Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam, jestem w trakcie przesiadki z BMW e90 do Q5 3.0 Tdi 240 km, pojawił się natomiast problem migających świec i pojawiania się błędu silnika, błędy które udało mi się ściągnąć wklejone poniżej. Pytanie uwalony czujnik ciśnienia spalin czy cos innego ? auto ma ograniczoną moc. Za co się zabrać ? z góry dzięki za pomoc ! ============1============== P2463 Raw code: 2463 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Potwierdzona OBDII: Diesel particulate filter (DPF) - DPF restricted ============2============== 5188 Raw code: 001444 ECU: 01. Jednostka sterująca silnika Status: Test się nie powiódł, Test nie pow…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
od pewnego czasu ciężko zaczęła kręcić się kierownica, czasami nawet po dużym skręcie potrafi nie odbijać, po pewnym czasie jazdy potrafi znowu leciutko się kręcić po czym znowu kręci się ciężko. Pompa przy maksymalnym skręcie chodzi cichutko, nic nie warczy ani nie rzęcholi. Postanowiłem wymienić olej/płyn - był żółty wiec chyba syntetyk ale zmieniłem na zielony Febi G002000 czyli mineralny Bo tak radzi producent. Bez zmian. Zastanawiam się co padło: pompa czy przekładnia, mechanicy mówią abym zaczął od pompy bo taniej i łatwiej. Wolałbym wymienić jedno na pewniaka a nie metodą prób i błędów. Skoro chodzi raz lekko po chwili ciężko i to w czasie tej samej jazdy to pomyś…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam zamiar kupić felgi do mojej Q5 i zastanawiam się nad rozmiarem 19" lub 20". Zeby tez nie miała za ciezko. Jaki wy macie rozmiar i co polecacie założyć. Z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ze światłami z tyłu. Nie działają żadne światła znajdujące się na klapie prócz 3 światła stop pod spojlerem, dodatkowo nie działa klamka w klapie otworzyć klapę można tylko z pilota bądź guzika w drzwiach. Wszystkie światła które znajdują się w zderzaku poniżej działają bez problemu. Oświetlenie rejestracji również działa Lampy sprawne podłączone na krótko, kable przejrzałem dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się komunikat Vehicle lights: malfunction.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Od pewnego czasu nam irytujący problem. Podczas energicznego dodawania gazu słychać jakby szum, huczenie i trudno zlokalizować jego źródło. Coś jakby przytkana rura od odkurzacza... Silnik działa jak działał zero błędów, dźwięk zmienia się w zależności od stopnia wciśnięcia gazu. Zmienia się jego modulacja. I jeszcze jedna sprawa. Dzieje się to tylko jak silnik się rozgrzeje, na zimnym tego nie słychać. Ktoś może miał podobny problem??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktos podpowie co moze byc przyczyną nie działającego aktywnego tempomat w audi q5 8r? Radar był spuchniety od wody więc wymieniłem na inny( jeszcze nie ściągnięte CP bo jest brak łączności z modułem 13 ). Na linach masa jest i prąd 12.5V A na Can jest po ok 2.5V. Ma ktoś jakieś pomysły? Ja już się poddaje powoli.
