Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez steve69,

Wczoraj miejscowy magik zaktualizował mi soft w MMI (z wersji P0814 na K0942_3) oraz mapy (z wersji 6.20.4 na 6.32.1). Wszystko działa jak trzeba, ale w module 5F pojawił się błąd 03623 - Release code faulty. Kasowanie nic nie daje, bo wraca przy każdym następnym skanowaniu. Pytanie: czy kasował już ktoś ten błąd za pomocą dostępnego w Internecie skryptu (w MMI z softem K0942_3)? Czy to działa? Jakby kogoś interesowało, to: działa. Poprawnie napisany skrypt załatwia sprawę. Błąd 03623 już się nie pojawia.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Paja,

Witam posiadam Audi Q5 2015 r. chcę do niego założyć koła 21 cali z oponami 275/40. Czy ktoś próbował będzie pasować to szerokość opony iwielkość koła.Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez emivo,

Witam W moim audi 2013 przednie paski led maja delikatnie rozne odcienie, prawa wpadajaca w delikatny odcień niebieskiego,a lewa jest sniezno biała.Raczej dwie lamy sa w oryginale,lecz pewnosci nie mam.Trzeba sie dobrze wpatrzec,lecz zaczyna mnie to irytować.Jakies sugestie?

• 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich użytkujących Q5. Czy można podnieść wolne obroty w silniku 2L 211KM ? Jeżeli tak, to jak/czym to zrobić ?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Domi334,

Witam Mam pytanie jaki olej można dolać na dolewkę do oleju longlife III 5w30 VW? Audi Q5 2.0TDI 170km CAHA

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez stramaw,

Jak wygląda sprawa z wymianą rozrządu w 2.0 TFSI z 2016 roku? Co ile km?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Whitem,

Witam serdecznie. Może ktoś pomoże i podpowie: skąd wziąść i jak wgrać j. polski do audi Q5 bez navigacja i bez czytnika kart, czyli z płyty. Może ktoś ma programik i jest w stanie podrzucić link na forum. Z pewnością wielu użytkowników będzie wdzięcznych

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Piotr Dr,

Cześć, witajcie. Miesiąc temu wszedłem w posiadanie audi jak w temacie. Auto z 2014 roku, sprowadzone wcześniej z Kanady, w Polsce jestem 3 właścicielem. Przebieg niewiele ponad 130000km. Silnik CPMB, czyli teoretycznie już ten po lifice, który oleju brać nie powinien. A jednak bierze, w zależności od jazdy od 400 do nawet 600 ml na 1000km. Oczywiście sprzedający się na ten temat nie zająknął, a ja zorientowałem się po fakcie. Konsultowałem z prawnikiem czy w tym przypadku przysługuje mi prawo do obniżenia ceny post factum na podstawie rękojmi. No i okazuje się, że to zależy od tego, jaka jest dopuszczalna norma w tym modelu. Niestety auto nie posiada oryginalnej instru…

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  9. Witam serdecznie, W moim q5 zacina się dmuchawa nawiewu. Po rozkręceniu schowka mogę delikatnie poruszyć ją ręką i zaskoczy. Wydaje mi się że jest delikatny opór który ją blokuje. Czy można zlecić elektrykowi naprawę (co może być przyczyną), czy w grę wchodzi tylko wymiana, ew. na jaką zamiennik/oryginał/używka? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, Ostatnio jechałem długą trasę (ok 1700km) i pod koniec drogi najechałem na dziurę w asfalcie (roboty drogowe) po czym zaświeciła mi się czerwona kontrolka poduszek powietrznych, a wraz z nią pokazała się kontrolka "awaria hamulca postojowego" (takie żółte P w nawiasie). Pytanie brzmi jak mogę usunąć ten komunikat, ponieważ pokazuje mi się on po każdym odpaleniu auta. Uważał, że to jest BŁĄD, gdyć hamulec sprawdzałem już niejednokrotnie i wszystko jest z nim ok. Niestety jestem z dala od kraju i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w serwisie, dlatego liczę na Was. Problem dotyczy Audi Q5 2.0 TFSI 2012r. USA

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  11. Witam Szukam używanego Q5. Część modeli ma regulowanie zawieszenie przyciskami pod radiem. Czy te zawieszenie stwarza jakieś problemy? Specjalnie mi na tym nie zależy ale chcę wiedzieć czy mam unikać tych modeli czy można brać? PZDR

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Piotr P.,

Witam, Audi Q5 rocznik 2015, 2.0, 170 KM. Coś mi się przestawiło, ze nie mogę otworzyć ani zamknąć drzwi auta poprzez dotkniecie klamki w drzwiach. W bagażniku działa, a na drzwiach nie. Co mogę zrobić aby to odblokować? Ponadto grzanie fotela kierowcy wylacza się po kilku sekundach. Natomiast u pasażera działa dobrze.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Kudlaczek,

Cześć klubowicze proszę o pomoc mam Q5 2L STRONIC 190KM 2014 rok , auto ma 110 tys km , teraz po drugiej wymianie oleju w skrzyni auto czasami strasznie szarpie , problem jest taki że nie zawsze , jezdzi 3 dni ok a na czwarty zaczyna szarpać dosyć mocno. , nadmieniam ze pierwszą wymianę oleju robiłem przy przebiegu 60 tys km zgodnie z instrukcja. Olej wymienony razem z filtrami i jest zrobiona adaptacja skrzyni. Czy ktoś z Was też miał taki problem?

