2016 i lampy halogenowe w oryginale (przód + tył)[/b]. Chciałbym wykonać fitting test - oczywiście odpłatnie - nowego zestawu lamp zarówno z przodu jak i z tyłu. Zestaw jest oczywiście dedykowany tylko do opisanej wersji. Oferowane lampy posiadają dodatkowy bonus jakim jest dynamiczny kierunkowskaz. Zapewniam profesjonalny warsztat. To nie reklama, czy próba sprzedaży - jednorazowa akcja, sam fitting test. Po nim auto jest przywracane do stanu poprzedniego. Kwot…

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Kubaaaaa,

Cześć wszystkim, ostatnio miałem problem z przepustnicą (dokładniej z tym zaworem co sprawia że silnik się łagodniej gasi). Więc po wymianie przepustnicy, dalej wyskakiwały mi błędy na skanerze dotyczące jej. Zacząłem zatem sprawdzać bezpieczniki pod maską, jeden po jednym a później odłączyłem na chwile akumlator mając nadzieje że błędy się skasują. Po ponownym podłączeniu akumlatora, nagle wyskoczyły mi jakieś dodatkowe błędy takie jak: Exhaust Gas, Turbo Solenoid Control Solenoid Circuit Open, EGR cooling valve i jeszcze dodatkowo od sensora położenia gazu. Chciałem więc zatem odpalić silnik a tu nic, kręci ale nie odpala. Mój mechanik odholował go w zeszły poniedziałek…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marcus,

Witam mam audi a5 coupe 2,7 i mam problem z lampami. Caly czas mi paruja, wymienilem i lewa i prawa i zaczely znowu parowac. Czy ktos mial taki problem czy te lampy sa takie lipne i wszystkie paruja ???? A moze da sie je jakos uszczelnic bo prubowalem rozebrac ale mi sie nie udalo. Zapomnialem podac rocznika 2008r.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez zizu21,

Witam wszystkich od niedawna posiadam A5 2.7tdi 190km z 2009r. Auto sprowadziłem z Niemiec z uszkodzoną skrzynią, kupiłem drugą regenerowaną skrzynie ale mam problem ponieważ auto po rozgrzaniu się ma problem z przerzucaniem biegów to znaczy gdy stoje w korku lub na swiatłach auto nie chce ruszyć z miejsca tak jakby nie było wrzuconego biegu po przestawieniy dzwigni na P Lub D wogule nie reguje musze pare razy wyłaczyc samochod i wlaczyc nastepnie po którymś razie zaskoczy ale przy ruszaniu robi kangura szarpie czy ktoś może pomóc w tym temacie? Dodam ze skrzynia po wymianie nie była zaadaptowana dopiero teraz inny mechanik mi to zrobił ale dalej jest szarpanie nie wiem c…

16. Rozpoczęte przez Romek,

Witam w moim A5 od czasu do czasu pojawia się problem z rozruchem , po dłuższym postoju auto odpala po drugim trzecim razie. Komputer nie wykazuje błędów. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez mariusz1990,

Witajcie mam problem ze skrzynia Audi S5 2012 3.0tfsi s-tronic mianowicie wszystko zaczęło się jak zrobiło się zimno, temperatura mam tu bardzo duże znaczenie, mianowicie z rana odpalam samochód wrzucam bieg słychać 2 stuknięcia ze skrzyni lekkie szarpnięcie i wyskakuje komunikat brak biegu wstecznego i nieskie cisnienie w kolach (dlaczego nie wiem ale jak skrzynia zaczyna chodzic komunikat mozna usunac) skrzynia przechodzi w tryb awaryjny (R nie działa D tylko biegi 1,3,5,7) gdy skrzynia osiągnie temperaturę 40°C komunikat się nie pokazuje jest możliwa jazda na wszystkich biegach lecz po przełożeniu z P na R słychać 1 stuknięcie i bieg wchodzi. VCDS widzi tylko błąd brak…

• 0 odpowiedzi
    • 809 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez blancik420,

Witam w sobotę pojawił się pewien problem, w trakcie spokojnej jazdy zaczęła dziwnie stukać, proporcjonalnie do obrotów. Dźwięk dochodzi stojąc przed autem z lewej strony, czy to na biegu jałowym czy przy całej skali obrotów. Dodatkowo nie wiem czy jest to powiązane ze stukaniem wyskoczył check engine. Silnik 3.0 V6 rocznik 2010 olej wymieniany niecałe 10kkm temu na motul 5w30. Moje pytanie czy mogą być to panewki ? Czy panewki inne objawy dają? 20231008_190244.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Wiruch71,

Witam zaczęło się coś dziać z autkiem moim, mianowicie podczas jazdy radio jakby przerywa wycisza się i włącza spowrotem, do tego lusterko od strony kierowcy rusza się na zasadzie dół góra lewo prawo jakbym chciał je ustawić tą gałeczką.. Wyglada to na jakieś zwarcie, dodam że dzieje się to tylko podczas jazdy, jak zgasze silnik radio przestaje przerywać i lusterko się nie rusza. Pomocy...

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez wojtekkkkkkk,

Witam wszystkich, to mój 1 post na tym forum Śmigam na codzień A4B8 ale coś mi odbiło i kupiłem rozbite S5 ze Stanów. Za ok. 2 miesiące będzie u mnie. Jak źle jest według Was? Utopie majątek u mechanika? Przebieg 70k mil.

• 0 odpowiedzi
    • 636 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Blondyna21,

Witam wszystkich, w którym miejscu jest rozrusznik? Czy trzeba wjechać na kanał? Wie ktoś gdzie może być filtr paliwa audi a5? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Muti,

Witam, problem gdy mam skrzynie (s-tronic) w trybie P i wciskam hamulec slyszalny jest glosny klik/pilniecie/przelaczenie i czuc to na galce zmiany biegow. Wczesniej tego nie mialem z czym to moze byc problem?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Tomasz,

Witam, Umiecie podpowiedziec coś, co może się kryć za skrzypiacym układem kierowniczym po odpaleniu auta ? Auto jest garazowane, wiec wpływ zimna odpada. Skrzypi przy wyjezdzaniu z garażu kręcąc kierownica i ok 4 minut jazdy, następnie wszystko wraca do normalności. Jutro zadzwonie się umówić do Audi, żeby zbadali pacjenta, ale chciałbym wiedzieć, na co się ewentualnie przygotować.

• Upvote
    • 7 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Rafx11,

Witam Pali sie kontrolka od tej funkcji . Co radzicie , od czego zaczac diagnoze ?

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Luty,

Drodzy użytkownicy , zwracam się do Was z prośbą może ktoś już podobny temat przerabiał jak mój, i jest mi w stanie coś mądrego doradzić. Otóż jestem posiadaczem Audi A 5 2,0 TFSI z 2009 roku i mam problem ponieważ pobiera dużo oleju, dochodzi już do 1 litra oleju na 450 km. Wiem już, że silnik kwalifikuje się do naprawy ,ale gdzie ten remont zrobić czy w serwisie Audi (gdzie zakładam że będzie duży koszt) czy gdzieś u dobrego sprawdzonego mechanika ? Słyszałem że są dwie metody naprawy :kapitalny remont ,albo mniej kosztowne uszczelnienie silnika. Bardzo proszę o pomocne opinie i podpowiedzi ..Jestem z Warszawy. Z GÓRY DZIĘKUJĘ, pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 10,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.