Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez SKALD79,

witam,....Q5 posiada Torsen z silnikiem montowanym wzdłużnie, czy tez siedzi tam Haldex????

2. Rozpoczęte przez tommy0000,

Witam, Audi Q5 rocznik 2023 - letnie koła mam 18", czy polecacie na zimę pozostać przy takich samych czy zakupić 17"?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam Pytanie do znawców bo za dużo niewiadomych. 1. Czy wyłączenie sos przy wykonaniu konwersji powoduje w jakiś stopniu brak możliwości do łączenia się przez zewnetrzna kartę sim, która można włączyć do slotu sim w schowku? 2.Jakiego operatora użyć najlepiej do zewnętrznej karty sim. Dzis na infolinii dowiedziałem się że niby vaidafone i cubic. 3. Czy zainstalowanie 2 karty sim w schowku uruchomi internet w Audi q5 2019 rok USA. 4. Udało się komuś uruchomić my audi w aucie z usa??

• 4 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich ! Przymierzam się do pierwszego odświeżenia auta po tym jak zawitało do Mnie z USA : Audi Q5 z 2018 2.0 tfsi 252km , 75kkm , wymiana oleju w silniku+ filtry oraz olej w skrzyni biegów. Według ASO powinienem zastosować olej o normie : - Longlife 0W30 504.00/507.00 o numerze katalogowym GS 555 45M 4 EUR Czy ktoś z obecnych na forum wymieniał na ten olej o tej klasie lepkości czy zastosował innego producenta np Ravenol , Motul Millers , bo zapewne ASO zalewa Castrola - nie znam opinii na temat obecnego Castrola Potrzebuje informacji od ludzi którzy jeżdzą na danym oleju na co dzień , a nie autami głownie przygotowanymi d…

5. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam Właśnie jestem świeżo po montażu home car 1 usa firmy proxima. Pilot zakodowany i skopiowany do przecisku w podsufitce. No wlasnie i tu mam pytanie gdzie jest antena w aucie bo niestety zasięg wbudowanego pilota w Audi q5 jest bardzo mały i wynosi ok 3m. Pilot proxima kupiony że sterownikiem łapie z 30 m. Czy ktoś miał podobny problem?? A może wzmacnial ktos sygnał w aucie.??

6. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam szanowne grono....ma ktoś zdjęcie białej Q5 z felgami np. czarnymi....szukam inspiracji do mojej sztuki

7. Rozpoczęte przez SKALD79,

witam, moze ktos podac jaki olej stosowac do rozdzieli quttro ultra oraz do dylnego mostu,w Q5 z 2021 2,0 TFSI....

8. Rozpoczęte przez Buczkov,

Potrzebuje wymiary emblematów (4 pierścienie przód/tył) w audi Q5 FY sportback. Czekam na odbiór samochodu, a chciałbym zamówić emblematy przed odbiorem.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam ktoś ogarnia temat z taką informacja po podpięcie telefonu. Zaznaczam za do dziś wszystko działało.

10. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

ma ktoś wiedzę! kiedy wymienić pasek napędu pompy oleju! Q5 2,0 TDI DETA wymieniam rozrząd i zaczynam się zastanawiać co z tym napędem pompy!

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

przestały mi działać tylne lewe drzwi mam komunikat (awaria blokady rodzicielskiej) spotkał się ktoś z tym?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez jaro1370,

Jak wpisuje literę np Z czy inną to na ekranie jest ona przedzielona przez środek w pionie Z podzielone na dwie części i system nie wie co to za litera i palcem nie można nic wpisać poprawnie.Czy trzeba wyczyścić touchpad od środka żeby działał poprawnie? Audi Q5 z 2019 roku Cytuj Reklama

• 0 odpowiedzi
    • 367 wyświetleń
  13. Kupiłem 3-latka i kilka rzeczy mnie wkurza. Ostatnio pod blokiem chciałem przy uruchomionym silniku pogrzebać trochę w ustawieniach, wypić browara itp. ale się nie da. Nawet przy światłach w pozycji off światła pozostają włączone i tak dają po oknach że zrezygnowałem. Czy istnieje sposób aby nie świeciły przy uruchomionym silniku??? Samochód ma jeszcze rok gwarancji Audi.