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Może ktoś ostatnio instalował hak holowniczy do Q5 z 2015 roku . Jakiej firmy instalował hak i czy jest zadowolony może go polecić ? Czy te tgz ,, dedykowane ,,wiązki elektryczne dokupowane oddzielnie wymagają jeszcze programowania komputerem ? Przeglądając zasoby internetu na jednym z filmów zauważyłem , że demontowana jest w trakcie instalacji tylna belka zderzeniowa czy to jest zawsze konieczne ? Szukam jakiegoś sprawdzonego warsztatu na tą instalację Warszawa i okolice . Pozdrawiam Marek
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Zakupilem niedawno Q5 z panoramicznym dachem. Na nierownej drodze dokucza halas pochodzacy wlasnie od panoramy ,trzeszczenie,wystarczy uchylic i juz nastepuje cisza.Czy spotkaliscie sie z tym problemem u siebie?Moze wystarczy wyregulowac albo nasmarowac? Posiadalem juz auta z panorama i taki problem nie wystepowal. Pzdr.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich z racji że jestem świeży prosiłbym o radę... Chciałbym wymienić swoje Audi Concert MMI 2 bodajże na lepsze z navi i joystickiem przy lewarku zmiany biegów. Prosiłbym o radę czy istnieje możliwość zainstalowania jakiegoś dedykowanego tabletu i do tego panelu z joystickiem czy co zrobić ? Czekam na info. Wrzucam zdjęcie wersji MMI. Generalnie chciałbym mieć navi Audioblutooth itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam,czy ktoś podnosił moc silnika 2.0 tdi 170 km quattro stronic.Jak to chodzi ,ile więcej mocy i czy skrzynia to wytrzyma.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, Posiada ktoś instrukcję dla VCDS lub VCP ? Kodowanie z US na EU (kierunkowskaz miga razem ze światłem stopu) Link który pojawił się na forum z kodowaniem A5 jest bezwartościowy przy tym aucie.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Jakie macie doświadczenie z finansowanie Audi Q5 przez leasing? Czy są jakieś lesze oferty niż Audi Perfect Leasing? Ja ma kalkulację na 3 lata, wpłata 5%, wykup 60%, a raty praktycznie bez odsetek. Suma końcowa 101%. Jedyny haczyk to brak rabatu, czyli de facto 15% w plecy, bo tyle można wytargać od dealera (może da się więcej?). W pakiecie dają przeglądy na 3 lata i ubezpieczenie na pierwszy rok. Ktoś może próbował coś innego? Lepszego? Pozdrawiam Marek
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc
-
- 13 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukam informacji o silniku 2.0 benzyna 162kw . Samochód sprowadzony z USA. Może ktoś taki posiada?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Jakoś trzy lata temu sprowadziłem do kraju Audi Q5 3.2 2011, teraz po tych trzech latach kiedy to miałem zrobić przegląd techniczny tam gdzie zawsze, dostałem od diagnosty info ze mam sobie wymienić lampy bo są synchroniczne xD xD xD Trzy lata chlop nie widział, nagle dostrzegł... (dodam ze on i ich warsztat mi robił auto do rejestracji) Tak więc zakupiłem lampy od Audi Q5 ze Szwajcarii (dodaje skąd może to ważne) Niestety przegląd auta dalej nie idzie, gdyż lampy nie mają sterowania automatycznego, Napisałem do sprzedawcy, zapewnił mnie ze to wina auta nie jego lamp i tak w sumie pozostałem w czarnej d... bez przeglądu i z 4 lampami I tutaj zaczynają się…
-
- 1 odpowiedź
- 791 wyświetleń
-
-
Dzień dobry Mam pytanie w automatycznej skrzyni biegów Q5 przy oznaczeniu D jest jeszcze taki mały + i - co to jest za oznakowanie i do czego służy. Gdyby ktoś z Was zechciał odpowiedzieć- będę wdzięczna. Grejs
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć , właśnie wróciłem od mechanika i padło na sprężyny chciałem się was poradzić czy ktoś kupił inną niż oryginał i jest z niej zadowolony . Sam mechanik stwierdził żebym przywiózł części, bo on się w to nie bawi rzucił mi że ostatnio kayaba czy sachs jak zakładał wytrzymały pół roku i równie dobrze mogę kupić najtańsze. Jednak potrzebuję auto sprawne dlatego przyszedłem po radę . Z góry dzięki za każdą odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 144 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dzień dobry czy znajdę kogoś kto sie zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Q5
-
- 0 odpowiedzi
- 212 wyświetleń
-
-
Jak wygląda sprawa z wymianą rozrządu w 2.0 TFSI z 2016 roku? Co ile km?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam Q5 z 2009 roku, 2.0 tdi. Dzisiaj jak zjeżdżałem z krawężnika zapaliła mi się żółta kontrolka przekładni i wyskoczył komunikat, że muszę nacisnąć hamulec i przełączyć bieg. Po zgaszeniu silnika i ponownej jeździe nic takiego więcej nie wyskoczyło. Biegi chodzą bardzo dobrze. Co to mogło oznaczać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Sprowadziłem dla siebie Audi Q5 2014 rok z USA, niestety system jest po angielsku i chcialem zrobic konwersje na PL. Ma ktoś może pliki z update na wersje z PL i chcialby się podzielić? Znalazlem coś w internecie ale nie wiem czy dobre W zalączniku moja wersja
-
- 0 odpowiedzi
- 686 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem z wodą w bagażniku i w bocznych kieszeniach bagażnika pod bezpiecznikami i z drugiej strony. Odepchane były wcześniej odpływy ale może się zatkały .
-
- 2 odpowiedzi
- 342 wyświetleń
-