Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Ktoś kojarzy co w tym miejscu powinno być podpięte ? Zerwana wiązka z prawej strony powyżej klaksonu a poniżej reflektora ? Radar prawy ? Ktoś ma schemat kolorów i zdjęcie wtyczki ?
-
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum więc na wstępie przepraszam jeśli moje pytania będą mało merytoryczne. Mianowicie zamierzam w tym roku zakupić nowe auto. Pod uwagę biorę marki Audi, Mercedes, Volvo, Lexus z silnikiem benzynowym. Ostatnio zainteresowały mnie informacje na temat nowego modelu Audi Q5. Czy moglibyście mi szanowni koledzy lub koleżanki udzielić informacji na temat użytkowania tego auta? Na stronach internetowych jest napisane że Audi Q5 największe problemy miały z silnikami 2 litrowymi TFSI. Podobno po roku 20212 problem został częściowo wyeliminowany ale nie do końca. Również zwracano uwagę na problemy z automatyczną sk…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Czy jest mi ktoś w stanie jednoznacznie odpowiedzieć czy w Q5 FY 2021 jest w standardzie bezprzewodowe Andorid Auto czy tylko po kablu?
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich ! Chciałbym poznać opinie użytkowników Audi Q5 FY z motorem 2.0 TFSI 2017-2019 jaki olej którego producenta zalewacie do swoich aut ;-) Z góry dzięki . Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam,....Q5 posiada Torsen z silnikiem montowanym wzdłużnie, czy tez siedzi tam Haldex????
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
mechanik wymienił lewy przegób zewnętrzny,nie wiele to pomogło......:/czy to poprostu charakterystka tego napedu?? dzieje sie tak po dłuższej jezdzie i rozgrzanym aucie VID_20240928_165535.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 956 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Hej, kompletuje pakiet SQ5 i pytanie pojawia się przy tylnym zderzaku. Słyszałem, że pod automatyczną klapę idzie inny zderzak niż do zwykłej manualnej? Ma ktoś dostęp do Etki aby sprawdzić jaki numer powinno mieć tylne poszycie zderzaka? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 912 wyświetleń
-
-
Witam. zakupiłem Audi Q5 z USA ,lampy sa nowe na europe i maja przednie kierunkowskazy pływajace,i moje pytanie czy nie powiny byc tez to MATRIXY?
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam szanowne grono....ma ktoś zdjęcie białej Q5 z felgami np. czarnymi....szukam inspiracji do mojej sztuki
-
- 0 odpowiedzi
- 816 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Wszystkich ! Przymierzam się do pierwszego odświeżenia auta po tym jak zawitało do Mnie z USA : Audi Q5 z 2018 2.0 tfsi 252km , 75kkm , wymiana oleju w silniku+ filtry oraz olej w skrzyni biegów. Według ASO powinienem zastosować olej o normie : - Longlife 0W30 504.00/507.00 o numerze katalogowym GS 555 45M 4 EUR Czy ktoś z obecnych na forum wymieniał na ten olej o tej klasie lepkości czy zastosował innego producenta np Ravenol , Motul Millers , bo zapewne ASO zalewa Castrola - nie znam opinii na temat obecnego Castrola Potrzebuje informacji od ludzi którzy jeżdzą na danym oleju na co dzień , a nie autami głownie przygotowanymi d…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy ktos ma wiedze kiedy lub jak włączyć te swiatła w samym narozniku lamp w zderzaku? dodam że żarówka tam jest... .Pozdro
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Teddy Swims - Lose Control.mp3 Witam...co moze byc powodem nie działania ? ktoś miał taki przypadek. czy ten system współdziała z nawigacja?
