Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Cześć Kupiłem Q5 z 2016. Zauważyłem że na kierownicy jest lekki luz (2-4cm). Nie jest to raczej problem maglownicy bo przy obracaniu nie słychać jakiś podejrzanych hałasów. Mimo to jest to trochę dziwne. Auto ma przejechane 200 tyś więc nie jest to jakaś porażająca liczba. Czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami ?
-
- 0 odpowiedzi
- 710 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Posiadam 3 letnie Q5, padła mi przekładnia kierownicza (maglownica). W serwisie wymienili mi na nowa za okolo 10 000 pln. Stara posiadam. Słyszałem o możliwości regeneracji, chciałbym ja sprzedać. Proszę o pomoc Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś się spotkał miał taki przypadek na postoju dziwne dźwięki dochodzą z silnika. Pomoże ktoś co to moze być ? W załączniku nagranie 20240120_185349.mp4
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
wiecie może coś na temat wyświetlania na ekranie w audi Q5 ( 2014 r ) ekranu telefonu za pomocą mirrorlink ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi Q5 2013 i moje pytanie czy w MMI 3g plus powinno wyświetlać w funkcji CAR ustawienia living/coming home dodam że ustawienie czujnika deszczu mi się pojawiło
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam W moim Q5 mam nie zamocowany akumulator ,jest tylko włożony w odpowiednie miejsce i podskakuje sobie w rytm dziur na ulicy ,chciałbym go jakoś unieruchomić i nie wiem czego mi tam brakuje ,wpisuje w google uchwyt akumulatora ,mocowanie ,podstawa ale nic nie ma są fotki z A4 ale do Q5 ma ktoś może fotkę czego tam brakuje?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, Mam problem z połączeniem telefonu przez bluetooth. Mam radio Symphony 3. Po wejściu w menu TEL widnieje informacja, że telefon nie jest podłączony. Telefon nie wykrywa sygnału bluetooth z radia, nie mam też żadnej instalacji w podłokietniku, ani AMI w schowku. Po podłączeniu VCDS nie łączy się z modułem bluetooth. I teraz pytanie. Gdzie w Q5 z 2010 roku powinien być moduł bluetooth? Chciałbym sprawdzić czy w ogóle tam jest, a jeśli jest, to dlaczego nie działa. Dodam, że sprawdzałem już pod fotelem kierowcy i pasażera - tam go nie ma. Czy ktoś miał może podobny przypadek? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam radio audi concert (3?) 8T1035186R (auto USA) posiada ono tylko bluetooth do rozmów, jest jakaś możliwość podpięcia adaptera bluetooth do muzyki? Nie chodzi mi tutaj o transmiter. Posiadam coś takiego jak AMI-LY-005, samo podpiecie do AMI nie dziala, samochod widzi że cos jest wpięte, ale na tym adapterze nawet dioda nie swieci, jakby pradu nie dostawal... Ktoś wie czy jest szansa to podłączyć jakkolwiek? Albo zrobić jakoś muzyke bluetooth? Nie posiadam wejścia AUX ani USB... Audi Q5 2012r.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z Pdc, vcds nie chce się połączyć z modułem , podejrzewam ze padł moduł czy ktoś wie gdzie on się znajduje ??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Może ktoś ostatnio instalował hak holowniczy do Q5 z 2015 roku . Jakiej firmy instalował hak i czy jest zadowolony może go polecić ? Czy te tgz ,, dedykowane ,,wiązki elektryczne dokupowane oddzielnie wymagają jeszcze programowania komputerem ? Przeglądając zasoby internetu na jednym z filmów zauważyłem , że demontowana jest w trakcie instalacji tylna belka zderzeniowa czy to jest zawsze konieczne ? Szukam jakiegoś sprawdzonego warsztatu na tą instalację Warszawa i okolice . Pozdrawiam Marek
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Mechanicznie wszyscy ładnie opisują temat elektrycznie nie do końca . Moduł dokładany bez kodowania . Sterowanie poprzez dodanie modułu uniwersalnego podłączenie Q5 rocznik 2011rok. Wtyczka jasno brązowa prawy kierunek -czarno-zielony Stop - szaro/czarny Postojowe prawe -szaro/niebieski Postojowelewe -szaro/biały wtyczka czarna lewy kierunek-czarno/niebieski Przeciwgielne -szaro/biały w kostce trzeciej która wychodzi po prawej stronie i idzie do lamp w zderzaku. Światła postojowe i stop są modulowane pwm to prościej gdy świecą postojowe jest napięcie około 3 volt gdy swieci stop jest około 12volt Kabel szaro/biały…
-
- 0 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupiłem hak 8R0800495E i moduł 8K0907383E oraz wiązkę haka 8R0971541C do mojego audi Q5. Do modułu pasuje tylko czerwona wtyczka 12pinowa z wiązki samochodu (tył auta prawa strona), a wiązka haka zakończona jest kablem z wtyczką która nie pasuje do modułu . I tu pytanie co jeszcze muszę dokupić, czy dorobić aby połączyć hak z modułem? Czy czegoś brakuje czy złe rzeczy zakupiłem ?? Bardzo dziękuję za pomoc...
