Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Robert30tdi,

W aucie zostały wymienione wał napędowy, tylne łożyska , dyferencjal został sprawdzony i wszystko z nim wporzadku. Nie mogę jednak zlokalizować przyczyny wycia które pojawią się przy prędkości od 60 do 80km/h przy większej prędkości cichnie

• 0 odpowiedzi
    • 820 wyświetleń
  2. Cześć, Zwracam się z niestandardowym pytaniem. Mam samochód ściągnięty z USA i nie działa mi w nim radio. Dokładniej mówiąc ekran w desce rozdzielczej działa (czasami wyświetla napis MMI), poza tym przyciski nie reagują na nic, radio się nie włącza. Znalazłem w bagażniku dużą ilość kabli które nie są do niczego podpięte, domyślam się, że jest to z tym związane. Udało mi się ustalić, że bez wzmacniacza Bang Olufsen radio nie ruszy, jednak tych kabli jest tam zdecydowanie więcej. Jakie jeszcze moduły są potrzebne? Szukałem tych informacji, ale nie jestem w stanie znaleźć żadnego zdjęcia czy rozpiski na podstawie samych kabli. Łącznie jest 10 wtyczek.

• 1 odpowiedź
    • 7,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez TomiQ5,

Witam Wszystkich, mam problem z adblu, ktoś może podpowiedzieć czego to jest przyczyna...

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Piovik81,

Witam mam pytanie na temat Hybrid czy opłaca się kupować audi Hybrid . Jak jest w eksploatacji oraz awaryjność sprzętu

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez bartkowski06,

Witam chciałbym wymienić termostat w mojej Q5 2,0 tfsi 2008r.Czy oriętujecie się czy muszę też wymienić pompę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez redux,

Witam, Przesiadłem się z A6 w którym mam nagłośnienie BOSE (bajka!!!) do Q5 z Bang-Olufsenem i mam problem. System nie reaguje na ustawienia surround. Bez względu na ustawienia pokrętła nie słyszę żadnej róźnicy. Regulacja niskich tonów oraz wysokich tonów daje wyraźne efekty natomiast surround - żadnej reakcji... Dźwięk jest niby dobry... ale nie ma porównania z BOSE.... Może trzeba coś gdzieś włączyć, żeby ten surround zadziałał...Czy może ktoś się spotkał z takim problemem...?

• 1 odpowiedź
    • 6,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 14,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez maateusz,

Witam, mam problem ponieważ skrzynia s tronic dzisiaj zauwazyłem - zimny samochód wrzucam R i tak jak by chciała ruszyc, a nie może bo jest zaciągnięty hamulec i tak szarpie nawet jak puszcze hamulec...po 3 km jazdy po wrzuceniu R jest już wszystko jak trzeba...działa płynnie... o co chodzić może ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  9. Witam . Sprawa dotyczy auta Audi Q5 8r FL. Słyszę pewne dźwięki z lewego przedniego koła ewentualnie z lewej część zawieszenia . Bardzo rzadko ale jednak słychać jest po lewej stronie takie skrobniecie , zkrzypniecie trudno to opisać takie dźwięczny, sprężysty dzwięk trwa to dosłownie sekundę , dwie jakby metal o metal potarł się . Pojawia się to bardzo rzadko ale nie ma żadnej powtarzalności może się pojawić przy ruszaniu przy hamowaniu i tak samo przy jeździe po łukach np ronda itp. Natomiast nigdy się nie zdarzyło żeby było coś słychać na nierównościach lub przy płynnej jeździe. Nie dawno był przegląd i wszytko ok auto ładnie się prowadzi bez względu na pr…

• 9 odpowiedzi
    • 8,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez mariusz79,

Witam ma moze ktos zdiecie klucza do awaryjnego otwierania dachu panoramy.albo gdzie dokupic,albo jaki tam idzie zeby samemu dorobic.prosze o wymiary całego klucza,jesli to nie problem.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez RobertQ5,

Cześć. Chciałbym się was doradzić co może dolegać mojej audi. Trochę się boje że to może być uszczelka pod głowicą ale mam nadzieję że to nie to bo słyszałem różne opinie. A mianowicie problem jest taki że podczas jazdy czasem wywala płyn chłodniczy ze zbiorniczka i temperatura wskakuje na max po czym zaraz opada. Czasem potrafi przejechać kilkaset km przy prędkości 120km/h bez problemu a czasem przy nagłym przyspieszeniu po pewnym czasie występują takie problemy.

