Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
witam, auto z USA po konwersji, android auto - mapa google, Janosik działa na głownym ekranie i teraz jak zrobic zeby ta mapa pojawiła sie na zegarach/virtual cockpit na całosci (janosik i Google maps) czy w ogole jest taka mozliwosc, czy to tylko działa jak ma sie wykupiona nawigacje w pakiecie? dzieki z góry za info Czy kazde auto ma rozpoznawanie znakow drogowych? czy to jest kwestia aktywacji tylko, niestety w menu tego nie widze a wersja premium Plus
-
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Panowie. Akumulator wymieniony. Pytanie - gdzie jest przekaźnik rozrusznika w 2.0 tfsi? To te przekaźniki w podstopnicy? Gdzie go szukać?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka. Auto nie odpala. Wszystko działa normalnie do momentu naciśnięcia przycisku Start. Na desce doszła taka biała ikonka auta w kółku przerywanym z małym trójkątem z wykrzyknikiem. Po podłączeniu aplikacji z telefonu mam jak poniżej. Bardzo mnie dziwi tylko 75Ah. Myślałem, że mam minimum 95.
-
- 1 odpowiedź
- 750 wyświetleń
-
-
Witam, po rozkodowaniu VIN mam taką informację: Specyfikacja silnika DC5 6-cyl. silnik benzynowy 3,0 l/260 kW (24V) TFSI, mieszanka jednorodna Silnik podstawowy: TC6/TM8/T9I/TH9 Czy posiadam w tym sq5 silnik z mhev, na co wskazywałoby oznaczenie (24V)?
-
- 0 odpowiedzi
- 500 wyświetleń
-
-
Potrzebuję zdjęcie podwozia Audi q 5 2.0 tfsi 252 KM wersja USA przy tylnym tłumiku i za nim. Czy tam są jakeś osłony podwozia ? U mnie nie ma nic . Zderzak był wymieniany ponieważ samochód był uderzony z tyłu. Na zdjęciu jest to miejsce które mnie interesuje .Z góry dziękuję .
-
- 7 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…
-
- 5 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem opisany w temacie. Po rozpoczęciu jazdy między 3 a 4 biegiem słyszę 2 dziwne stuki. Problem pojawia się tylko po załączeniu zapłonu i rozpoczęciu jazdy, podczas jazdy już nic się nie dzieje nawet przy przełączeniu skrzyni na P lub N lub R i z powrotem na D kłopotu nie ma, lecz gdy wyłączę zapłon i znów chciałbym ruszyć stuki powracają. Ktoś pomoże?
-
- 9 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
witam, w moim Q5 2023 40 TFSI Premium Plus po spolszczeniu i zainstalowaniu Andriod Auto wszystko było ok przez pierwsze kilka dni, pozniej pojawil sie problem ktory trwa do dzis. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki przez Android auto (słucham stacji cyfrowych DAB bardzo dobra jakosc) co jakis czas przerywa transmisje i jest pauza a czasami nawet odłącza android auto a po chwili znowu sie łączy i gra dalej. Jest to mega denerwujace. Czy ktos sie spotkał z czyms takim? co moze byc przyczyna i jak to ogarnac. Nadmieniam ze auto ogarniał fachowiec ktory zajmuje sie autami z USA od wielu lat i to nie pierwsze audi ktore robil wiec raczej by nie wskazywal na jego błąd. Czy to pro…
-
- 3 odpowiedzi
- 715 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dzień dobry Mój przypadek dotyczy dostawy Audi Q5 Sportback - zamówiony 30.12.2024 r - umowy termin odbioru - najpóźniej do 31.05.2025 r . Samochód od 23.06.2025 r jest rozładowany w Emdem . Sprzedawca pisemnie deklarował , że samochód będzie w salonie do końca czerwca br. Aktualne informacje od sprzedawcy - nie może zadeklarować żadnego terminu odbioru - wg jego informacji niektóre samochody są w Emdem już 3 miesiące a niektóre są transportowane do Poznania po kilku dniach od rozładunku . Czeski film . Sytuacja jest mocno irytująca . Napisałem skargę do importera oraz salonu i czekam dalej . Może jakieś sugestie - co dalej robić oprócz czekania ?
-
- 0 odpowiedzi
- 464 wyświetleń
-
-
Witam, Żona miała niewielką stłuczkę (wymiana zderzaka przedniego, atrapy, światła) i po odebraniu auta zaczęliśmy słyszeć dziwny dźwięk, który dochodzi z przedniej lewej strony. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. Oczywiście podczas wizyty w aso nic nie hałasowało, dopiero po wyjeździe...w każdym razie to się pojawia zazwyczaj po jakimś czasie od rozpoczęcia jazdy i nie ustaje po zaparkowaniu, dopiero po zgaszeniu silnika. To mocno irytuje. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. IMG_2888.MOV
-
- 1 odpowiedź
- 773 wyświetleń
-
-
Uszanowanie. Nie mam dźwięku w głośnikach Chciałbym wypiąć wzmacniacz w celu sprawdzenia Tylko nie wiem gdzie go szukać, w którym dokładnie miejscu To standardowe nagłośnienie Będę wdzięczny za podpowiedź. Miłego
-
- 2 odpowiedzi
- 841 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich... Jak w temacie ... Czy jest możliwość zamkniecia klapy bagażnika z pilota? (jakie muszą być spełnione warunki, auto zamkniete otwarte itd...) Ktoś coś?