• 2 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Auto Max,

Witam Mam problem z skasowaniem inspekcji dual service w AUDI Q5 czy mozna to zrobić samemu

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Doprowadzam do ładu moje nabyte Q5 .Mam błąd w climatroniku dotyczący czujnika nasłonecznienia . Wyjąłem czujnik i stwierdziłem ,że nie jest on podłączony . Pewnie coś było robione i kabel z wtyczką wpadł pod deskę ,jak dostać się do niego ,wie ktoś? .Myślałem o wyjęciu schowka ,lub zdjęciu osłony głośnika centralnego ale boje się że uszkodzę tą osłonę a nie mam pewności ,że po zdjęciu będzie jakiś dostęp . Druga sprawa do brak sygnału ostrzegawczego przy np. zapaleniu kontrolki paliwa itp , Dźwięk niezapięcia pasów jest ,kierunkowskazów jest ,świateł jest ale ne ma otwarcia drzwi ,kontrolek i nie wiem czego jeszcze ale przy wyłączeniu silnika bez pozyc…

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Waga,

Hej. Mam Q z 2010 roku. Problem tkwi w odblokowaniu drzwi kierowcy. Coś sie poknociło w centralnym zamku i z kluczyka nie moge otworzyc lewej strony samochodu. Otwoera sie tylko prawa. Spojrzalam w instrukcje, teoretycznie wszystkie nastawienia w MMI są dobre ale auto sie otwoera tylko prawostronnie. Czy znacie jakąs mozliwość resetu tego lub co moze byc przyczyną?

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez TomcioQ5,

Witam serdecznie użytkowników. W lutym 2021 roku , planuję kupić audi q5 2013r. 2.0 tdi o mocy jak się nie mylę 172KM . I tutaj jestem właśnie zielony , nie wiem co i jak , jakie wyposażenie quatro , S line . Mieszkam w Anglii z tego co widzę jest więcej skrzyń z automatami niż manual . Z skrzynią automatyczną nigdy nie miałem do czynienia bardzo mi się podoba kolor szary . Proszę was o jakieś porady jaką wersję wybrać , na co zwracać uwagę , ile to plus , minus pali. Wasze dośwaidczenia z tym autem . Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2021

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Hektor07,

Witam. Mam prośbę. Czy Ktoś może udostępnić mi instrukcję obsługi do Audi q5 tfsi 2,0 z 2014 r. ? Z góry dziękuję.

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Piovik81,

Witam mam pytanie na temat Hybrid czy opłaca się kupować audi Hybrid . Jak jest w eksploatacji oraz awaryjność sprzętu

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez zbyszeek0403,

Witam wszystkich mam problem przestała mmmi działać pompka spryskiwaczy i wycieraczek przednich i tylnych i nie mam pojęcia który to może być bezpiecznik a może coś innego pomórzcie panowie z góry dziękuję. Pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Jae,

Czasami przygasa część oświetlenia tarczy prędkościomierza Ktoś miał taką sytuacje? Co i jak pomogło?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Dano,

Witam, Czy jest tu ktoś kto może zmieniał zderzaki ze zwykłych na SQ5. Czy trzeba oprócz samych zderzaków wymieniać jakieś ślizgi w błotnikach albo czy pasują dolne osłony silnika ???

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez wfedi,

Witam. Mam Q5 z 2009 roku, 2.0 tdi. Dzisiaj jak zjeżdżałem z krawężnika zapaliła mi się żółta kontrolka przekładni i wyskoczył komunikat, że muszę nacisnąć hamulec i przełączyć bieg. Po zgaszeniu silnika i ponownej jeździe nic takiego więcej nie wyskoczyło. Biegi chodzą bardzo dobrze. Co to mogło oznaczać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez WIvlad,

Witam, niedawno kupiłem Q5 i znalazłem w bagażniku dwa gniazda - jedno 12v, a drugie nie wiem do czego. Znalazłem jeszcze jedno. Na słupku środkowym za kierowcą - nie wiem do czego służą. W instrukcji nie znalazłem, może ktoś ma wiedzę do czego one służą. Dzięki i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez K_AUDIQ5,

Dzień dobry.... Dzisiaj rano idąc do auta (audi q5 2009 rok) nie chciała mi się otworzyć elektryczna klapa od przycisku.....za to bez problemu otwiera mi się od kluczyka i przyciskiem w drzwiach kierowcy! Zamykając klapę zauważyłem że jej nie dociąga .....tylko upada do zamku ! Ktoś wie jak rozwiązać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.