12. Rozpoczęte przez Kocio1970,

Część, czy ktoś wymieniał, montował radio z androidem. Jaki serwis polecacie w woj. lubelskim, mazowieckim

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez dom-dudek,

Witam Od pewnego czasu mam następujący problem z radiem w moim Audi Q5 z 2013 roku. Radio samoczynnie przestaje grać po ruszeniu (osiągnięciu prędkości około 30 km/h). Gdy radio przestanie grać działają wszystkie funkcje oprócz dźwięku. Nie działa bluetooth, płyta, SD. Problem występuje za każdym razem. Aby ponownie włączyć radio należy wcisnąć przycisk na kierownicy (sterowanie głosem), po komunikacie głosowym w radiu pojawi się dźwięk. Niestety po około 30 minutach znowu dźwięk ginie i już nic nie pomaga, należy wyłączyć i włączyć ponownie zapłon, wówczas pojawia się dźwięk. Dodam, że ten sam problem pojawił się około roku temu. Wówczas rozwiązaniem problemu była w…

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  14. Witam, szukam jakiś informacji na temat sposobu montażu rejestratora jazdu - kamerki na szybie. Jaki model Jak podłączyć Jak przeprowadzić kabel Skąd wsiąść zasilanie Czy ktoś z Was posiada kamerkę pod lusterkiem trafiłem na ciekawe chińskie rozwiązanie https://pl.aliexpress.com/item/Car-Dash-Camera-DVR-Audi-A4-A5-A6-A7-Q5-A8-Q7-Audi-Q5-DVR/32769949095.html?spm=a2g17.search0104.3.8.5a35448cpPiKzd&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_10084_10083_10618_10304_10307_10301_5711211_10313_10059_10534_100031_10103_10627_10626_10624_10623_10622_10621_5722412_10620_5711313,searchw…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez leszekch,

Dzień dobry Czy ktoś wie gdzie są umiejscowione fabryczne moduły od tłumików aktywnych. Wyrzuca mi błąd komunikacji z jednym z modułów tłumika aktywnego, ale nie mogę dojść gdzie tego szukać . Bedę wdzięczny za podpowiedz

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez topsecret68,

Witam serdecznie. Poszukuję osoby , która ma dojścia do historii serwisowej Audi i pomoże mi w rozwikłaniu niejasności z nią związanej. Konkretnie chodzi o mój samochód Audi Q5 sprowadzony z USA. Jestem właścicielem Q5 od kwietnia 2018 . W kwietniu 2018 roku byłem na serwisie w Aso Audi , gdzie poinformowano mnie o czterech akcjach serwisowych mojego auta. Z uwagi na brak czasu nie zdecydowałem się wtedy na naprawę. W tym miesiącu zdecydowałem się na naprawę tych usterek już w innym serwisie, i tu moje zaskoczenie. Jedna z akcji serwisowych rozmyła się ç systemie. Mianowicie serwis twierdzi ,że została już wykonana w moim aucie. Nie r…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam czy jest ktoś wstanie pomóc z wgraniem polskiego języka . Audi 2011 Pozdrawiam

18. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam. Panowie pytanie czy po zmianie akumulatora trzeba go kodować . pozdrawiam

19. Rozpoczęte przez rafal102,

Witam. Posiadam audi Q5 lecz poszukaniu informacji nie mogę znaleźć instrukcji do owego sterowania radiem. Może ktoś podpowie co to za model ??

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez petergiza,

Witam, mam dziwną sytuację z audi Q5 2015 automat 7 biegów, A mianowicie. Jakiś czas temu podczas jazdy słychać było lekkie kliknięcie gdy automat zrzucał bieg na niższy. Pomimo to jeździłem nadal. Ale pewnego razu moja żona jadąc zadzwoniła że samochód wyświetlił błąd TPMS, a następnie po kilku minutach ten żółty ze zdjęcia ! R (nie działa wtedy 2,4,6 bieg oraz wsteczny R. Zgasiła samochód u mechanika, po kilku minutach go odpaliła i samochód normalnie jeździ. Nawet do tyłu. Kazałem jej zajechać do mechanika, mechanik stwierdził że to skrzynia biegów, więc remont, 4500 zł, podobno mechatronika. Odebrałem samochód, klikanie zniknęło ale problem TPMS, a po kilku kilometrac…

21. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam. Mam pytanko . Nie otwiera mi drzwi z żadnego kluczyka . Czy ktoś ma wiedzę gdzie kupić zaznaczony element na zdjęciu czy trzeba wymienić całą wkładkę ?

22. Rozpoczęte przez Pawlus86,

Witam Powoli wypala się w moim samochodzie żarnik, ksenon. Czy ktoś orientuje się jaki rodzaj ksenonu był montowany? Z tego co znalazłem to są oznaczenia d1s, d2s i d3s? Czy ktoś się orientuje? Audi Q5 TDI 2009r. 170KM Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez neo1305,

Witam, chcę dołożyć moduł do zdalnego odpalania auta z pilota, czy ktoś już to zakładał, jaki koszt czy trzeba wymieniać bądź programować moduł komfortu?

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam . Myślę o wymianie oleju ale nie wiem i litrów się mieści do skrzyni . Jak zaczynam guglac to są różne dane . Silnik 2.0 TDI 170 koni . Wymieniał ktoś i ma faktyczne dane ? Czy po wymianie trzeba zrobić jakis reset skrzyni ? pozdrawiam

25. Rozpoczęte przez Milszy,

Czy przy zmianie kół na inny rozmiar np. z 17 cali na 20 trzeba zmieniać ustawienia jakieś w MMI? Chodzi mi o odczyt czujników ciśnienia itp.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.