-
- 1 odpowiedź
- 907 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Wszystkich posiadam Audi Q5 FY 2018 r , zamierzam w najbliższym czasie zakupić videorejestrator jo numerze : 4K0063511 , czy ktoś z obecnych na forum doposażył może do swojego auta ten sprzęt ?Znalazłem również na aliexpress bardzo podobną kamerkę tylko bez logo Audi . Miał bym kilka pytań, poniżej zamieszczam linki do danych kamerek , z góry dzięki za odpowiedzi oi pomoc . Pozdrawiam https://pl.aliexpress.com/item/1005006279533457.html#nav-store https://shop.vagsystems.com/pl/p/Oryginalny-Wideorejestrator-Audi-Universal-Traffic-Recorder/1056
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam po ok 1500km od odebrania auta Q5 2023 40 TFSI (konwersja z USA na PL) pojawiła mi sie taka wlasnie usterka "POLACZENIE ALARMOWE: USTERKA.OGRANICZONA DOSTEPNOSC FUNKCJI. ZGLOS SIE DO SERWISU" wraz z tym utraciłem mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android auto. Odstawilem auto na ok godzine i uruchomilem auto opnownie i komunikat zniknął i nie pojawil sie (ok 2 dni do dzis). Czy ktis z Was miał cos podobnego? Czy to jest kwestia ze SOS nie działa w Polsce w Aucie z USA nawet po konwersji zrobionej prawidłowo. Dlaczego jednak odcial mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android Auto? dzieki z góry za sugestie i komentarze
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam w bagażniku za lewym boczkiem wolne przewody z wtyczkami, jak na zdjęciu. Auto z USA, podejrzewam ze od jakiegoś modułu który został usunięty. Czy ma ktoś ten moduł i mogę prosić o jego kod.
-
-
- 11 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Jakby ktoś nie miał co robić i chciał trochę pomajsterkować to polecam dodatkowe wyciszenie tylnej części. Ja mam pewnie jak wszyscy przednią szybę niby dźwiękoszczelną i dodatkowo przednie w drzwiach klejone podwójne. Z przodu jest rewelacyjnie cicho ale z tyłu już nie jest tak super. Wyciągnęłam styropian i całą blachę wykleiłem matą butylowa. Nadkola i błotniki tam gdzie się dostałem to mata plus pianka. Zajrzałem też pod maskę. Może nie jest ładnie ale pod oryginalnym wygłuszeniem nie widać ingerencji, wszystko się mieści, Jak już zupełnie nie będę miał co robić to może zajmę się drzwiami jak opisuję to ten gość z Youtuba P.S. polecam na jego kanale jak opisuje …
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Posiadam audi q5 2018r. Kupione bez zderzaka co za tym idzie musiałem dokupic nowy moduł otwierania klapy bagażnika noga. Niestety nie działa mi ta opcja. Komputer pokazuje blad, że zainstalowano nieprawidłowy komponent chociaż ten dobrany jest zgodnie z VIN. Czy mógłby ktoś z działającym otwieraniem klapy noga udostępnić mapy kodowania i adaptacji bloku 46? Pozdrawiam i dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 688 wyświetleń
-
-
witam... zastanawiam sie jakie ustawienia trzeba właczyć aby po wykorzystaniu bateri auto nie wpadało w tryb żeglowania( tj. przy hamowaniu silnik sie wyłącza i przy dodaniu gazu silnik sie włancza. ( gdzie chłodzenie turbiny itd... i tak samo bateria sie kończy silnik zimny i na drodze ekpresowej wpada na kilka tyś obrotów)
-
- 0 odpowiedzi
- 542 wyświetleń
-
-
jak wymusić uruchomienie silnika spalinowego na postoju gdy aku hybrydy naladowany i chce ruszać wyłacznie na elektryku .........
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jak w temacie. Od okolo miesiaca jezdze Q5 2.0 TFSI e 299 KM. Zauwazam ze Auto najpierw do zera zuzywa baterie, Gdy juz to zrobi zmienia na silnik spalinowy, i sporadycznie przy nizszych predkosciach wylacza go. Jaki tryb ustawic zeby auto ciagle jechalo z moca tych 299KM? Raz mialem przypadek ze chcialem szybko wyprzedzic pojazd pedal gazu jak gdyby zatrzymal sie w polowie odpalil silnik spalinowy i dopiero odblokowal pedal gazu i przyspieszyl Na szczescie nic sie nie stalo ale przy jakims dynamicznym wyprzedzaniu uwazam to za niebezpieczny zabieg. Chce rowniez jezdzic tak aby bateria wytrzymala jak najdluzej. Z tego co wyczytalem to nie powinno sie…
-
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam ,Ktoś montował Swiatło cofania LED jakie polecicie ktore nie walą błędów?
-
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Jak wpisuje literę np Z czy inną to na ekranie jest ona przedzielona przez środek w pionie Z podzielone na dwie części i system nie wie co to za litera i palcem nie można nic wpisać poprawnie.Czy trzeba wyczyścić touchpad od środka żeby działał poprawnie? Audi Q5 z 2019 roku Cytuj Reklama
-
- 0 odpowiedzi
- 367 wyświetleń
-
-
Witam ktoś ogarnia temat z taką informacja po podpięcie telefonu. Zaznaczam za do dziś wszystko działało.
-
- 0 odpowiedzi
- 480 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam, moze ktos podac jaki olej stosowac do rozdzieli quttro ultra oraz do dylnego mostu,w Q5 z 2021 2,0 TFSI....
-
- 0 odpowiedzi
- 645 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam szanowne grone,i zapytam was czy ktos podnosił moc 2.0 TFSI w serii 265 na ponad 300 koni ?jak to sie ma do spalania i ogolnie pracy silnika?pozdro
-
-
- 8 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-