Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam Wszystkich serdecznie. Rozglądam się właśnie za Q5ką i znalazłem w roczniku 2017 z przebiegiem 61 tys. km jeżdżone w leasingu. To chyba jest pierwszy rok tego rocznika. Dodatkowo miała małe zdarzenia drogowe wyceniane na 7-10k pln zgodnie z raportem z serwisu bez wystrzałów poduszek i pękania szyb. Auto jest w Autoryzowanym Salonie Audi. Poczytałem chwilkę o salonie, poczytałem chwilkę o modelu samochodu no i teraz mam zagwozdkę co robić, a pytań pojawiło się dużo, oto kilka z nich: 1. Czy brać auto po zdarzeniach drogowych zważywszy, że wszystko było wymieniane w ASO na oryginalne części? 2. Czy brać w Autoryzowanym Saonie, a może jednak od osoby pr…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie pytanie odnośnie Q5 FY 2.0 TDI 190 quattro 2017 r, S-tronic. Problem z ogrzewaniem góra leci ciepłe - nogi zimne + słaba siła nawiewu. Klima -3strefa. Komp wywala jeden błąd. Generalnie w zimne dni w środku jest nieprzyjemnie nawet na pełnym HI na panelu. B11AF07 Silnik nastawczy klapy świeżego powietrza - Mechaniczna usterka Miał ktoś podobny problem ? Auto z pewną historią Polski salon bezwypadek - nie żaden ulep. Prawdopodobnie wymiana otóż tego silniczka ( załączone zdjęcie ). Wymiana tego tylko ASO, czy do ogarnięcia przez dobrego elektronika? Jak z dostępem do tego ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich... Jak w temacie ... Czy jest możliwość zamkniecia klapy bagażnika z pilota? (jakie muszą być spełnione warunki, auto zamkniete otwarte itd...) Ktoś coś?
-
- 1 odpowiedź
- 907 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, mam okazję zakupienia całych kół w dobrej cenie i świetnym stanie zdjęte z Audi A6 C7, OE 8.5" x 20" 5x112 ET 33. Wg wiedzy jaką uzyskałem do mojego modelu powianiem mieć dedykowane OE 8.0" x 20" 5x112 ET 39 czy da radę je jakoś założyć aby prowadzenie i wszystko inne było prawidłowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jak rozpoznać czy auto ma s-line czy raczej nie? Do tej pory nie zauważyłem jakichś większych zależności, no bo zderzaki są różne i w wersjach z s-line i bez, tak samo elementy z tworzywa są polakierowane też w s-line i bez s-line(chociaż tutaj już zależy od konkretnej sztuki - wiadomo), tylna lotka to samo, jedne auta które mają s-line w środku mają emblematy, ściętą kierownicę a inne już nie, od czego to zależy?
-
- 0 odpowiedzi
- 775 wyświetleń
-
-
Witam , Od ponad pół roku jestem posiadaczem Adui Audi Q5 drugiej generacji 2.0 TDI 190 km , auto samo w sobie sprawuję się świetnie lecz ma bardzo mało elastyczny silnik . Z racji ,że jest na gwarancji chce wrzucić do niej box chiptuning dowiadywałem się w kilku firmach zajmujących się tym tematem . Na początku każdy proponuję program ale ,że jest na gwarancji to musi być box . Ponoć z tego silnika dużo się już nie da wyciągnąć i realnie 20-30 km i 30-40 nm . Zastawiam się czy przyniesie to jakiś efakt dla tego samochodu ? ktoś może z was robił takie modyfikacje w tym modelu ?
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Pytanie do znawców bo za dużo niewiadomych. 1. Czy wyłączenie sos przy wykonaniu konwersji powoduje w jakiś stopniu brak możliwości do łączenia się przez zewnetrzna kartę sim, która można włączyć do slotu sim w schowku? 2.Jakiego operatora użyć najlepiej do zewnętrznej karty sim. Dzis na infolinii dowiedziałem się że niby vaidafone i cubic. 3. Czy zainstalowanie 2 karty sim w schowku uruchomi internet w Audi q5 2019 rok USA. 4. Udało się komuś uruchomić my audi w aucie z usa??
-
- 4 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, niestety kupując nowe Q5 2025 wybierając dodatkowe pakiety nie zauważyłem że nie ma w nich systemu nadzoru martwego pola, mój błąd, a chciałem coś takiego, jeszcze nie pytałem w serwisie ale jak myślicie, czy można coś takiego dodać ? z góry dzięki za odpowiedzi
-
- 2 odpowiedzi
- 547 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam czy mamy tu kogoś kto posiada Audi sound system i dokupił pakiety dźwięku? warto płacić abonament? jest jakakolwiek różnica? Q5 2025 :)
-
- 1 odpowiedź
- 853 wyświetleń
-
-
Witam, Auto nie odpala po wymianie akumulatora. 2022 Audi Q5 45 TFSI MHEV. Wyjąłem stary, włożyłem nowy, zrobiłem kodowanie w VCDS, naciskam start i z pod maski słychać tylko klik i samochód nie odpala. Na desce komunikat: napęd usterka. Zeskanowałem błędy i mam 2, których nie mogę skasować: Sterownik alternatora rozruchowego U0120 00 [00100111] - brak komunikacji, Przewód odblokowania alternatora-rozrusznika P10F0 00 [00100111] - przerwa. Ktoś się z tym spotkał? Z góry dziękuję!
