Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam. Wymieniłem fotele z manual na elektryki ale jeden fotel ten w którym był moduł pamięci którego nie mam nie działa, tylko nie działa przesuwanie przód / tył. Zapewne trzeba zmotykować przewody w złączkach gdzie był moduł. Ktoś pomoze które kable połączyć ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ma ktoś wiedzę w temacie zamulonej nagrzewnicy w Q5. W poprzednim sezonie ogrzewanie działało bez najmniejszego problemu z pełną wydajnością, teraz po okresie letnim nie używania nagrzewnica jest kompletnie zablokowana, nie ma w niej żadnej cyrkulacji, dodatkowa pompka elektryczna została wymieniona ale niczego to nie dało, układ chłodzenia wypłukany dwukrotnie Prestonem - wyleciało dużo szlamu ale ogrzewanie nadal nie działa, temperatura silnika stoi na 90 jak u młodego i nigdy nie było z tym problemu. Podobno w tym modelu wyjęcie nagrzewnicy wymaga demontażu deski a tego chciałbym uniknąć, zastanawiam się nad wyłonieniem przyłączy nagrzewnicy na ścianie grodziowej…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Awaria prawego przedniego led, czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu pojawia mi się błąd związany z silnikiem, a dokładniej z sondą lambda. Błędy pojawiają się mniej więcej od miesiąca, po skasowaniu pojawiają się na nowo. Początkowo myślałem, że może mieć to związek z niewypalonym DPFem, ale w niedzielę przegnałem go 200 km po autostradzie i niestety błąd nadal się pojawia. Czy ktoś wie coś na ten temat? Pytam ponieważ zdążyłem się dowiedzieć, że jest wielce prawdopodobne, że sama sonda jest OK, tylko może sygnalizować coś innego. Ponieważ nie chcę szukania po omacku dlatego pytam, może ktoś spotkał się z czymś takim lub zna się na tyle, żeby jakoś pomóc? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Poni…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
witam pojawił mi sie komunikat ze zostało do przejechania 1050km Ad blue po sprawdzeniu wychodzi na uszkodzenie elektryczne czujnika NOX czy ma ktoś może o takich nr.8R0907807 A z tego co wiem to teraz jest zastąpiony z literka Q lub R albo jak wyłączyć ten komunikat?
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupiłem hak 8R0800495E i moduł 8K0907383E oraz wiązkę haka 8R0971541C do mojego audi Q5. Do modułu pasuje tylko czerwona wtyczka 12pinowa z wiązki samochodu (tył auta prawa strona), a wiązka haka zakończona jest kablem z wtyczką która nie pasuje do modułu . I tu pytanie co jeszcze muszę dokupić, czy dorobić aby połączyć hak z modułem? Czy czegoś brakuje czy złe rzeczy zakupiłem ?? Bardzo dziękuję za pomoc...
-
- 3 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć forumowicze, Od jakiegoś czasu czaje się na zakup audi q5 2.0tfsi 211km rocznik 2010. Lecz opinie w internecie są różne, jakie macie doświadczenia i co wiecie o tym konkretnym typie silnika. Oraz na co należy zwrócić uwagę przy zakupie. Pozdrawiam Szymon
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Hej, Właśnie zostałem właścicielem Q5 170km ze skrzynią S-tronic. Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych ode mnie. 1. Chciałbym dolać Adblue - na allegro pełno tego (widzę też, że niedrogie). Można kupić cokolwiek czy jest coś co polecacie? 2. Filtr DPF - jak jeździć, żeby go nie zapychać? Czy raz w tygodniu przejechać 30 km wystarczy? Kiedy on się wypala? Jakieś rady? 3. Olej i filtr w skrzyni biegów S-tronic - co jaki czas wymieniać? Albo co ile km? 4. Chciałbym podłączyć się laptopem do auta. Jakie oprogramowanie, jaki kabel? Polecicie jakieś rozwiązanie? Dzięki, Krzysiek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam W moim Q5 mam nie zamocowany akumulator ,jest tylko włożony w odpowiednie miejsce i podskakuje sobie w rytm dziur na ulicy ,chciałbym go jakoś unieruchomić i nie wiem czego mi tam brakuje ,wpisuje w google uchwyt akumulatora ,mocowanie ,podstawa ale nic nie ma są fotki z A4 ale do Q5 ma ktoś może fotkę czego tam brakuje?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów TipTronic. Są dwie szkoły. Co sądzicie wymienić czy jeździć dalej i nic nie ruszać? Przebieg 115tkm Q5 2.0T quattro 2013. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam problem przestała mmmi działać pompka spryskiwaczy i wycieraczek przednich i tylnych i nie mam pojęcia który to może być bezpiecznik a może coś innego pomórzcie panowie z góry dziękuję. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam...Panowie jak skasować błąd ciśnienia opon w audi Q5 rok 2010
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzam się do zakupu Q5 2.0 tdi 170 km i jest sporo wersji z s-tronic i zastanawiam się czy skusic sie na s tronic czy pozostac tradycyjnie przy manualu :). Za pozostaniem przy manualu przemawiaja krążące opinie o awaryjnosci s-tronic z z drugiej strony pisza inni ze spoko i ze jak olej wymieniany co 60 tys to nic sie nie dzieje. Czy np takie autko od pierwszego właściciela (salon polska) serwisowane tylko w aso z przebiegiem 150-180 tys to ryzykowny zakup czy nie ma sie raczej czego obawiac? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest tu osoba która poprowadzi cały proces i podpowie czy wszystko robi się dobrze? I proszę bez jakiś zbędnych komentarzy. Staram się sam ogarnąć auto które sprowadziłem z USA. Lampy i kodowanie ogarnięte brakuje polskiego i fajnie by było jakby samemu to ogarnąć. Softy i mapy posiadam więc zostaje zmiana interfejsem vcp zeby przyjął polski język z przygotowanych SD.
