Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie. Może ktoś pomoże i podpowie: skąd wziąść i jak wgrać j. polski do audi Q5 bez navigacja i bez czytnika kart, czyli z płyty. Może ktoś ma programik i jest w stanie podrzucić link na forum. Z pewnością wielu użytkowników będzie wdzięcznych
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanko odnośnie inspekcji serwisowej; jak ją zresetować? Nie chodzi mi o inspekcję olejowá tylko serwisową, co się stanie jak jej nie skasuję?
-
- 3 odpowiedzi
- 20,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Próbuję ustalić kolor auta, niestety nigdzie nie ma tabliczek z kodem koloru. Czy jest na forum ktoś kto jest w stanie po nr vin ustalić kolor: Vin WAUZZZ8R3AA045849 Ewentualnie po tabliczce jedyną jaką znalazłem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich .Mam pytanie dotyczące mocowania subwoofera w kole zapasowym. W moim zakupionym Audi mam subwoofer w bagażniku ,który nie jest przymocowany ,brak koła ,chcę to doprowadzić do ładu ale nie wiem co trzeba kupić żeby to zamocować ,chcę kupić koło i do tego są dostepne śruby mocujące ,ale co z subwooferem? jak on powinien być przykręcony ?może ktoś ma taki i podesłał by fotkę lub jakiś numer śruby która zaamocuje koło i subwoofer jednocześnie.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Czy ktoś z Was wymianial fotele z przedlifta na polift (Sq5). Potrzebuje porady jak poradzić sobie z wtyczkami
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy możecie polecić kogoś "znającego się na rzeczy" do wymiany oleju w skrzyni Q5 automat-8biegów z okolic Warszawy.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chcę dołożyć moduł do zdalnego odpalania auta z pilota, czy ktoś już to zakładał, jaki koszt czy trzeba wymieniać bądź programować moduł komfortu?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem nowym użytkownikiem i mam kilka pytań odnośnie wymiany lamp w Audi Q5 2011 r. przedlift na poliftowe. Kupiłem samochód z uszkodzonym przodem, do wymiany był błotnik, zderzak oraz obie lampy. Stwierdziłem, że założę lampy poliftowe (są ładniejsze, bardziej mi się podobają). Elektryk podłączył lampy, zakodował i działają, ale wyświetla się cały czas błąd na komputerze, który nie wiadomo jak skasować. Jakie lampy były: -ksenon, skrętny Jakie lampy są: -ksenon, nieskrętny Fachowiec stwierdził, że trzeba wymienić moduł BCM (komfortu) na taki, który będzie obsługiwał nowe lampy (czyli wymienić na moduł z polifta), ale nie wiem czy to wystarczy, cz…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Doprowadzam do ładu moje nabyte Q5 .Mam błąd w climatroniku dotyczący czujnika nasłonecznienia . Wyjąłem czujnik i stwierdziłem ,że nie jest on podłączony . Pewnie coś było robione i kabel z wtyczką wpadł pod deskę ,jak dostać się do niego ,wie ktoś? .Myślałem o wyjęciu schowka ,lub zdjęciu osłony głośnika centralnego ale boje się że uszkodzę tą osłonę a nie mam pewności ,że po zdjęciu będzie jakiś dostęp . Druga sprawa do brak sygnału ostrzegawczego przy np. zapaleniu kontrolki paliwa itp , Dźwięk niezapięcia pasów jest ,kierunkowskazów jest ,świateł jest ale ne ma otwarcia drzwi ,kontrolek i nie wiem czego jeszcze ale przy wyłączeniu silnika bez pozyc…
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy jest ktoś na forum kto na podstawie VIN może sprawdzić co auto ma w standardzie i jakie funkcje można dodatkowo dostosować?