-
- 1 odpowiedź
- 300 wyświetleń
-
-
Szukam podpowiedzi czy w Q5 kupionym w Kalifornii trzeba coś zmieniać w układzie chłodzenia np wymiana termostatu.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam to moje pierwsze auto z automatyczną skrzynią biegów. Podczas gdy podjeżdżam do świateł, skrzyżowania puszczam gaz i w 95 % skrzynia z biegiem czasu gdy dojeżdżam do świateł schodzi z każdego biegu . Jednak czasem jest tak , że wrzuci na luz czyli D na wyświetlaczu. Czy wtedy nie następuje smarowanie i może się uszkodzić skrzynia? Tryb jazdy dynamiczny. Ogólnie mam takie wrażenie po tygodniu jazdy automatem , że skłania on do łagodniejszej jazdy. Za to wygoda i przyjemność jazdy mega .
-
- 7 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy jak poradzić sobie z problemem wyskakującego komunikatu o awarii systemu SOS? Komu w ogóle jest on potrzebny?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Q5 2020,hybr. po lądowaniu w rowie (jedynie uszkodzenia boczne - lewej strony ) - po kolizji zniknął prąd . Z innych aut znam wyłącznik bezwładnościowy w takich przypadkach a jak jest tu ktoś podpowie?
-
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Według Aso po 7 latach powinienem wymienić baterie systemu SOS. Niestety w Aso koszt 460,-. O takim numerze są na Ali za 120,- Znalazłem zamiennik w czeskim sklepie Techtek. Szybka dostawa z przesyłką 97,- Oczywiście Made in China ale oryginał to Taiwan. p.s. w Bmw x5 f15 bateria składa się z 4 ogniw i kosztuje w Aso 109,- Także te 460,- w Audi to na prawdę gruba przesada!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć który bezpiecznik odpowiada za tylną lampę w zderzaku, kupiłem nową i żadne światła nie działają. Audi q5 fy 2018 rok
-
- 0 odpowiedzi
- 292 wyświetleń
-
-
Mam kupiony nowy zestaw tarcze i klocki a teraz jeszcze chce dokupić przed wymiana blaszki montażowe klocków. Mam jednak problem. Panowie czy ja mam obecnie dobre blaszki zamontowane?
-
- 2 odpowiedzi
- 719 wyświetleń
-
-
Witam. Wyskakuje mi błąd modułu komfortu. Czasami nie działa mi czujnik klamki prawej i lewej przednich drzwi kod błędu B1476 11 (zwarcie z masą) i B1476 13 (przerwa w obwodzie), nie rozkłada mi sie czasami lewe lusterko. Gdzie znajduje się ten moduł? Od czego najlepiej zacząć sprawdzanie ? Dziękuję za jakieś podpowiedzi
-
- 1 odpowiedź
- 842 wyświetleń
-
-
Panowie. Akumulator wymieniony. Pytanie - gdzie jest przekaźnik rozrusznika w 2.0 tfsi? To te przekaźniki w podstopnicy? Gdzie go szukać?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z aplikacją MyAudi przestała się aktualizować i łączyć z samochodem na telefonie wyświetla się komunikat błąd po zgłoszeniu problemu do salonu twierdzą że po ich stronie jest wszystko ok może ktoś miał taki problem
-
-
- 2 odpowiedzi
- 597 wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
hej może ktoś spotkał się z tym problemem u siebie. Audi q5 2018r Mimo wolnej drogi prawy, przedni, środkowy czujnik zgłasza zbliżającą się przeszkodę. Sprawdzałem VCDS, błędów brak. Wymieniłem czujnik na nowy, niestety nic to nie zmieniło. Piszczy co jakiś czas sam z siebie. Ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną? Jak go usprawnić? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. dzieki pozdrawiam,Pawel
-
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Gdzie jest bezpiecznik zasilania sterownika świec żarowych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam bramę wiśniowski z napędem mido 600 pracuje na czestotliwości 433,92. w aucie jest czestosliwsc 433.92 MHz-434.42 Mhz,będzie to działąć?
-
- 8 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Kupiłem 3-latka i kilka rzeczy mnie wkurza. Ostatnio pod blokiem chciałem przy uruchomionym silniku pogrzebać trochę w ustawieniach, wypić browara itp. ale się nie da. Nawet przy światłach w pozycji off światła pozostają włączone i tak dają po oknach że zrezygnowałem. Czy istnieje sposób aby nie świeciły przy uruchomionym silniku??? Samochód ma jeszcze rok gwarancji Audi.
-
- 7 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-