Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam kupiony nowy zestaw tarcze i klocki a teraz jeszcze chce dokupić przed wymiana blaszki montażowe klocków. Mam jednak problem. Panowie czy ja mam obecnie dobre blaszki zamontowane?

• 2 odpowiedzi
    • 719 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mahoone,

Witam, Kamera cofania nagle przestała działać. Wszystko inne działa poza obrazem. Czujniki, linie ok. Próbowałem restart MMI ale nie pomaga. Podejrzewam że może chodzić o wiązkę kabli która przechodzi przez klapę bagażnika ale nie wiem. Z góry dzięki za pomoc!

3. Witam. Jak w temacie. Od okolo miesiaca jezdze Q5 2.0 TFSI e 299 KM. Zauwazam ze Auto najpierw do zera zuzywa baterie, Gdy juz to zrobi zmienia na silnik spalinowy, i sporadycznie przy nizszych predkosciach wylacza go. Jaki tryb ustawic zeby auto ciagle jechalo z moca tych 299KM? Raz mialem przypadek ze chcialem szybko wyprzedzic pojazd pedal gazu jak gdyby zatrzymal sie w polowie odpalil silnik spalinowy i dopiero odblokowal pedal gazu i przyspieszyl Na szczescie nic sie nie stalo ale przy jakims dynamicznym wyprzedzaniu uwazam to za niebezpieczny zabieg. Chce rowniez jezdzic tak aby bateria wytrzymala jak najdluzej. Z tego co wyczytalem to nie powinno sie…

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Marek3003,

Czy ktoś mógłby z technicznego punktu widzenia napisać jaki jest sens zakładania łańcuchów na tylną oś przy Quatro. Bmw przy Xdrive też zaleca na tylną ale tam napęd jest chyba odwrotny niż w Audi.

• 0 odpowiedzi
    • 425 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Marek3003,

Panowie czy właściciele starszych aut wymieniali już baterie? Jest ona podobno w module pod tylnym siedziskiem. Wymiana po 7 latach więc u mnie w tym roku. Cena na allegro trochę zwala z nóg. Pytanie czy kanapę przesuwną równie łatwo tj. ciągnąc do góry wychacza się? https://allegro.pl/oferta/bateria-modul-sos-audi-a4-a5-a6-a7-q5-q7-q8-4m0-15382953170

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kac,

Cześć, jak rozpoznać czy auto ma s-line czy raczej nie? Do tej pory nie zauważyłem jakichś większych zależności, no bo zderzaki są różne i w wersjach z s-line i bez, tak samo elementy z tworzywa są polakierowane też w s-line i bez s-line(chociaż tutaj już zależy od konkretnej sztuki - wiadomo), tylna lotka to samo, jedne auta które mają s-line w środku mają emblematy, ściętą kierownicę a inne już nie, od czego to zależy?

• 0 odpowiedzi
    • 775 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez serpentyna,

Hey. Krótkie pytanie... Czy w Q5 2021 2.0 TFSI 265 KM jest filtr paliwa wymienny? Wg. katalogów taki jest nie dostępny.

8. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam jestem szczesliwym posiadaczem Poliftowej wersji Audi Q5 50 TFSIe 2021r. Po zakupie wypadalo by wymienic filtry i oleje no i wlasnie zwracam sie do was z prosba. Jakie filtry i jakie oleje polecacie? jak je wyszukiwac? Jest to moje drugie auto. Pierwsze to BMW F31 i do BMW jest fajna strona gdzie sie wpisuje VIN i mozna zlokalizowac kazda czesc i pozniej wyszukac po tym numerze jej zamienik w najtanszej cenie np na allegro. Niestety do Audi nie moge znalezc takiego katalogu z czesciami. czy jest takie cos w ogole? Dla BMW nazywa sie to bmwstore.pl Jest taki odpowiednik dla Audi? Filtry jakiej marki beda najbardziej zblizone do tych serwisowych Audi? Oraz j…

• 11 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Marek3003,

Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,-

11. Witam czy na zbiorniczku musi być napis "MIT SILIKAT" aby w zbiorniczku znajdował się woreczek z krzemianem? Czy też wychodziły zbiorniczki bez takiego napisu a z woreczkiem? A konkretniej czy zbiorniczek o oznaczeniu 80A121405Q ma taki woreczek? Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 897 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam szanowne grone,i zapytam was czy ktos podnosił moc 2.0 TFSI w serii 265 na ponad 300 koni ?jak to sie ma do spalania i ogolnie pracy silnika?pozdro

13. Rozpoczęte przez SKALD79,

W internetach rożne informacje odnośnie wymiany ODMY w TFSI ( profilaktyka) ze niby co dwa lata, lub co 50 tkm ,prawda to czy kolejny MIT?