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Poszukuje klucza do belek dachowych bagażnika, który mi się zagubił, jeśli ktoś ma zbyteczny proszę o informację, lub może wiecie gdzie można dorobić lub kupić.
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, Mam problem z połączeniem telefonu przez bluetooth. Mam radio Symphony 3. Po wejściu w menu TEL widnieje informacja, że telefon nie jest podłączony. Telefon nie wykrywa sygnału bluetooth z radia, nie mam też żadnej instalacji w podłokietniku, ani AMI w schowku. Po podłączeniu VCDS nie łączy się z modułem bluetooth. I teraz pytanie. Gdzie w Q5 z 2010 roku powinien być moduł bluetooth? Chciałbym sprawdzić czy w ogóle tam jest, a jeśli jest, to dlaczego nie działa. Dodam, że sprawdzałem już pod fotelem kierowcy i pasażera - tam go nie ma. Czy ktoś miał może podobny przypadek? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam duży kłopot i szukam pomocy. Sprawa wygląda następująco. Po przejechaniu około 12-15 km zaczyna mocno rzucać kierownicą i efekt jest taki jakby auto kulało dokładnie obrazując. Przejrzałem zawieszenie i podejrzenie padło na dolny wahacz. Wymieniłem dwie tuleje i nadal to samo. Po opisaniu mechanikowi zasugerował łożysko koła. Zostało wymienione i nadal nic. Czy Ktoś miał taki problem? Kolejny mechanik sugerował łożysko skrzyni tylko że też brak luzów a co najważniejsze żadnych szumów i dziwnych dźwięków
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
1 TEMAT - RADIO CONCERT Cześć. Rozpoczynam nowy temat gdyż ciężko na ten temat się czegokolwiek doszukać. A mianowicie coraz częściej spotkać na naszym rynku samochody AUDI bez pakietu nawigacji MMI. Chciałbym aby każdy kto miał jakieś przygody z tym tematem , jakieś fajne lifehacki i ciekawostki się w tym temacie podzielił i pomógł kolegom po fachu Tak jak w moim Q5 nie mam nawigacji bo zwyczajnie nie jest mi potrzebna i mam RADIO CONCERT . ( w załączeniu foto) Jako tako jest to zwykłe oprogramowanie bez jakiegokolwiek interfejsu typu MMI 3G itp. ( jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie gdyż tego nie jestem pew…
-
- 1 odpowiedź
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Rzecz tyczy się Audi Q5 z 2010 roku. Auto ma światła ksenonowe z dziennymi LED. Kilka dni temu lewy LED przestał świecić a na desce wywaliło komunikat o usterce tego światła. Z tego co czytam: najprawdopodobniej winny będzie moduł LED w tej lampie. I tutaj kilka pytan: 1. Czy w przedlifcie występowało kilka wersji tych modułów czy muszę kupić jakiś konkretny jaki jest w aucie? 2. Jesli muszę kupić konkretny: czy da się sprawdzić jaki tam jest w jakikolwiek inny sposób niż wyjmując lampę? 3. Czy naprawdę żeby wyjąć lampę muszę zdjąć zderzak? Jak trudne to jest ? Mam spore doświadczenie w naprawach w aucie. 4. W którym miejscu lampy jest…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9 tys. wyświetleń
-
-
Opisze pewne zdarzenie które może być przestrogą dla innych . Zaczęło się od kilku błędów czujników parkowania ,błędy sporadyczne i nie zwróciły mojej uwagi. Pewnego dnia zaświeciła się kontrolka ESP ,jednak po ponownym uruchomieniu silnika było już Ok. A dalej lawina błędów na zegarach wszystko się zapalało ABS ESP hamulec postojowy ,obrotomierz szalał ,dziwne komunikaty się wyświetlały ,szybkościomierz przestał wskazywać ,same gongi i błędy .Jak podłączyłem VCDS to aż czerwono było ,same błędy komunikacji sterowników. Myślałem,że to coś z zasilaniem i od tego zacząłem szukać .Okazało się ,że do modułu PDC nalała się woda która dostała się do bagażnika przez szyber…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy jest tu ktoś kto może zmieniał zderzaki ze zwykłych na SQ5. Czy trzeba oprócz samych zderzaków wymieniać jakieś ślizgi w błotnikach albo czy pasują dolne osłony silnika ???
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić instrukcję obsługi w pl Audi Q5 2019 hybryda. Z góry serdecznie dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-