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, proszę o opinie na temat sinika oraz AUDI Q5 rok produkcji 2013 kod silnika CJCB pojemność 2.0 TDI 100KW/136KM numer VIN WAUZZZ8R4EA005107 Z góry dziękuje za pomoc. milego dnia
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie, kupiłem do swojej Q5 opony na 19, 255/55 i przy założeniu delikatnie obcierają. Proszę nie pytajcie dlaczego kupiłem takie opony, zdążyło się i teraz chcę rozwiązać problem. Sprzedać opony i kupić nowe ? Czy jednak założyć dystanse , ewentualnie jakie i czy już ktoś zakładał przy szerokości opony 255 by nie wystawały poza obrys. Proszę o pomoc , jestem mocno przy zostaniu tych kół które mam i jednak wolałbym założyć dystanse. O ile można.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, czy ktoś wie który bezpiecznik odpowiada za światła w drzwiach? Żadne się nie święci - ani czerwone, ani białe.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich miłośników Audi Q5. W swojej "audioli" mam silnik przystosowany do zasilania paliwem E85 tzw. bioetanolem - niestety nic poza tym nie wiem na ten temat. Może ktoś ma doświadczenie z tym paliwem i mógłby podzielić się swoją wiedzą
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry. Czy w skrzyni automatycznej (8 bieg) Audi Q5 2.0 TFSI quattro 2013r w trakcie jazdy w trybie Drive powinien się wyświetlać aktualny bieg na wyświetlaczu między zegarami? Moje pytanie wzięło się stąd,iż u mojego sąsiada w takim samym modelu tylko rocznik 2010 i skrzynia (7 bieg) w trakcie jazdy pokazuje aktualny bieg. Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, piszę bo mam pewną obawę i mam nadzieję, że może ktoś coś mi doradzi. Zaznaczę, że jestem za granicą do końca roku dlatego nie mogę udać się do mechanika. Od 3 tygodni słyszę stukanie/pukanie gdy robię pełne/prawie pełne skręty przy wolnych prędkościach np podczas parkowania. Zarówno w lewą jak i w prawą stronę. Objawy ukazują się również podczas chamowania gdy jadę prosto [przy bardzo małych predkosciach]. Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Pozdrawiam. Audi q5 2.0 tfsi 2012
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiada ktoś instrukcję dla VCDS lub VCP ? Kodowanie z US na EU (kierunkowskaz miga razem ze światłem stopu) Link który pojawił się na forum z kodowaniem A5 jest bezwartościowy przy tym aucie.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Mam Q z 2010 roku. Problem tkwi w odblokowaniu drzwi kierowcy. Coś sie poknociło w centralnym zamku i z kluczyka nie moge otworzyc lewej strony samochodu. Otwoera sie tylko prawa. Spojrzalam w instrukcje, teoretycznie wszystkie nastawienia w MMI są dobre ale auto sie otwoera tylko prawostronnie. Czy znacie jakąs mozliwość resetu tego lub co moze byc przyczyną?
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy jest tu ktoś kto może zmieniał zderzaki ze zwykłych na SQ5. Czy trzeba oprócz samych zderzaków wymieniać jakieś ślizgi w błotnikach albo czy pasują dolne osłony silnika ???
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Może ktoś ostatnio instalował hak holowniczy do Q5 z 2015 roku . Jakiej firmy instalował hak i czy jest zadowolony może go polecić ? Czy te tgz ,, dedykowane ,,wiązki elektryczne dokupowane oddzielnie wymagają jeszcze programowania komputerem ? Przeglądając zasoby internetu na jednym z filmów zauważyłem , że demontowana jest w trakcie instalacji tylna belka zderzeniowa czy to jest zawsze konieczne ? Szukam jakiegoś sprawdzonego warsztatu na tą instalację Warszawa i okolice . Pozdrawiam Marek
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzięki koledze z innego forum, który znalazł ten film, wreszcie można cieszyć się ciszą po otwarciu drzwi przy włączonym zapłonie/uruchomionym silniku: https://www.youtube.com/watch?v=plsROyW4ZHA
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Problem mam taki, że aku wyładowany do zera - po odpaleniu po kablach wszystko działa ok. Po zgaszeniu, kontrolki na desce się świecą i wyładowują aku do zera. zdaję sobie sprawę że jest jakieś zwarcie, ale od czego najlepiej zacząć Q5, 2016
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam koleżanki i kolegów - poszukuję instrukcji obsługi radia Audi concert z Q5, może kolega Jagoda mógłby tu pomóc.
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Siemano. Poszukuje listy śrub i innych elementów do mocowania przedniego zderzaka i lewego błotnika do audi q5 rok 2011 3.2 fsi bede bardzo wdzieczny za spis tych elementów ;-). Dzięki bardzo.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie jaki olej można dolać na dolewkę do oleju longlife III 5w30 VW? Audi Q5 2.0TDI 170km CAHA
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-