14. Rozpoczęte przez czorny27,

Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.

• 5 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Marek3003,

Co koledzy o tym sądzicie? Dużo jest właścicieli Q5 z USA ?

16. Witam. Mam pytanie czy da się w jakiś sposób dezaktywować funkcję ostrzegania dźwiękowego po przekroczeniu predkosci aby nie uruchamiała sie z kazdym odpaleniem silnika tylko zeby np wyłączyc raz w menu i cały czas pamiętalo to ustawienie? Jest to bardzo irytujące jak za kazdym razem trzeba to wyłączac w menu. To samo tyczy sie systemu Lane Assist. Chodzi o Audi Q5 sportback 2024 r. 2.0 TDi 204KM. Pozdrawiam

17. Rozpoczęte przez SKALD79,

Czy te silniki maja jakoś wade olejową,gdzies słyszałem ze należy podniesc cisnienie pompy oleju..... i jakim olejem zalewacie silnik 0W-20 jak podaje producent czy tez moze byc inny np. 5w-30???

18. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, może ktoś zna rozwiązania 1. Android Auto bezprzewodowy mam wersję oprogramowania 3385 odpaliłem wszystko tak jak w poradnikach ale nadal nie chce się łączyć bezprzewodowo. Różnica jest taka, że przez chwilę po odpaleniu samochodu w mam info, że mogę podłączyć Carplay i AA bezprzewodowo ale po chwili zmienia się na wersję z samym Carplay. 2. ADS czy ktoś wie jak dodać tryb jazdy Efficiency do ADS`a?

• 0 odpowiedzi
    • 891 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez SKALD79,

Posiadam bramę wiśniowski z napędem mido 600 pracuje na czestotliwości 433,92. w aucie jest czestosliwsc 433.92 MHz-434.42 Mhz,będzie to działąć?

20. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam takie pytanie w sprawie nawigacji. Mam stare mapy z 2017 roku. Aso za wgranie nowych chce 1400,-. Obejrzałem masę filmów o tym jak wgrywać darmowe mapy 2024/2025 ale nie mam zaufania do swoich umiejętności. U mnie nie ma nikogo kto by się tego podjął. Pozostaje więc Aso lub przynajmniej montaż modułu car play? I teraz ta aplikacja. U mnie nie ma miejsca na kartę SIM. Czyli wszystko chodzi po moim telefonie gdy jest połączony ? W sumie w aplikacji tam nic nie ma. Po co mi ostatni stan licznika? Za niby możliwość kontroli auta zapłaciłem by zobaczyć o co chodzi 17.- za miesiąc i nie wiem co mam kontrolować jak auto stoi w garażu bez dostępu do internetu bo jedyny i…

• 5 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Rogal68,

Witam, po krótkim czasie użytkowania Q5 sprowadzonej z USA pojawił mi się taki komunikat. Proszę Was o pomoc!

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  22. Coś dla przestrogi. Dziwi mnie, że na forum nie ma nic na ten temat. Ja mam niestety …miałem ten woreczek w zbiorniczku i płyn G13. Nie wchodząc w szczegóły o ekologii tego rozwiązania po zakupie auta w sierpniu po dwóch tygodniach padła pompa wody i termostat. Zdążyłem jedynie zobaczyć, że płyn w zbiorniczku był brudny więc chciałem wymienić. Niestety laweta Aso itd. Wymiana. Wspaniale Aso nie powiedziało mi nic o przyczynie awarii - auto miało 69 tys przebiegu. Jak teraz zrobiło się zimno to okazało się że leci tylko letnie powietrze z nagrzewnicy. Nagrzewnica do wymiany. Inne Aso stwierdziło że w nagrzewicy nie tylko kulki z krzemionką ale i postrzępiony woreczek wszy…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Marek3003,

Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę

• 4 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam, zrobiłęm przymiarke koł z zimowych na letnie i oto efekt......czy nie za wysoko ?zawiesznie posiadam standardowe 1BA koło zima 255/45/20 Lato 255/40/21

25. Rozpoczęte przez skip,

Jestem nowym użytkownikiem auta jak w tytule i chciałem podpytać o kwestię spalania. Po pierwsze auto na postoju: gdy nie wyłączyłem systemu start/stop silnik gaśnie i spalanie wynosi 0, a gdy s/s wyłączam i silnik nie gaśnie spalanie wywala do maksymalnej pozycji - wiadomo, że nie będzie 0, ale czemu max? Ktoś mi wyjaśni? Po drugie nie mam jeszcze przejechane nawet 1000km - czy po dotarciu silnika spalanie auta spada?

• 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.