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, Czy jest jakaś sensowna opcja dorobienia drugiego kluczyka do Q5 USA czy zostaje tylko ASO? Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Panowie....co ile kilometrów nalezy wymienic olej w dyferencjale tylnim oraz rozdzielni skrzyni 0CL,chodzi mi o napędy ,nie o skrzynie biegów mechatroniki i przekładnie...pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, zastanawiam się nad letnimi kołami . Obecnie posiadam 235/55/19 opony zimowe. Podczas jazdy czuję się jakby był balon conajmniej 60 i nie jest to dla mnie komfortowe. Chcą kupić drugą parę felg, żeby buciki były dostosowane do sezonu i przyjemnej jazdy. Zastanawiam się nad 255/45/20 ewentualnie 255/50/20. Pytanie do użutkowników, jak na takim profilu zachowuje się auto i jakie są odczucia na nierównościach, bo o estetyce nie wspomnę. Czy może pozostać na 19. ? Pozdrawiam OOOO
-
- 3 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, według instrukcji w bagażniku powinna być naklejka, wlepa pod osłona przestrzeni ładunkowej, jest koło zapasowe które wyjąłem i wkoło kupa styropianu który żeby rozebrać to sporo rozkręcania elementów wkoło, mogły jakiś użytkownik naprowadzić mnie dokładnie gdzie ta nalepka jest ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Czy w Audi z USA jest konieczna jakas przeróbka a zeby aktywowac sterownik bramy,chodzi o czestotliwość fal.....
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Mam pytanie jak długo rozgrzewa się Silnik do temperatury roboczej, bo mam wrażenie że dopiero po 15 kilometrach to trochę za długo
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
hej może ktoś spotkał się z tym problemem u siebie. Audi q5 2018r Mimo wolnej drogi prawy, przedni, środkowy czujnik zgłasza zbliżającą się przeszkodę. Sprawdzałem VCDS, błędów brak. Wymieniłem czujnik na nowy, niestety nic to nie zmieniło. Piszczy co jakiś czas sam z siebie. Ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną? Jak go usprawnić? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. dzieki pozdrawiam,Pawel
-
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy w ambiente w wersji białej (QQ1) powinien być podświetlony na konsoli centeralnej pod dekorem ( zaznaczyłem na czerwono w dołączonej grafice) ? W wersji kolorowej na pewno podświetlenie tam było a w mojej białej nie ma i zastanawiam się czy tak to ma działać
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam jestem nowym posiadaczem audi a5/2.0 tfsi. 150 km ( mild hybryd) 2020 rok Potrzebuje porady odnośnie wymiany oleju . Wcześniejszy właściciel serwisował auto tylko w autoryzowanych serwisach audi . Serwis zalewał olej 0w20 oryginalny dedykowany VW . Autko ma nalatane 190 tysięcy . Wymieniać olej na gęstszy przy tym przebiegu czy zostać przy 0w20 , i jaki olej najlepiej zalać pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu męczę się z rozwijającym się stukaniem w przednim kole. Dwóch mechaników nie poradziło sobie ze znalezieniem przyczyny. Wymienili wahacze, jakies gumy i nadal nic. Stukanie jest bardzo zauważalne, głośne, przy drobnych nierównościach np. nierówna droga szutrowa. Przy dużych dziurach, nierównościach, przy większej prędkości nic nie słychać, nic nie czuć. totalnie nie mam pojęcia co to może być. Diagnostyka na stacji kontrolnej też nic nie wskazała
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie sofy macie wgrane w swoją nawigacje proszę pisać jaki soft i czy Europa czy USA . Dlatego pytam bo mi taki bład wyskoczył jednostka została wymieniona USA na Europę
-
- 22 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam forum mam problem z moim sq5 z 2019 roku v6 3.0tfsi kod cwgd. Problemem jest za wysokie ciśnienie w odmie co skutkuje wystrzeleniem korka wlewu oleju silnikowego. Dodam że odma wymieniona na nową. Na biegu jalowym normalnie ssie korek. Spotkał się ktoś z czymś takim? Pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie pytanie odnośnie Q5 FY 2.0 TDI 190 quattro 2017 r, S-tronic. Problem z ogrzewaniem góra leci ciepłe - nogi zimne + słaba siła nawiewu. Klima -3strefa. Komp wywala jeden błąd. Generalnie w zimne dni w środku jest nieprzyjemnie nawet na pełnym HI na panelu. B11AF07 Silnik nastawczy klapy świeżego powietrza - Mechaniczna usterka Miał ktoś podobny problem ? Auto z pewną historią Polski salon bezwypadek - nie żaden ulep. Prawdopodobnie wymiana otóż tego silniczka ( załączone zdjęcie ). Wymiana tego tylko ASO, czy do ogarnięcia przez dobrego elektronika? Jak z dostępem do tego ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-