-
- 3 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie, Potrzebuje się doradzić w rozwiązaniu problemu. Zmieniłem MMI z 3G High na MMi 3g+. Wszystko działa jest jedynie problem z Parktronikiem, po wrzuceniu wstecznego brak jest kamery jak i wizualizacji. Brak jest reakcji na włączenie R. Dodatkowo jak zostawię na bieg na R i zrobię twardy reset MMI to po uruchomieniu jednostki pojawia się Kamera i wizualizacja. Problem polega na tym , że jednostka nie dostaje polecenia by włączyła Wizualizację. Sprawdzone kodowania bez rezultatu. Jedynie co znalazłem w sieci , że będę musiał chyba zmienić sterownik zarządzania energią gdyż on wysyła polecenie do MMI. Czy ktoś może mi pomóc? Po wyłączeniu w Zielonym…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Część, czy ktoś wymieniał, montował radio z androidem. Jaki serwis polecacie w woj. lubelskim, mazowieckim
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zakupiłem Audi Q5 gdzie środkowy pas był ukryty w oparciu (samochód był zarejestrowany jako ciężarowy). Teraz chcę go przywrócić jako 5 osobowy i muszę zamocować środkowy pas. Czy ktoś wie jak zdemontować tylną kanapę ( ponoć pod spodem jest śruba do montażu tego pasa)?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam do was pytanie. Jak pobieram z youtube piosenkę i w pliku mp3/mp4, to czemu mi nie chce działać na karcie SD? PS.strona na której pobieram to X2Download
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pomocy AUDI Q5 2011 CGLB 2.0tdi quattro. Podczas jazdy nagle wyskoczył błąd ESP, hamulca ręcznego oraz zaczęła migać ikona od świec i obcięło moc. Jakoś się doczołgałem do domu. Poniżej wrzucam skan z VCDS (błędy od silniczków klimy były wcześniej). Jakiś problem z elektryką? Woda się gdzieś dostała? Tuesday,30,May,2023,17:05:25:61410 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 23.3.1.0 (x64) HEX-V2 CB: 0.4631.4 Data version: 20230421 DS346.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8R8CA027771 License Plate: Mileage: 209080km-129916mi Repair Order: --------------------------------…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie , mam małe pytanko. Dwa miesiące temu zakupiłem Audi q5 , zostało sprowadzone ze Szwajcaria . Ogólnie wszystko jest dobrze ale brakuje mi Książki serwisowej i nie niestety nie wiem jakie naprawy były wykonane w serwisie Audi. Czy jest możliwość sprawdzenia tego w innym miejscu. Słyszałem kiedyś że można sprawdzić to bezpośrednio w Serwisie ale niestety jestem poza Krajem. Może wiecie czy jest strona internetowa do sprawdzenia takich informacji. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje zrobić nastawy początkowe automatycznej skrzyni biegów. Posiadam VAS 5054a.. w sterowniku skrzyni nie mam błędów a jak wejdę w nastawy początkowe to nie mogę zrobić nastawów początkowych gdyż na czerwono mi wyskakuje jakby były błędy... czy ktoś może robił VASEM nastawy początkowe i może mnie poprowadzić krok po kroku? może ja coś źle robię.... Dodam, że skrzynia rozgrzana, auto odpalone....
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam w miarę nowe Q5 z marca 2015. Chciałem zaktualizować nawigacje, powiedziano mi w salonie ze to koszt 1000 pln. Co???? czy nie ma jakiejś hmmm czegoś w stylu gwarancji ze przez dwa może trzy lata aktualizują bezpłatnie??? Czy mogę sam sobie po kosztach wgrac? jak tak to jak? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Panowie, mam problem z nieskładającym się lusterkiem pasażera (lusterko kierowcy składa się i rozkłada prawidłowo) - Audi Q5 8R, 2011r. Nie tak dawno kupiłem autko z jeszcze działającym składaniem, natomiast następnego dnia lusterko pasażera już nie chciało się rozłożyć... VCDS wykazuje błąd: Adres 52: Elektr.drzwi pas. Plik etykiet: 8K0-959-792.clb Oznaczenie elementu: 8K0 959 792 M HW: 8K0 959 792 M Komponent i/lub wersja: TSG BF H12 0357 Znaleziono 1 błąd: 02117 - Silnik składania lusterka 011 - Przerwa w obwodzie Ramka zamrożona: Stan błędu: 01101011 …
-
- 0 odpowiedzi
- 969 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Czy ma ktoś wiedzę w temacie zamulonej nagrzewnicy w Q5. W poprzednim sezonie ogrzewanie działało bez najmniejszego problemu z pełną wydajnością, teraz po okresie letnim nie używania nagrzewnica jest kompletnie zablokowana, nie ma w niej żadnej cyrkulacji, dodatkowa pompka elektryczna została wymieniona ale niczego to nie dało, układ chłodzenia wypłukany dwukrotnie Prestonem - wyleciało dużo szlamu ale ogrzewanie nadal nie działa, temperatura silnika stoi na 90 jak u młodego i nigdy nie było z tym problemu. Podobno w tym modelu wyjęcie nagrzewnicy wymaga demontażu deski a tego chciałbym uniknąć, zastanawiam się nad wyłonieniem przyłączy nagrzewnicy na ścianie grodziowej…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich mam problem przestała mmmi działać pompka spryskiwaczy i wycieraczek przednich i tylnych i nie mam pojęcia który to może być bezpiecznik a może coś innego pomórzcie panowie z góry dziękuję. Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ktoś miał podobny problem z nie działającym górnym ledem w prawym przednim reflektorze. To może być jakiś bezpiecznik do wymiany czy przetwornik LED? Z góry dzięki za rady jak się do tego zabrać i sprawdzić. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Problem mam taki, że aku wyładowany do zera - po odpaleniu po kablach wszystko działa ok. Po zgaszeniu, kontrolki na desce się świecą i wyładowują aku do zera. zdaję sobie sprawę że jest jakieś zwarcie, ale od czego najlepiej zacząć Q5, 2016
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-