• 7 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez godski,

Jak w temacie. Chciałbym zrobić wyłączenie świateł na postoju przy włączonym silniku i kilka innych rzeczy.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez WesleyVr6,

Hej, kompletuje pakiet SQ5 i pytanie pojawia się przy tylnym zderzaku. Słyszałem, że pod automatyczną klapę idzie inny zderzak niż do zwykłej manualnej? Ma ktoś dostęp do Etki aby sprawdzić jaki numer powinno mieć tylne poszycie zderzaka? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
  16. witam... zastanawiam sie jakie ustawienia trzeba właczyć aby po wykorzystaniu bateri auto nie wpadało w tryb żeglowania( tj. przy hamowaniu silnik sie wyłącza i przy dodaniu gazu silnik sie włancza. ( gdzie chłodzenie turbiny itd... i tak samo bateria sie kończy silnik zimny i na drodze ekpresowej wpada na kilka tyś obrotów)

• 0 odpowiedzi
    • 542 wyświetleń
  17. Witam, chciałbym jeszcze raz wrócić do tematu, który był podejmowany na forum - znalazłem trzy wątki. Niestety, były rozpatrywane starsze modele i żaden nie zakończył się rozwiązaniem tematu, uzyskaniem odpowiedzi na zadane pytania. Może forumowicze rozwiązali problemy i podzielą sie ta wiedzą ? Interesuje mnie przeróbka lub wymiana świateł tylnych w Audi Q5 2020 w wersji US na EU i kodowanie. Czy ktoś posiada wiedzę jak dokonać takich czynności (co jest wymagane), jakie narzędzie do kodowania i czy np. wymiana lamp na europejskie i kodowanie załatwi sprawę. No i tak najważniejsze jak je przekodować. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Felt,

Witam. Może ktoś ma tez taki problem jak ja z hakiem. Pacjent q5 FY 2021, zamontowany ori hak elektrycznie zwalniany. Od samego początku gdy odebrałem auto był problem z hakiem, po naciśnięciu przycisku zwalniania hak ani drgnie. Byłem już chyba z 5x w serwisie i cały czas tylko słyszę ze nie ma rozwiązania tego problemu, ze przeprowadzają konserwacje i to tyle. Hak działa może z tydzień i znowu to samo. Teraz zażądałem wymiany haka to znowu dostałem odpowiedz, ze nie da sie usunąć tego problemu bo producent nie przewidział jakiejś osłony na ten mechanizm. Miał ktoś może z was podobny problem czy to tylko w moim aucie występuje taka usterka?

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez greg119,

Czy ma.ktos kody do audi q5 2018 chciałbym uruchomić.opcje bo jest biedna

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Sauber24,

Witam serdecznie. Posiadam audi q5 2018r. Kupione bez zderzaka co za tym idzie musiałem dokupic nowy moduł otwierania klapy bagażnika noga. Niestety nie działa mi ta opcja. Komputer pokazuje blad, że zainstalowano nieprawidłowy komponent chociaż ten dobrany jest zgodnie z VIN. Czy mógłby ktoś z działającym otwieraniem klapy noga udostępnić mapy kodowania i adaptacji bloku 46? Pozdrawiam i dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 688 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez ArWi,

Ile powinien wskazywać elektroniczny wskaźnik oleju po wymianie? MAX czy w połowie bo są różne szkoły.

• 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez SKALD79,

mechanik wymienił lewy przegób zewnętrzny,nie wiele to pomogło......:/czy to poprostu charakterystka tego napedu?? dzieje sie tak po dłuższej jezdzie i rozgrzanym aucie VID_20240928_165535.mp4

23. Rozpoczęte przez ArWi,

Od niedawna zaobserwowałem dziwne wibracje, drgania na kierownicy jak by zrywanie przyczepności przy zawracaniu (prawie maksymalny skręt) i to z niedużą prędkością. I to na oponach letnich jak i zimowych na których jeżdżę drugi sezon przy czym wcześniej tego problemu nie było.

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez jsz77,

Jakiś przepis na update navigacji dla firmaware EU 3G - Audi Q5

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez roldis,

musze kupić błotnik i drzwi ( 20 rok MMI jeszcze z joisticem ) czy są jakieś róznice w blacharce (liftu 80A ) bo w ogłoszeniach z uzywką jest rozroznienie dla roczników 17-20 lub 17-19 co moze sugerować ze była jakaś zmiana własnie w roku 2020 , nadto czy wersja sline tez moze jakoś wpływać na wykonczenie karoserii ......

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.